Handleiding Bestsellerlijst

bestsellerlijstlosDe bestsellerlijst toont je bezoeker een selectie van de bestverkopende producten binnen een bepaalde productgroep. De lijst is naar eigen wens samen te stellen en vorm te geven. Het genereren van een bestsellerlijst is eenvoudig, deze kan worden aangemaakt via promotiemiddelen in je Partnerprogramma account.

Stap 1: specificeren van de categorie

Om je bezoeker de producten voor te schotelen die het best aansluiten op hun wensen, kun je de bestsellerlijst specificeren naar productcategorie en eventueel nog een subcategorie. Indien je meerdere websites bezit zal je eerst de gewenste website moeten kiezen. Nadat je dit hebt gedaan kun je verder gaan met het selecteren van een productcategorie en eventueel nog een subcategorie. Ook is het mogelijk om een prijzenfilter in te stellen. Je kunt instellen dat je alleen producten wilt laten zien die minder dan een x bedrag kosten. Deze optie is ook optioneel. Als laatste voer je in hoeveel resultaten er in de lijst opgenomen moeten worden. Dit kan variëren tussen 1 en 25 producten. Door op de button “genereer lijst” te klikken kom je terecht bij de volgende stap.

stap 2: vormgeving instellen

Om de bestsellerlijst perfect te ingreren in je website, krijg je de mogelijkheid om de vormgeving precies naar eigen wens in te stellen. Naast de mogelijkheid om de kleuren aan te passen, kun je de bestsellerlijst ook een titel meegeven en bepalen of het product in het huidige of een nieuw venster moet openen.

De afmetingen van de bestsellerlijst en de afbeeldingen kun je ook meegeven om deze lijst zo optimaal te integreren binnen je website.

Stap 3: maak jouw bestsellerlijst meetbaar

Nu je de bestsellerlijst hebt gemaakt, wil je natuurlijk ook weten of jouw bestsellerlijst goed converteert. Door het meegeven van een naam en een Sub ID, kun je in de rapportages terugzien of jouw bestsellerlijst je sales heeft opgeleverd. Meer informatie daarvoor vind je hier. De naam en het SubID kun je zelf bepalen. Gebruik logische namen, dus bijvoorbeeld: ‘Chromecast’ (naam), Plink-homepage (subID).

Stap 4: het plaatsen van de bestsellerlijst

Druk op ‘geneer code.’ Het Partnerprogramma zet nu de door jouw gemaakte bestsellerlijsten om in een HTML-code. Deze kun je plakken in de code van je website of artikel.

Om zeker te weten dat je bestsellerlijst werkt, kun je deze even controleren . Publiceer je artikel of website en klik op een bestsellerlijst. Je wordt als het goed is doorgestuurd naar de door jou gekozen pagina op bol.com. Kijk naar de URL in je navigatiebalk. De URL zou aan het einde er ongeveer zo uit moeten zien: ?Referrer=ADVNLPPcefa9900cdbf929700f0b502730600144. Het laatste (onderstreepte) gedeelte van deze referrer is het SiteID. Als deze overeenkomt met jouw SiteID, weet je zeker dat je zojuist gemaakte betsellerlijst naar de juiste partner verwijst en werkt. Klopt het? Goed gedaan!


Bestsellerlijst maken? Klik hier!  Vragen? Stel ze aan ons supportteam 


 

bol.com Affiliate Marketing