Handleiding installatie WordPress plug-in

wordpress widgetDe WordPress plug-in is een handige tool om eenvoudig productlinks, een bestsellerslijst  of een zoekwidget toe te voegen aan je website. In deze handleiding leer je hoe je de plug-in kunt installeren en gebruiksklaar kunt maken. De normale productlinks, bestsellerlijst en de zoekwidget maken gebruik van javascript. Deze scripttaal kun je echter niet gebruiken in WordPress, hierdoor zullen deze promotiemiddelen niet werken op een WordPress website. Om toch gebruik te kunnen maken van deze promotiemiddelen is er een speciale plug-in ontwikkelt zodat deze promotiemiddelen toch beschikbaar zijn op jouw WordPress website.

Om gebruik te kunnen maken van de plug-in zijn er enkele voorbereidende stappen nodig. Deze stappen zijn te vinden in de handleiding aan de slag met de Open API. In deze handleiding worden die stappen dus overgeslagen. Om verder te gaan moet je eerst beschikken over een werkende API code. Deze API code kun je hier aanvragen.

Stap 1: de plug-in installeren

1.1 De eerste stap die we gaan nemen is het installeren van de WordPress plug-in op jouw eigen WordPress website. 1.2 Klik op de knop “nieuwe plug-in” op de pagina Plug-ins in WordPress. Zoek naar de plug-in “Bol.com Partner Program Plug-in”. Controleer of deze plug-in is gepubliceerd door Netvlies Internetdiensten. Deze partij heeft de plug-in ontwikkelt voor het Partnerprogramma. 1.3 Klik op “Nu installeren”.

Stap 2: de plug-in activeren

plugin-activerenDe WordPress plug-in is nog niet direct actief. Je zult de plug-in handmatig moeten activeren. Je moet hiervoor de volgende stappen doorlopen: 2.1 Klik in WordPress in het menu op Plug-ins. Controleer of je op de pagina met geïnstalleerde plug-ins terecht bent gekomen. 2.2 Vervolgens kun je op “activeren” klikken onder “bol.com Partner plug-in for WordPress”. Klik op de afbeelding hiernaast om een duidelijk te zien waar de knoppen en links zich bevinden.

Opmerking

Je kunt de plug-in nu nog niet gebruiken op je WordPress site omdat nog niet alle gegevens zijn ingevoerd.

Stap 3: Het configureren van de plug-in

Eerder las je al dat je moet beschikken over een API key om de installatie volledig te voltooien. Indien je de API key hebt ontvangen kun je deze vinden in je profielpagina.

3.1 Ga in je WordPress beheeromgeving naar de bol.com plug-in. Deze kun je vinden in het menu. Je komt nu op een pagina uit waar je drie verschillende velden in kunt vullen.

Partner SiteId: Hier vul je het SiteID in, deze kun je vinden in het Partnerprogramma onder het kopje “account”.
API Acces Key &
API Secret Key:
Hier vul je de gegevens in die je hebt ontvangen na de API-aanvraag. Deze zijn te vinden op je profielpagina. Let bij het kopieren goed op of er geen spaties voor of na de code zitten of er geen getallen/letters missen. Een klein foutje zorgt er al voor dat je de plug-in niet aan de praat krijgt.

3.2 De opties eronder geven je de mogelijkheid om de standaard vormgevingsstijl van de getoonde links te bewerken. Deze kun je verder op in het proces ook nog aanpassen.

3.3 Als laatste moet je de instellingen nog opslaan. Dit gaat eenvoudig door op de knop “Wijzigingen opslaan” te klikken, onderaan de pagina.

Het configureren van de plug-in is nu klaar, normaal gesproken zou deze nu moeten werken. In de volgende handleiding kom je erachter hoe je de WordPress plug-in kunt gebruiken om bijvoorbeeld een productlink te plaatsen.

Opmerking:

Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat er vanuit jouw toegangskey wordt gedaan. Zorg er dus voor dat deze nooit in andermans handen komt of op enige manier misbruikt wordt.

 

 


Download de WordPress plug-in  Vragen over de werking van de plug-in?  Vragen over de installatie? 


 

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin