Handleiding productlink

Een visuele weergave van een product op jouw website plaatsen om naar bol.com te linken? Maak gebruik van de productlink. Kies zelf of je kenmerken zoals prijs, afbeelding en reviewsterren wilt toevoegen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een productlink aanmaakt met de Sitebar.

Om de Sitebar te activeren log je in in je Partnerprogramma account en ga je naar het tabblad ‘promotiemateriaal’. Daar kies je de optie ‘Product / Tekst links’ en volg je de stappen om de Sitebar te activeren. Na het activeren zie je de Sitebar op bol.com, rechts in je scherm verschijnen.

 

Met “Link + producttitel + plaatje” kan je uitsluitend van een pagina van een specifiek product op www.bol.com een link maken. Bij deze optie wordt de code voor op jouw website gegenereerd. Je hebt de keus bij het plaatje de prijs en/of de beoordeling ook te tonen.

  • Link naar een specifieke product pagina op www.bol.com

Stap 1: zoek een pagina op www.bol.com

Stap 2: kies het gewenste product, in dit voorbeeld de reisgids

Stap 3: maak Link + producttitel + plaatje

  • Selecteer Link + producttitel + plaatje
  • Vink sterrenbeoordeling en prijs uit als je die niet wilt tonen
  • Heb je meer dan één site, selecteer de juiste site
  • Wil je de rapportage labels wijzigen, vul hier de gewenste naam en kenmerk in

 

Stap 4: kopieer de code

  • Klik op “Genereer link” om de code voor de link te maken
  • Kopieer de code door in het vak te klikken en CTRL-C of CMD-C in te toetsen
  • Klik op “Sluit” om de pop-up af te sluiten

 

Stap 5: Plak de gegenereerde HTML in de code van je website of artikel. bekijk de link op jouw website. Hieronder een voorbeeld

ProductLink_5

Stap 6: controleer je productlink
Om zeker te weten dat je productlink werkt, kun je deze even controleren. Publiceer je artikel of website en klik op de productlink. Je wordt als het goed is doorgestuurd naar de door jou gekozen pagina op bol.com. Kijk naar de URL in je navigatiebalk. De URL zou aan het einde er ongeveer zo uit moeten zien: ?Referrer=ADVNLPPcefa9900cdbf929700f0b502730600144. Het laatste (onderstreepte) gedeelte van deze referrer is het SiteID. Als deze overeenkomt met jouw SiteID, weet je zeker dat je zojuist gemaakte productlink werkt. Klopt het? Goed gedaan!

Let op: als je een adblocker aan hebt staan in je browser kan het zijn dat de productlink niet zichtbaar is. Deactiveer voor de zekerheid de adblocker om er zeker van te zijn dat de productlink wel werkt.


Productlink maken? Klik hier!  Vragen? Stel ze aan ons supportteam