Handleiding productlink

Met de productlinkgenerator kun je van één of meerdere artikelen, eventueel over verschillende productgroepen, gemakkelijk een uiting te maken. Deze uiting is volledig aan te passen aan jouw huisstijl. Je kunt zelf kenmerken zoals prijs, afbeelding en klantenreviews toevoegen of verwijderen. In deze handleiding gaan we je uitleggen hoe je een productlink moet maken.

Stap 1: zoek de juiste producten
productlink-aanmaken-1De eerste stap is om op zoek te gaan naar de producten die je wilt promoten. Je kunt zoveel items als je maar wilt toevoegen aan een productlink. Uiteraard kun je ook gewoon voor één product een productlink maken. Tik in het zoekvenster het product op dat je wilt zoeken en voer eventueel de productcategorie in. Klik vervolgens op zoeken. Er verschijnt nu een lijst met resultaten.

Klik op het plusje rechtsboven de producten die je wilt toevoegen. Deze producten verplaatsen nu naar het blok ‘geselecteerde producten’. Wil je een product toch niet plaatsen? Druk dan op het kruisje rechtsboven het product. Op het plaatje hier rechts zie je een voorbeeld (klik om te vergroten). Ben je tevreden met je selectie? Druk dan op ‘Genereer productlinks.’

Stap 2: style jouw productlink
Het grote voordeel van de productlink is dat je deze zelf kunt vormgeven. Dit doe je in de tweede stap. Zo kun je kiezen of bol.com zich opent in hetzelfde venster of in een nieuw venster en kun je bepalen of je beoordelingssterren en/of de prijs wilt tonen. Ook kun je het plaatje vergroten/verkleinen en positioneren.

Daarna kun je je productlink een andere vorm geven. Des te breder je de productlink maakt, des te meer kolommen je kunt selecteren. Zo kun je meerdere producten horizontaal op je pagina tonen. In het laatste blokje kun je de kleuren van de productlink aanpassen, zodat hij in de stijl van jouw website past.

Wil je dolgraag weten hoe dit er nu uit komt te zien? Onder het blok met alle opties, staat jouw productlink al klaar! Zo zie je direct wat je wijzigt.

Stap 3: maak jouw productlink meetbaar
Nu je zo’n mooie productlink hebt gemaakt, wil je natuurlijk ook weten of jouw productlink goed converteert. Door het meegeven van een naam en een Sub ID, kun je in de rapportages terugzien of jouw productlink je sales heeft opgeleverd. Meer informatie daarvoor vind je hier. De naam en het SubID kun je zelf bepalen. Gebruik logische namen, dus bijvoorbeeld: ‘Chromecast’ (naam), Plink-homepage (subID).

Stap 4: het plaatsen van de productlink
Druk op ‘geneer code.’ Het Partnerprogramma zet nu de door jouw gemaakte productlink om in een HTML-code. Deze kun je plakken in de code van je website of artikel.

Stap 5: controleer je productlink
Om zeker te weten dat je productlink werkt, kun je deze even controleren. Publiceer je artikel of website en klik op de productlink. Je wordt als het goed is doorgestuurd naar de door jou gekozen pagina op bol.com. Kijk naar de URL in je navigatiebalk. De URL zou aan het einde er ongeveer zo uit moeten zien: ?Referrer=ADVNLPPcefa9900cdbf929700f0b502730600144. Het laatste (onderstreepte) gedeelte van deze referrer is het SiteID. Als deze overeenkomt met jouw SiteID, weet je zeker dat je zojuist gemaakte productlink werkt. Klopt het? Goed gedaan!

Let op: als je een adblocker aan hebt staan in je browser kan het zijn dat de productlink niet zichtbaar is. Deactiveer voor de zekerheid de adblocker om er zeker van te zijn dat de productlink wel werkt.


Productlink maken? Klik hier!  Vragen? Stel ze aan ons supporteam 

 

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin