Partnerprogramma op andere CMS/blogdiensten

WordPress is een veelgebruikte CMS (content management systeem) onder onze partners. Uiteraard zijn er nog vele andere CMS systemen beschikbaar zoals Joomla, Drupal of online blogdiensten als Blogspot of Wix. Het Partnerprogramma geeft geen actieve ondersteuning op al deze verschillende CMS systemen. 

Om je toch tegemoet te komen kun je hieronder een overzicht vinden van de verschillende CMS systemen. Hierbij kun je zien welke functie werkt en voor welke er eventueel een workaround nodig is zodat je ook met deze CMS systemen of blog geld kunt verdienen.

Let op: het gebruik van de verschillende oplossingen is op eigen risico en kan invloed hebben op de veiligheid van je website.

Content Management Systemen

<td De tweede oplossing is wellicht iets eenvoudiger. Je kunt gebruik ook gebruik maken van de Joomla extensie Sourcerer. Deze plugin maakt het mogelijk om codes direct in je tekstvlak te plaatsen zonder dat je extra instellingen aan hoeft te passen.

Joomla

Het is standaard niet mogelijk om de promotiemiddelen te gebruiken in Joomla die gebruik maken van javascript. De overige promotiemiddelen zoals een tekstlink, koopknop of banner zijn zonder beperkingen te gebruiken. Het partnerprogramma is dus ook met Joomla gewoon te gebruiken, hieronder lees je welke instellingen je moet wijzigen.

Oplossing (1)w

Om ook productlinks te gebruiken zal je een aantal instellingen moeten wijzigen. We gaan er met deze oplossing vanuit dat je gebruik maakt van een standaard installatie van Joomla 3.0 met de TinyMCE tekstverwerker.

 1. Log in op het beheergedeelte van je Joomla website
 2. Ga naar Extensies > Pluginbeheer. Klik hier op de plugin naam “Tekstverwerker – TinyMCE”
 3. Bij het input veld “Verboden elementen” kun je de waarden script (bij het gebruik van de productlink) en frame verwijderen.
 4. Als je een promotiemiddel toe wilt voegen aan een artikel klik je onder de tekstverwerker op “schakelen tekstverwerker”. Vervolgens kun je in HTML modus de code op de juiste positie plaatsen

Oplossing (2)

De tweede oplossing werkt wellicht iets eenvoudiger. Hierbij is het installeren van de Joomla extensie Sourcerer voldoende. Vervolgens is het mogelijk om de Partnerprogramma code rechtstreeks in de editor te plakken en zullen de promotiemiddelen gewoon getoond worden.
Met dank aan Harm Hofstede.

Drupal

Het is standaard niet mogelijk om de promotiemiddelen te gebruiken op Drupal die gebruik maken van javascript. De overige promotiemiddelen zoals een tekstlink, koopknop of banner zijn zonder beperkingen te gebruiken. Dankzij een kleine aanpassing tijdens het aanmaken van een artikel kun je wel gebruik maken van alle promotiemiddelen.

Oplossing

Om ook productlinks te gebruiken zal je een aantal instellingen moeten wijzigen. We gaan er met deze oplossing vanuit dat je gebruik maakt van een standaard installatie van Joomla 5.7.

 1. Log in op het beheergedeelte van je Drupal website
 2. Maak een nieuw artikel aan
 3. Selecteer onder de editor bij “text format” de optie “Full HTML” in het dropdown menu
 4. Je kunt nu javascript gebruiken en de gebruiken binnen het artikel.

Deze werkwijze kun je ook toepassen bij het aanmaken van een pagina.

Online blogdiensten

Blogspot/Blogger.com

Het is op blogspot/blogger mogelijk om de tekstlinks, koopknop en de banners te gebruiken. Het is wel van belang dat je de bij het bewerken van het artikel de optie “Getypte HTML interpreteren” bij de opstelmodus te selecteren.

Oplossing

Je kunt op een pagina maar eenmaal een promotiemiddel met javascript plaatsen. Als je dus een bestsellerlijst plaatst in een widget, kun je niet nog een productlink plaatsen in een artikel. Alleen het eerst geladen item zal dan zichtbaar zijn. Om een productlink toch toe te voegen aan een pagina moet je de twee dikgedrukte tags toevoegen zoals in onderstaand voorbeeld:<script type=’text/javascript’>
//<![CDATA[
var bol_pml={“id”:”bol_script1432021946349″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”secure”:false,”nrProducts”:”10″,”title”:”test”,”price_color”:”#CB0100″,
“priceRangeId”:”4854″,”catID”:”5952+4854″,”header”:true,”urlPrefix”:”http://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”site_id”:”28566″,”target”:true,
“rating”:true,”price”:true,”image_size”:true,”link_name”:”test”,”link_subid”:””,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,
“background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#000000″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″}; //]]>
</script><script id=”bol_script1432021946349″ src=”http://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientBestsellerGenerator.js” type=”text/javascript”></script>
Bekijk voor meer informatie deze link.

Wix

Wix geeft standaard geen ondersteuning voor elementen met javascript erin. Er wordt wel een app aangeboden waarmee je alsnog gebruik kunt maken van javascript elementen en dus alle Partnerprogramma promotiemiddelen kunt gebruiken.

Oplossing

Om ook gebruik te maken van productlinks moet je de HTML-iFrame/embed app toevoegen aan je wix site. Als je deze hebt toegevoegd aan je site doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik op het icoon toevoegen > APPS > HTML.
 2. Vervolgens klik je op het HTML element en verschijnt er een bewerkvenster.
 3. De modus verzet je van webadres naar HTML-code.
 4. Plak de code in dit veld en sla de pagina op.
 5. Werkt de code niet? Plaats dan voor en achter de code: <p>

Ondersteuning Partnerprogramma

Gebruik jij een ander CMS systeem of blogdienst en ervaar je problemen? Laat het ons weten via partner@bol.com. Wellicht kunnen wij kijken of het toch mogelijk is om gebruik te maken van het Partnerprogramma op dit platform, zodat je ook met jouw site geld kunt verdienen.

2 reacties op “Partnerprogramma op andere CMS/blogdiensten
 1. Rob schreef:

  hij doet het niet op mijn Wix-pagina… kun je dat checken voor me?

  • Milou tipt schreef:

   Beste Rob,

   Kun je iets meer informatie sturen naar partner@bol.com? Wat doet het precies niet op je WIX-pagina? Wat heb je precies geprobeerd? Wat is je website? En wat wil je precies dat we voor je checken? Krijg je een error of foutmelding, maak dan eventjes een print screen voor ons zodat wij mee kunnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*