Partner in de Spotlight: Cindy

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Cindy. Cindy is van origine Belgische en is ongeveer 14 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Ze werkt fulltime, is getrouwd en heeft een zoontje van 4 jaar. Samen proberen ze zoveel mogelijk van de wereld te zien. Omdat reizen haar grootste passie is en ze van schrijven en de natuur houdt was de website naturescanner.nl een logische stap.

 

Hoe en wanneer is www.naturescanner.nl ontstaan ?
Ondernemen zit me in het bloed en ik wou al lange tijd voor mezelf beginnen. In 2010 heb ik de overstap gemaakt van een carrière als Marketing Manager bij een reisorganisatie naar het ondernemerschap. Het was voor mij belangrijk om in een eigen bedrijf mijn passies te combineren: reizen, online marketing, schrijven en natuur. Dit wist ik samen te voegen in NatureScanner.nl: een inspiratiewebsite voor natuurreizigers.

naturescanner.nl 1Wat is je doel of probeer je te bereiken met de website?
Ik wil een inspiratieplatform bieden voor mensen die weg van de massa willen reizen. De natuur in trekken, wandelen, fietsen en onontdekte plekjes vinden. De meeste reizensites richten zich op de massatoerist. Kleinere reisorganisaties kunnen vaak geen goede positie meer verwerven in Google, en wij willen hen een podium bieden om toch meer mensen te bereiken. Naast reizen tonen we ook handige natuurgidsen, wandelgidsen, kaarten enz. Zo promoten wij Bol.com.

Wat maakt jouw website uniek?
De hele insteek. Mensen kunnen zoeken op interesse (wandelen, duiken, klimmen, fietsen, …). Of zoeken op een natuurpark dat ze erg graag willen zien. Wij tonen dan het beschikbare reisaanbod. Verder zijn we onderscheidend omdat we ook de kans bieden aan kleinere reisorganisaties om hun aanbod naar voren te brengen. Door hun gelijke positie tussen grote touroperators kunnen zij eerlijk vergeleken worden. Ook voor de bezoeker is het interessant om een ander aanbod te zien dan wat je op de meeste websites al ziet.

naturescanner.nl 2

Hoe vaak ga je zelf op vakantie en hoe bepaal je dan wat je gaat bezoeken?
Wij proberen een aantal keer per jaar te reizen. Liefst bezoeken we telkens weer nieuwe gebieden. In onze keuze kijken we zeker naar wat populair is onder natuurreizigers of wat opkomende natuurbestemmingen zijn. Zo zijn we vorig jaar naar Namibië geweest, dit jaar gaan we naar Noorwegen. Meestal komen daar ca. 20 nieuwe pagina’s uit over de verschillende natuurgebieden, maar ook themapagina’s zoals reizen met kinderen, wandelen of een walvissafari in het land.

Wat is jouw ultieme vakantie ervaring of jouw ultieme vakantie-tip?
Het mooiste gebied dat wij ooit gezien hebben is Noord-Chili. De leegte, de vele dieren en het landschap op de Altiplano hebben een bijzondere indruk op ons achtergelaten. Het is echt heel erg mooi. We willen zeker nog andere gebieden in die omgeving gaan zien, zoals Bolivia, Noord-Argentinië en Peru. Verder zijn IJsland en Nieuw-Zeeland ook bijzonder mooie bestemmingen. Maar ik kan net zo goed genieten van kajakken in de Ardennen, wandelen langs de lavendelvelden in de Provence of de hiken in Lake District in Engeland. De wereld is zo mooi!

naturescanner.nl 3

Hoeveel tijd besteed je aan de website en hoe blijf je gemotiveerd?
Ik werk gemiddeld 8 uur per dag, soms wat meer, soms wat minder. Ik heb 1 collega, Jeanine, die ook minstens 2 dagen per week aan Naturescanner werkt. Daarnaast werken er verschillende freelancers mee aan het uitbreiden van de content. Ik heb zoveel plannen met de website voor nieuwe pagina’s en nieuwe marketing tools. Elke dag ga ik vol motivatie aan het werk!

Hoeveel bezoekers krijg je maandelijks op je website?
Momenteel bezoeken gemiddeld 120.000 bezoekers per maand de site NatureScanner. In piekperiodes hebben we meer dan 150.000 bezoekers.

Zijn er nog tips die je je collega-bol.com partners wilt meegeven?
Ik denk dat het niet mogelijk is om een mailmelding te krijgen voor bestellingen. Dat zou ik zelf nog wel prettig vinden. Ik kan me inbeelden dat sommige affiliates daar niet op zitten te wachten, dus misschien dat het aangezet kan worden.

Zijn er nog leuke wetenswaardigheden over jouw website?
Mensen kunnen zich nu naast de nieuwsbrief ook aanmelden voor berichtjes via What’s App. Zo krijg je de leukste aanbiedingen op maat doorgestuurd via een appje.

Geplaatst in Inspiratie, Partners
5 reacties op “Partner in de Spotlight: Cindy
 1. Michael en Bert schreef:

  Hallo Cindy,

  Heel leuk om je verhaal te lezen. En wat een geweldig bezoekersaantal. Wij zitten een stuk lager. We zijn ook geïnteresseerd in het deel over WhatsApp. Hoe werkt dat?

 2. Michael en Bert schreef:

  Hallo Cindy,

  Heel leuk om je verhaal te lezen. En wat een geweldig bezoekersaantal. Wij zitten een stuk lager. We zijn ook geïnteresseerd in het deel over WhatsApp. Hoe werkt dat?

  Veel succes!

  Michael

 3. Cindy schreef:

  Dag Michael,
  Dank je voor je complimenten!
  Er bestaan speciale tools voor, zoals deze
  https://www.whatsbroadcast.com/en/
  Je kan het natuurlijk ook eerst handmatig aanpakken en zelf bijhouden waar mensen hun interesse ligt. Ik probeer niet té veel te sturen en te weten te komen waar de interesse ligt van de subscribers. Zo kan je heel gericht aanbiedingen sturen. Het kost, net als alle andere marketing activiteiten, wel veel werk om het efficiënt in te zetten.

 4. Cindy schreef:

  Overigens wel handig om te weten is dat je ook WhatsApp kan gebruiken vanaf je desktop. Dat tikt even wat makkelijker dan het klein schermpje op je mobiel. https://web.whatsapp.com/
  Je kan het bij ons eens uitproberen http://www.naturescanner.nl/nieuwsbrief 😉
  Groeten Cindy

 5. Arina schreef:

  Dankjewel Cindy voor de whatsapp.com tip …

  Hoorde ’t al eerder van een collega ondernemer en installeerde ’t nu!
  Ben zelf 55Plus, hou van werken op de laptop en gebruik mijn smartphone vooral zakelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing