Partner in de Spotlight: Twijfelmoeder

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Patricia de Ryck. “TwijfelMoeder is het alterego van Patricia de Ryck. Ik ben al elf jaar zelfstandig ondernemer en in het Land van Cuijk – waar ik woon en werk – dé vrouw waar je heen gaat als je je bedrijf op de kaart wil zetten, middels (online) marketing, pakkende teksten of andere acties die opvallen bij de doelgroep. Daarnaast heb ik een missie. Ik wil het taboe rondom het al dan niet hebben van een kinderwens doorbreken. Nu denk je misschien ‘taboe?’…”

Hoe en wanneer ben je begonnen met je website? Hoe ben je op het idee gekomen?

Je staat er van te kijken hoe vaak er bij een vrouw geïnformeerd wordt naar haar kinderwens. Bij ons begon het na de aankoop van ons eerste huis in een vinexwijk. We waren nog geen 25, dus kwamen nog weg met ‘dat komt later wel’. Maar toen we trouwden was het hek echt van de dam. Het bleef niet alleen bij vragen, maar men vulde de antwoorden ook al in. Als ik aangaf dat ik nog twijfelde over het feit of ik wel kinderen wilde, werd mij geadviseerd om gewoon ‘het diepe in te springen; daar krijg je geen spijt van’ en ga zo maar door. Ik was daar in 2013 zo klaar mee dat ik www.twijfelmoeder.nl ben gestart om mijn verhaal te delen. Eind 2016 is de opzet veranderd, omdat ik na al dat getwijfel nu ons eerste kindje verwacht. Alle verhalen die ik dankzij TwijfelMoeder heb gehoord, hebben het voor mij uiteindelijk mogelijk gemaakt om een keuze te maken. Zonder de site was dat een stuk lastiger geweest.

Zo iemand is niet meteen een carrièrebitch of harteloze zak. Je wil niet weten wat er af en toe over mij is gezegd…”

Wat wil je bereiken met je website?

“Vragen naar iemands kinderwens lijkt misschien heel onschuldig, maar dit is een onderwerp waar ook heel veel verdriet mee gepaard gaat. Wat als je relatie op knappen staat, omdat jij wel kinderen wilt, maar hij niet? Of dat je het ontzettend graag zou willen, maar dat het na eindeloos proberen nog niet is gelukt – zelfs niet tijdens het doorlopen van de medische mallemolen. Misschien ben je single en lukt het maar niet om de juiste partner te vinden. Heb je een genetische aandoening, waardoor het niet verantwoord is. Of je wil het misschien simpelweg niet. Dan kan zo’n vraag als ‘wil jij kinderen’ van een onbekende hard aankomen, tenslotte wil je niet overal het achterste van je tong laten zien. En dan hebben we het nog niet eens over de ‘overtuigers’ gehad. Moeders en vaders die kinderen ‘het mooiste’ uit hun leven noemen en vervolgens wel klagen tegen andere ouders. Wees eerlijk over het ouderschap; dat is inderdaad niet altijd makkelijk. Respecteer iemand ook als hij of zij twijfelt of (bewust) kinderloos is. Zo iemand is niet meteen een carrièrebitch of harteloze zak. Je wil niet weten wat er af en toe over mij is gezegd…”

“Heb jij ook te maken met weerstand, weet dan waarvoor je het doet en hou het hoofd omhoog.”

Hoe komt de inhoud van de website tot stand?

De columns zijn allemaal gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Daarnaast praat ik met ontzettend veel mensen over dit onderwerp en laat me daar ook door inspireren om tot persoonlijke artikelen te komen. Maar ik maak ook gebruik van persinformatie, volg het nieuws op de voet en review producten. Dat laatste zal steeds meer gebeuren, omdat het TwijfelMoeder-platform verder wordt uitgebreid.

Hoeveel tijd besteed je aan twijfelmoeder en hoe blijf je gemotiveerd?

Gemotiveerd blijven is niet lastig als je een doel voor ogen heb. Ik zie zowel in het dagelijkse leven als online nog te vaak situaties voorbij komen, waarbij er maar eventjes vanuit wordt gegaan dat iemand kinderen wil. Zeker online kan dat er wel eens heel direct aan toe gaan en dat kan zoveel pijn doen. Zolang de ander dan niet begrijpt waarom, is er dus nog werk aan de winkel. Hoeveel tijd mij dat kost? Dat klok ik echt niet. Maar één uur per dag absoluut.

Zijn er nog leuke ervaringen of lessen uit het schrijven van de website voortgekomen? 

Al vrij snel na de lancering van de site heb ik gigantisch veel aandacht van landelijke media gekregen. Daarop gingen ondernemers weer vragen hoe ik dat toch voor elkaar kreeg. Dat ben ik in mijn bedrijf gaan verwerken. Want elf jaar geleden begon ik eigenlijk als freelance journaliste. Van die media-aandacht heb ik ook één ding geleerd: nooit twijfelen of je op aanbod in gaat. Ik kreeg de kans om mijn verhaal in een populair radioprogramma te vertellen, maar aarzelde toen. De eindredacteur heeft nooit meer teruggebeld. Terwijl ik uiteindelijk best durfde. Dus meteen ja of nee zeggen, is mijn advies.

Waarom heb je besloten het Partnerprogramma te gaan gebruiken?

Je hebt toch je kosten om de site draaiende te houden. Dan kun je voor advertentieblokken kiezen, die je Google automatisch laat vullen, maar dat kan pijnlijke situaties opleveren. Je wil tenslotte niet dat een vrouw die te horen heeft gekregen dat ze geen kinderen kan krijgen, steeds een zwangerschapstest in beeld krijgt of zoiets. Met Bol.com bepaal ik zelf welke producten ik onder de aandacht breng. Daarnaast vind ik het een erg klantvriendelijk systeem en staat Bol.com natuurlijk heel goed aangeschreven. Aan zo’n bedrijf durf ik mij als TwijfelMoeder dan absoluut te verbinden.

Heb je nog tips of tricks voor andere partners van bol.com?

Blijf altijd je doel voor ogen houden. Ik heb pittige tijden meegemaakt, omdat een taboe doorbreken niet altijd makkelijk is. Toch kon ik het idee nooit loslaten. Ik heb dat in 2015/2016 wel een tijdje gedaan en denk nu ‘waarom’. Heb jij ook te maken met weerstand, weet dan waarvoor je het doet en hou het hoofd omhoog.”

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Twijfelmoeder
  1. Loes Knetsch schreef:

    Geweldig verhaal en website Patricia. Dank je wel voor het delen van deze website Bol.com 🙂
    Hoewel ik moeder ben van 6, herken ik toch de verhalen heel sterk van de mensen om mij heen. En ook visa versa, dat je met “teveel” kinderen ook heel rake opmerkingen kunt verwachten.
    Ga zo door:)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*