Affiliate stijlgids

  1. Schrijfwijze bol.com
  2. Logo
  3. Billie
  4. Verkorte partnerlink
  5. Pop-up

Waarom deze Stijlgids?

Dit handboek is speciaal samengesteld voor de affiliate partners van bol.com om meer duidelijkheid te geven over de verschillende toepassingen en stijlvoorwaarden van bol.com. Deze stijlgids kan gebruikt worden als richtlijn voor het gebruik van social mediakanalen bij het Partnerprogramma. Naast deze richtlijnen dient de partner zich te houden aan de algemene voorwaarden van het Partnerprogramma.

Indien er onduidelijkheid is over een bepaalde toepassing bij het Partnerprogramma, kan de partner altijd mailen naar partner@bol.com om dit voor te leggen. Het Partnerprogramma team bepaalt dan hoe dit binnen de regels van het Partnerprogramma valt.

1. Schrijfwijze bol.com

Wanneer je het hebt over bol.com is het belangrijk dat je op een juiste manier verwijst naar het merk. Bol.com begint altijd met een kleine letter, mits het niet vooraan in een zin staat. Schrijfwijzen zoals BOL, bol, BOLCOM, bolpuntcom, boldotcom, Bol.Com en anderen zijn niet gewenst.

Bijvoorbeeld: Bekijk op bol.com

2. Logo

Het kan zijn dat je als partner de samenwerking met bol.com wilt ondersteunen op je website door het bol.com logo te plaatsen. Dat kan! Hieronder vind je de logo’s die daarvoor geschikt zijn.

Wil je het logo met een ander doel gebruiken? Mail dan naar partner@bol.com om te vragen of dit is toegestaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat partners zelf banners en promotiemiddelen gaan maken in eigen stijl en daar het bol.com logo in gebruiken. Dit om te voorkomen dat er voor klanten verwarring ontstaat over de promotie. Promotiemateriaal (zoals banners) van bol.com met het logo kan je kant en klaar vinden in je Partnerprogramma account.

 

Let op: Het is niet toegestaan om dit logo te bewerken of te veranderen.

3. Billie

Heel herkenbaar voor bol.com is het bolle blauwe mannetje genaamd Billie. Billie is de ambassadeur van bol.com. Deze mag door onze partner op geen enkele wijze worden gebruik op de partnersite.

4. Verkorte partnerlink

Wanneer je als partner niet wilt dat het voor bezoekers van je website duidelijk te zien is dat het om een partnerlink (betaalde affiliatelink) gaat, of omdat je deze links gewoonweg veel te lang vindt, kun je de partnerlink verkorten.

Voorbeeld van partnerlink:

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=12345&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fgoogle-chromecast%2F9200000049577657%2F&name=xxx

Er zijn allerlei websites die dit kosteloos voor je kunnen doen. Hieronder vind je de partijen die wij hiervoor aanbevelen:

Bit.ly
http://bit.ly/2nxRRoY

TinyURL.com
https://tinyurl.com/y75xng7t

Goo.gl
https://goo.gl/fGmScF

Ow.ly
http://ow.ly/Gv02

Let er wel op dat bij het gebruik van dit soort url-verkorters het mogelijk is voor derden om te achterhalen hoe vaak erop is geklikt.

5. Pop-up

Natuurlijk wil je als partner dat er zoveel mogelijk op je promotiemiddel wordt geklikt en kijk je continu hoe je jouw promotiemiddelen kunt optimaliseren. Een pop-up op je website kan hiervoor een oplossing zijn.

Op deze manier wordt een bezoeker geconfronteerd met de boodschap van de pop-up die hij bewust dient weg te klikken. Pop-up’s in jouw eigen huisstijl zijn zeker toegestaan. Wat we niet willen zien is dat enkel een bol.com affiliatebanner als pop-up wordt gebruikt met als doel extra kliks te genereren. Ook willen we niet met bol.com verschijnen in pop-up’s die als schreeuwerig beschouwd kunnen worden. Twijfel je of jouw pop-up hieraan voldoet? Mail ons gerust!

Waar moet je op letten:

  • Het moet ondubbelzinnig duidelijk zijn dat de pop-up niet van bol.com is;
  • In de pop-up wordt de eigen huisstijl gebruikt, niet die van bol.com;
  • De pop-up moet weg te klikken zijn zonder dat een klik met affiliatetracking wordt gedaan.

Deze banner lijkt van bol.com afkomstig, dit is niet de bedoeling.

Deze banner is schreeuwerig, dit is niet de bedoeling.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt over de stijlgids van het Partnerprogramma stuur dan een mail naar Partner@bol.com