Handleiding tekstlink

Een tekstlink is de meest subtiele manier om door te linken naar bol.com. Onopvallend, maar effectief! Een tekstlink kun je laten verwijzen naar een willekeurige pagina van bol.com. Het grote voordeel is dus dat je ook naar actiepagina’s kunt doorlinken.

Een tekstlink maken is ontzettend simpel. Je kunt twee soorten links maken: een partnerlink of een HTML tekstlink. De partnerlink is een ‘kale’ URL, je moet hier zelf nog tekst bij maken. Dit kan handig zijn als je de link in bijvoorbeeld WordPress wilt plaatsen met een ‘link’-optie. Als je een HTML tekstlink maakt, kun je zelf een tekst toevoegen die op je link heen komt te staan. Dit is handig als je werkt met een HTML-editor. Tekstlinks kun je maken door in het Partnerprogramma te klikken op het tabje ‘Promomateriaal’. Daar klik je vervolgens op ‘tekstlink aanmaken’. Je komt dan in de tekstlinkgenerator.

Het aanmaken van een tekstlink
In dit voorbeeld gaan we je uitleggen hoe je een link maakt. We gaan in dit voorbeeld naar deze pagina linken, de productpagina van de Google Chromecast. Zoek de bol.com-pagina waar je naar toe wilt verwijzen op en kopieer de link. Plak deze link in het veld ‘Bol.com URL’. Als je straks op jouw link klikt, ga je naar die bol.com-pagina.

Na het invullen van de URL geef je je tekstlink een naam. Het makkelijkst is om hier informatie op te geven over de tekstlink, in ons geval ‘Chromecast’. Na het invullen van de naam kun je eventueel ook een Sub ID toevoegen. Dit is een tweede naam. Het voordeel van deze velden (naam en sub id) is dat je deze later kunt bekijken in je rapportages. Zo weet je precies op welke links veel geklikt worden, en op welke weinig. Meer informatie daarover vind je hier.

Als je alle velden hebt ingevuld, zie dit er als volgt uit:


Druk nu op ‘Genereer link’. Je krijgt nu een partnerlink die gekoppeld is aan jouw website. Als je vervolgens een tekstlink wilt maken. Kun je in het veld onder de partnerlink een gewenste tekst invullen. Daar vul je bijvoorbeeld ‘Koop de Chromecast bij bol.com!’ in. De link wordt dan achter die tekst geplaatst. Dit ziet er zo uit: Koop de Chromecast bij bol.com! Tevreden over de tekst? Druk dan op ‘Genereer tekstlink’. Je krijgt nu een HTML-code die je kunt plakken in de code van je website of artikel.

Je links controleren
Om zeker te weten dat je links werken, kun je deze testen. Publiceer je artikel of website en klik op de link. Je wordt dan doorgestuurd naar de door jou gekozen pagina op bol.com. Kijk naar de URL in je navigatiebalk. De URL zou aan het einde er ongeveer zo uit moeten zien: ?Referrer=ADVNLPPcefa9900cdbf929700f0b502730600144. Het laatste (onderstreepte) gedeelte van deze referrer is het SiteID. Als deze overeenkomt met jouw SiteID, weet je zeker dat je de link werkt. Klopt het? Goed werk!

Handmatig tekstlinks aanmaken
Het is ook mogelijk om handmatig tekstlinks aan te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je automatisch partnerlinks aan wilt maken omdat je gebruik maakt van de productfeed. Je leest hier meer over in de handleiding.


Tekstlink maken? Klik hier!  Vragen? Stel ze aan ons supporteam 


 

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin