Handleiding WordPress plug-in

 

Let op: De WordPress plugin is overbodig geworden!

Voorheen was het noodzakelijk om de WordPress Partnerprogramma plugin te installeren om gebruik te kunnen maken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget. Sinds de laatste update van WordPress, kan het systeem ook het script voor de productlink, bestsellerlijst en zoekwidget omzetten. De WordPress plugin is overbodig en hoeft dus niet meer geïnstalleerd te worden voor het aanmaken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget.

wordpress widget

De WordPress plug-in is een handige tool om eenvoudig productlinks, een bestsellerslijst  of een zoekwidget toe te voegen aan je website. In deze handleiding leer je hoe de plug-in werkt in jouw WordPress website. De normale productlinks, bestsellerlijst en de zoekwidget maken gebruik van javascript. Deze scripttaal kun je echter niet gebruiken in WordPress, hierdoor zullen deze promotiemiddelen niet werken op jouw website. Om toch gebruik te kunnen maken van deze promotiemiddelen is er een speciale plug-in ontwikkelt zodat deze promotiemiddelen toch beschikbaar zijn in jouw WordPress website. De overige promotiemiddelen van het Partnerprogramma, zoals banners en tekstlinks werken wel binnen WordPress.
pluginlogo

Hoe zet je promotiemiddelen met de plug-in op je website?

Je kunt de plug-in gebruiken in een bericht of op een pagina. Om te beginnen ga je eerst naar de pagina of het bericht dat je aan wilt passen of aan gaat maken. Bovenin de editor komt het bol.com logo tevoorschijn. Als je hier op klikt verschijnt er een klein menu met de verschillende promotiemiddelen die je via de plug-in aan kunt maken. Het aanmaken van de promotiemiddelen zal één voor één worden uitgelegd.

Productlink

Stap 1: producten selecteren

productlink toevoegenDe eerste stap die we nemen is het toevoegen van producten. Dit zijn de producten die na het aanmaken bij elkaar komen te staan op je website. In het zoekvak kun je zoeken naar bepaalde producten (binnen een bepaalde categorie). De gevonden producten verschijnen vervolgens onder de zoekbalk.

Hieruit kun je producten kiezen die zichbaar moeten worden. Om een product toe te voegen klik je op het groene plusje. Je kunt ook nog producten toevoegen nadat je een nieuwe zoekopdracht hebt ingegeven. Eventueel kun je met het rode kruisje de producten weer verwijderen uit de selectie.

Stap 2: productlink configureren

De tweede stap is gericht op het vormgeving van de productlink(s).Je komt hier door op de knop “naar stap 2” te klikken. Hier kun je de kleuren, de breedte en het aantal kolommen instellen. Verder kun je hier instellen of je een aantal elementen wel of niet wilt tonen, de links moeten openen in een nieuw venster en kun je de afbeeldingsgrootte instellen. Je kunt op elk moment bekijken hoe de productlink eruit gaat zien door op de “vernieuwen” te klikken.

Het veld “naam” is verplicht, je geeft hiermee aan hoe deze productlink heet. Je kunt in het veld SubId een waarde meegeven, Het veld SubId is vooral handig om in de rapportage te kunnen analyseren wat een specifieke productlink voor resultaat heeft opgeleverd. Om de productlink vervolgens toe te voegen aan de pagina of het bericht klik je op de knop “Invoegen”.

Bestsellerlijst

bestsellerlijstZoals de naam al zegt kun je met de bestsellerlijst een lijst op je website genereren van de bestverkopende producten binnen een bepaalde categorie. De eerste stap is het selecteren van de categorie waarvan je de bestverkopende producten wilt tonen. Je doet dit door middel van het selecteren van een categorie en eventueel één of meerdere subcategorieën. Je kunt hier vervolgens nog filteren op prijs. Ook kun je hier de vormgeving van de bestsellerlijst compleet naar eigen wens aanpassen. Tijdens het aanpassen kun je op de knop “vernieuwen” drukken om te zien wat voor effect je wijzigingen op de vormgeving van de bestsellerlijst hebben.

Het veld “naam” is verplicht, je geeft hiermee aan hoe deze bestsellerlijst heet. Je kunt in het veld SubId een waarde meegeven, Het veld SubId is vooral handig om in de rapportage te kunnen analyseren wat deze bestsellerlijst voor resultaat heeft opgeleverd. Om de bestsellerlijst vervolgens toe te voegen aan de pagina of het bericht klik je op de knop “Invoegen”

Zoekwidget

zoekwidgetMet de zoekwidget kun je jouw bezoekers de mogelijkheid geven om vanaf jouw website te zoeken binnen het bol.com assortiment. Als de bezoeker een zoekterm ingeeft zullen er een aantal resultaten worden weergegeven onder de zoekbalk. De bezoeker blijft dus altijd op jouw website totdat deze een product aanklikt.

Je kunt een aantal standaardwaarden meegeven zoals een productcategorie, een standaard zoekwaarde en het aantal te tonen producten. Dit wijst verder voor zich. Ook deze zoekwidget laat het toe om de vormgeving aan te passen. Je kunt gebruik maken van de knop “vernieuwen” om te zien wat voor effect de aangepaste waarden hebben.

Het veld “naam” is verplicht, je geeft hiermee aan hoe deze zoekwidget heet. Je kunt in het veld SubId een waarde meegeven, Het veld SubId is vooral handig om in de rapportage te kunnen analyseren wat deze specifieke zoekwidget voor resultaat heeft opgeleverd. Om de bestsellerlijst vervolgens toe te voegen aan de pagina of het bericht klik je op de knop “Invoegen”

En nu?

editorpluginJe zal zien dat er na het uitvoeren van bovenstaande acties een code in de editor zal verschijnen. Deze moet je laten staan. Je kunt uiteraard wel gewoon rond deze code typen of afbeeldingen plaatsen. Als je de pagina opslaat zul je zien dat de bezoeker geen code maar de door jou gewenste productlink, bestsellerlijst of zoekwidget te zien krijgt.

 


Download de WordPress plug-in   Vragen over de installatie? 


bol.com Affiliate Marketing