Partner in de Spotlight: Piece of Cake

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Charlotte & Dorine. “Inmiddels kennen we elkaar zeven jaar en werken sinds begin 2016 hard aan het succes van onze app. Dorine is founder van Piece of Cake en heeft Charlotte begin dit jaar gevraagd ter ondersteuning. Samen met app- en webontwikkelaars, designers en online & mobile adviseurs vormen we het digitale team van Piece of Cake.”

Naam: Charlotte Breeman (L)
Leeftijd: 28         
Achtergrond: Media, Informatie en Communicatie
Geboren: Rotterdam
Woont: Amsterdam
Familie: 3 broertjes, 2 zusjes
Passie: Creatief schrijven, concepting & koken voor gezelschap.
Naam: Dorine Wesseling (R)
Leeftijd: 47
Achtergrond: Ondernemer
Geboren: Voorschoten
Woont: Amstelveen
Familie: Getrouwd, 2 zonen
Passie: Ondernemen, projecten opzetten & creëren, zowel voor mijn eigen ondernemingen als voor anderen.

Hoe en wanneer is Piece of Cake ontstaan en hoe zijn jullie op het idee gekomen?
Vanuit eigen ervaring en moeizaam gedoe rondom het organiseren van groepscadeaus ontstond het idee voor onze app. Met elkaar een cadeau organiseren, dat moet in dit digitale tijdperk toch makkelijker kunnen? Een groep mensen aanspreken voor een gezamenlijk cadeau – het liefst in één keer – kost vaak al veel tijd. En dan moet je nog het geld zien te innen. Daarom bedachten wij  een concept, waarbij alle facetten rondom het organiseren van een groepscadeau op een overzichtelijke manier worden gekoppeld en weergegeven.

Al benieuwd naar Piece of Cake?
De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS, in het Nederlands en in het Engels. Je kan de app downloaden via de App Store of Google Play. Met de app kun je deelnemers uitnodigen, waarna iedereen zelf de eigen bijdrage kan bepalen, ook al bepaalt de beheerder de vereiste minimum inleg. De beheerder is overigens de enige die de individuele bijdragen kan bekijken. De app stuurt automatisch herinneringen over je deelname- en betalingenstatus waar nodig. Als beheerder heb je altijd een goed overzicht in de app.

Wat is jullie doel of proberen jullie te bereiken met de website en de app?
Met de app en de website samen willen we dat Piece of Cake een begrip wordt. Zodra iemand een groepscadeau moet organiseren, dat het vanzelfsprekend is om te zeggen: “Ik maak even een Piece of Cake aan.” Omdat Piece of Cake handig is maar ook juist omdat het al snel een duurzamer cadeau als resultaat heeft. Door gezamenlijk een potje te maken, heb je al snel een groter budget waarmee je een cadeau kan kopen wat hoger op en wensenlijst staat of een duurzamer product kunt geven wat langer meegaat.

Wat maakt Piece of Cake uniek?
Apps voor betalen, cadeausuggesties en agendabeheer zijn in toenemende mate een succes en populair. Piece of Cake gaat verder, want een app die de organisatie overneemt via een handige deelnemerslijst, geautomatiseerde berichten stuurt en die de financiële afwikkeling bijhoudt bestond nog niet. We merken uit het aantal downloads dat er behoefte aan is!

Waarom heb je besloten het Partnerprogramma te gaan gebruiken?
Het Partnerprogramma van Bol.com is voor startups een heel toegankelijke manier om met een webwinkel te starten; het platform en het ruime assortiment bieden een hoop mogelijkheden. Het was bovendien een goed platform om meteen een breed cadeau-assortiment aan te kunnen bieden, terwijl je het binnen je eigen huisstijl en look&feel kunt presenteren!

Els: “Ik heb nu een paar keer een cadeau geregeld met de hele klas van mijn dochter. Dankzij de app van Piece of Cake wist ik binnen no-time wie er meededen en had ik binnen een week de bijdrage van alle deelnemers binnen. Ik wil niet meer zonder! “

Hoeveel tijd besteed je aan Piece of Cake en hoe blijf je gemotiveerd?
Wij werken fulltime aan de website en app. We zijn continue bezig met de promotie van de app en het bijwerken van de giftshop. Pieken en groei in het aantal downloads van de app en enthousiaste reacties van gebruikers houden ons gemotiveerd.

Wist je dat?
Uit marktonderzoek blijkt dat je bijdrage aan een groepscadeau gemiddeld lager is dan wanneer je alleen een cadeautje koopt. Gemiddeld geef je dus minder uit dan wanneer je alleen een cadeautje koopt.

Wij vonden het bijzonder om te zien dat onze app ook is gebruikt om geld in te zamelen voor een goed doel. Toch mooi als je initiatief daaraan kan bijdragen. De app is op veel manieren in te zetten en er komen steeds meer toepassingen bij.

Piece of Cake

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Piece of Cake
  1. Pam Damstra schreef:

    Wat is Bol.com zonder Piece of Cake?

  2. Jacqueline Breeman schreef:

    Wat een makkelijke en fantastische manier om een cadeau te geven namens een hockeyteam, vriendenclub, voetbalteam, dispuut of jaarclub enz. te kunnen organiseren en geven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*