Handleiding

Handleiding productlink

Een visuele weergave van een product op jouw website plaatsen om naar www.bol.com te linken? Maak gebruik van de productlink. Kies zelf of je kenmerken zoals prijs, afbeelding en reviewsterren wilt toevoegen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een productlink aanmaakt met de Sitebar.

Om de Sitebar te activeren log je in in je Affiliate programma account en ga je naar het tabblad ‘Promotiemateriaal’. Daar kies je de optie ‘Product / Tekst links’ en volg je de stappen om de Sitebar te activeren. Na het activeren zie je de Sitebar op bol.com, rechts in je scherm verschijnen.

Met “Link + producttitel + plaatje” kan je uitsluitend van een pagina van een specifiek product op www.bol.com een link maken. Bij deze optie wordt de code voor op jouw website gegenereerd. Je hebt de keus bij het plaatje de prijs en/of de beoordeling ook te tonen.

  • Link naar een specifieke product pagina op www.bol.com

Stap 1: zoek een pagina op www.bol.com

Stap 2: kies het gewenste product, in dit voorbeeld de reisgids

Stap 3: maak Link + producttitel + plaatje

  • Selecteer Link + producttitel + plaatje
  • Vink sterrenbeoordeling en prijs uit als je die niet wilt tonen
  • Heb je meer dan één site, selecteer de juiste site
  • Wil je de rapportage labels wijzigen, vul hier de gewenste naam en kenmerk in

Stap 4: kopieer de code

  • Klik op “Genereer link” om de code voor de link te maken
  • Kopieer de code door in het vak te klikken en CTRL-C of CMD-C in te toetsen
  • Klik op “Sluit” om de pop-up af te sluiten

Stap 5: Plak de gegenereerde HTML in de code van je website of artikel. Bekijk de link op jouw website. Hieronder het voorbeeld

Let op: als je een adblocker aan hebt staan in je browser kan het zijn dat de productlink niet zichtbaar is. Deactiveer voor de zekerheid de adblocker om er zeker van te zijn dat de productlink wel werkt.

Link checken

Is het je gelukt om een link, tekstlink of productlink aan te maken? De stappen spreken vrijwel voor zich. Hieronder zie je voorbeelden van hoe de link/code er ongeveer uit ziet.

Link: https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=33456&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal

Tekstlink: <a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=33456&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal”>testlink</a>

Productlink: <script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1477386818896″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000062446911&”,”site_id”:”33456“,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”test”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1477386818896″></script>

Wanneer je een link aanmaakt via de sitebar kan deze er iets anders uitzien dan wanneer je ze via het Affiliate programma aanmaakt.

Waar let je op?

  • Een link en tekstlink bevatten altijd click/click? Zodat bol de klik kan meten.
  • Een partnerlink bevat altijd jouw unieke SiteID, in de voorbeelden is dit 33456. Je kunt je SiteID checken in je Affiliate account onder het tabblad ‘account’. Iedere website die je hebt aangemeld heeft een uniek SiteID zodat je in de rapportages kunt zien welke commissie van welke website komt.
  • Zet de link zoals je die hebt gegenereerd op je website. Let op de tekstlink en productlink bevatten html, waarvan de productlink javascript bevat. Zorg dus dat je deze in een html editor invult en niet in een tekst invulveld.

Check!

Je hebt een partnerlink of banner op je website staan, maar wilt weten of de klik goed gaat?

  • Wanneer je in bijvoorbeeld Chrome je muis op de partnerlink plaats zie je links onderin je scherm de link staan zoals je die hebt aangemaakt. Deze begint altijd met https://affiliate.bol.com of https://affiliateprogramma.bol.com.
  • Wanneer je op je partnerlink klikt wordt www.bol.com geopend op de pagina die jij hebt uitgekozen. In de url zie je dan niet de link staan zoals je die had ingesteld maar een link zoals deze:
    https://www.bol.com/nl/sieraden/index.html?Referrer=ADVNLPPcef87500cdbf929700b69542db060033456 . Waar we aan de Refferer=ADVNLPP kunnen zien dat de klant via het Affiliate programma is gekomen. De laatste 5 cijfers in deze url is wederom je SiteID.
  • Heb je een klik gezet en kom je op de juiste bol pagina met Referrer? Dan moet je in je account real-time een extra klik zien in je overzicht.

Vergeet niet!

Vergeet niet om regelmatig je website na te lopen om te kijken of je partnerlinks nog werken en de pagina’s waar je naar linkt nog bestaan of dat producten nog beschikbaar zijn. Ook campagnes hebben altijd een specifieke looptijd. Als deze is afgelopen dan kun je de link beter vervangen naar een pagina met de lopende dag- en weekaanbiedingen, de outlet of gewoon de homepagina.