Promotiemiddelen

Het bol.com Partnerprogramma bied je de mogelijkheid om zelf links en banners te maken. Jouw website heeft natuurlijk een geheel eigen huisstijl en kleurstelling. Met het bol.com Partnerprogramma laat je het bol.com-assortiment beter passen binnen de huisstijl van jouw eigen site. Hiervoor kun je gebruik maken van de verschillende promotiemiddelen en deze in de gewenste vormgeving tonen.

Het Partnerprogramma heeft verschillende tools beschikbaar voor jou. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Tekstlinks

Maak een tekstlink naar elke pagina binnen de bol.com website. Maak deze aan via de Sitebar die je kunt activeren in je account bij promotiemateriaal. Zo krijg je een specifieke Partnerprogramma-link. Deze kun je één-op-één overnemen in de HTML van jouw website. Hulp nodig bij het maken tekstlinks? Bekijk de handleiding.

Banners

Je kunt ook kiezen uit één van de vele banners. Banners zijn beschikbaar in verschillende formaten en voor verschillende productgroepen. Je selecteert de banner die het meest relevant is voor het onderwerp van jouw concept en plaatst deze op jouw website. Kijk voor meer informatie over banners naar de handleiding.

Sitebar

Met behulp van de Sitebar kun je makkelijk en snel verschillende promotiemiddelen aanmaken zonder te hoeven inloggen op de site van het Partnerprogramma. Kijk voor meer informatie over de Sitebar naar de handleiding.

Productlink

Met de Sitebar kun je van een product gemakkelijk een visuele uiting maken, een productlink. Je kunt zelf kenmerken zoals prijs, afbeelding en klantwaardering toevoegen of verwijderen. Hulp nodig bij het maken van een productlink? Bekijk de handleiding.

Open API

Met de bol.com API kun je real time product informatie ophalen bij bol.com. Dit is een handig alternatief voor grote product feed bestanden, zodat je zelf geen enorme product database hoeft aan te leggen. Meer informatie over de API kun je hier vinden.

Productfeed

Via de productfeed is het op een eenvoudigere wijze mogelijk om (een deel van) het assortiment en productinformatie op te halen. Om het overzichtelijk te houden, is het assortiment onderverdeeld in verschillende categorie feeds. Indien je jouw site richt op een bepaalde productgroep kun je dus eenvoudiger de gewenste producten eruit halen. In de productfeed vind je alle producten die ook op de website van bol.com staan. Er wordt onder andere informatie meegegeven over de levertijd, de link naar een afbeelding, een korte beschrijven en de prijs. Meer informatie over de productfeed is hier te vinden.