Aan de slag met de download Kliks & Impressies

Bij het Partnerprogramma hebben we transparantie hoog in het vaandel staan. We proberen je dan ook zo goed mogelijk inzicht te bieden in je eigen resultaten en daarom geven we je toegang tot al je data zodat je er zelf mee aan de slag kunt. In dit artikel neem ik de inhoud van de kliks & impressies download met je door.

Op de website van het Partnerprogramma vind je onder de link ‘Downloaden’ de mogelijkheid om een overzicht van de commissie & omzet, de kliks & impressies en de orders te downloaden. Je selecteert eerst een periode, klikt op [Downloaden] en je kunt aan de slag. Open je het kliks & impressies-bestand dan zie je 15 kolommen met gegevens en, afhankelijk van het aantal bezoekers op je website, enkele tot duizenden regels met klik- en weergavedata. De kolommen en regels zijn als volgt samengesteld:

Datum / Site / Frametype / Name / Subid

Op iedere regel in het kliks & impressies-bestand zie je hoeveel kliks en vertoningen er per dag (datum) gegenereerd zijn voor een unieke combinatie van site, frametype, name en subid. Het bestand (zie onderstaande afbeelding) wordt als volgt opgebouwd:

 • Hoeveel kliks (en vertoningen) zijn er gegenereerd op 13 november 2014? Antwoord: 637
  • Hoeveel kliks (en vertoningen) zijn er gegenereerd per website? Antwoord: 411 (Andere Site) / 226 (Mijn Website)
   • Hoeveel kliks (en vertoningen) zijn er gegenereerd per frametype (ieder type promotiemiddel zoals een banner of een button heeft een eigen frametype)? Antwoord: 501 (tekstlink) / 115 (button) / 21 (banner)
   • Hoeveel kliks (en vertoningen) zijn er gegenereerd per name (voor ieder promotiemiddel dat je aanmaakt moet je een unieke name opgeven op de website van het Partnerprogramma)? Antwoord: 394 (Baby_promo) / 238 (4+1_deals) / 5 (Sporthoek)
    • Hoeveel kliks (en vertoningen) zijn er gegenereerd per subid (dit is een vrije variabele waarmee je verdieping kunt aanbrengen, bijvoorbeeld om de kliks van een individuele bezoeker vast te leggen)? Antwoord: 332 (1st_click) / 151 (homepage) / 65 (promobox) / 47 (2nd_click) / 42 (deeplink)

Iedere unieke combinatie van datum, site, frametype, name en subid zie je terug in het excel-bestand (zie onderstaande afbeelding). Zo werd op 13 november 2014 voor de promotietool button met de naam ‘4+1_deals’ en het subid ‘promobox’ die op de site ‘Mijn Website’ stond 65 kliks geregistreerd.

Voorbeeld Kliks & Impressies download
Kliks / Vertoningen / Commissie / Orders / Omzet

In het excel-bestand worden voor iedere unieke combinatie de kliks en vertoningen weergegeven. Om je inzicht te geven in wat die kliks en vertoningen opleveren hebben we per regel ook de omzet, de commissie en het aantal orders toegevoegd die zijn voortgekomen uit deze kliks en vertoningen. Zo werd op 13 november 2014 (zie onderstaande afbeelding) voor de promotietool button met de naam ‘4+1_deals’ en het subid ‘deeplink’ die op de site ‘Andere Site’ stond 13 kliks en 859 vertoningen geregistreerd. Dit leverde 3 orders op, met een gezamenlijke omzet van € 154,51 en € 13,30 aan commissie.

Voorbeeld Kliks & Impressies download

CTR / EPC / EPM / Conversie / AOV

Nu je de resultaten per promotie per dag hebt, wil je wellicht nog een uitspraak kunnen doen over hoe goed of slecht deze resultaten zijn. Daarvoor heb je een indruk nodig van de verhoudingen en die verhoudingen hebben we daarom ook toegevoegd aan de kliks & impressies download.

 • CTR: De click through rate geeft aan wat de verhouding is tussen het aantal vertoningen en het aantal kliks. Een hoge CTR wijst op een promotiemiddel waar, naar verhouding, veel bezoekers op doorklikken.
 • EPC: De earnings per click maken inzichtelijk hoeveel commissie een klik oplevert. Vanwege de leesbaarheid is de afspraak dat de EPC wordt berekend door de commissie te delen door het aantal kliks en dit te vermenigvuldigen met 100. Een hoge EPC duidt op een promotiemiddel dat aanleiding geeft tot hoge commissies.
 • EPM: De earnings per mille maken inzichtelijk hoeveel commissie de vertoningen opleveren. Het gaat hier om de commissie per 1.000 vertoningen ofwel de commissie gedeeld door het aantal vertoningen vermenigvuldigd met 1.000. Ook een hoge EPM duidt op een promotiemiddel dat aanleiding tot hoge commissies.
 • Conversie: Aan de hand van de conversie weet je hoeveel kliks leiden tot een aankoop. In het bovenstaande voorbeeld zie je bij het subid ‘deeplink’ dat 3 van de 13 kliks leiden tot een order en daarmee is de conversie 23% (zie onderstaande afbeelding). Een hoge conversie geeft aan dat de kliks naar verhouding vaak leiden tot aankopen. Het is vaak een kenmerk van de relevantie van de geplaatste links.
 • AOV: De average order value of gemiddelde orderwaarde zegt, zoals de naam al zegt, iets over de gemiddelde omzet per order.

Voorbeeld Kliks & Impressies download

Rapportages maken

Nu je weet wat de betekenis is van de gegevens in de Kliks & Impressies download, kan je aan de slag met het maken van je eigen rapportages. Over hoe je deze rapportages kunt samenstellen, lees je binnenkort meer, hier op het Partnerblog!

Vragen over hetgeen hierboven uitgelegd staat? Stel ze, in de vorm van een reactie, onder dit artikel!

Geplaatst in Nieuws, Promotiemiddelen, Support Getagd met , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing