Handleiding Zoekwidget

ZoekwidgetDe zoekwidget geeft een bezoeker de mogelijkheid om op jouw website naar producten binnen het bol.com assortiment te zoeken. Je kunt de zoekwidget compleet naar eigen smaak vormgeven zodat deze zo goed mogelijk in je website geïntegreerd kan worden.

Het aanmaken en vormgeven van de zoekwidget

Het is zeer eenvoudig om de zoekwidget op je website te plaatsen. Het meeste werk is het opmaken van de widget zodat deze mooi geïntegreerd is in je website. De eerste stap die je zet indien je meerdere websites hebt, is het selecteren van de website waarop je de zoekwidget wilt gaan plaatsen. Klik vervolgens op de button “genereer zoek-widget”.

Aangezien voor jou misschien niet alle producten binnen het bol.com assortiment interessant zijn om op je website te tonen, kun je de zoekresultaten limiteren tot een bepaalde categorie. Ook kun je ervoor kiezen om een zoekterm in te voeren die standaard zichbaar zal zijn. Deze zoekterm zal dan bepalen welke producten er in eerste instantie in de zoekwidget te zien zijn. Vervolgens is het nog mogelijk om de vormgeving van je zoekwidget aan te passen. Je kunt er onder andere voor kiezen om de kleuren en/of het formaat te veranderen of elementen van het product toe te voegen of juist weg te laten.

Maak de producten uit je zoekwidget meetbaar

Nu je de zoekwidget hebt aangemaakt, wil je natuurlijk ook weten of jouw zoekwidget goed converteert. Door het meegeven van een naam en een Sub ID, kun je in de rapportages terugzien of de producten uit je zoekwidget, je sales heeft opgeleverd. Meer informatie daarvoor vind je hier. De naam en het SubID kun je zelf bepalen. Gebruik logische namen, dus bijvoorbeeld: ‘Chromecast’ (naam), Plink-homepage (subID).

Plaatsen & controleren

Druk op ‘genereer code.’ Het Partnerprogramma zet nu de door jouw gemaakte zoekwidget om in een HTML-code. Deze kun je plakken in de code van je website of artikel.

Om zeker te weten dat je zoekwidget werkt, kun je deze even controleren . Publiceer je artikel of website en klik op een product in de zoekwidget. Je wordt als het goed is doorgestuurd naar de door jou gekozen pagina op bol.com. Kijk naar de URL in je navigatiebalk. De URL zou aan het einde er ongeveer zo uit moeten zien: ?Referrer=ADVNLPPcefa9900cdbf929700f0b502730600144. Het laatste (onderstreepte) gedeelte van deze referrer is het SiteID. Als deze overeenkomt met jouw SiteID, weet je zeker dat je zojuist gemaakte betsellerlijst naar de juiste partner verwijst en werkt. Klopt het? Goed gedaan!


Zoekwidget maken? Klik hier!  Vragen? Stel ze aan ons supporteam 


volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin