Partner in de Spotlight: Mitchel Troost (Hardloop-muziek.nl)

Mitchel Troost (@MarofNL)

Regelmatig lees je op deze website het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Mitchel Troost. De 21-jarige Mitchel onderhoudt meer dan 10 websites en vond naast zijn HBO-opleiding tot Maritiem Officier de tijd om een geheel nieuwe WordPress-plugin voor het Partnerprogramma te ontwikkelen.

In mei 2012 meldde Mitchel zijn eerste website, http://www.hardloop-muziek.nl/, aan voor het bol.com Partnerprogramma. Op de website die voortkwam uit zijn hobby hardlopen, promootte hij artikelen die met muziek en hardlopen te maken hadden. Het programmeren heeft Mitchel geleerd via tutorials op het internet. “Het internet staat vol met tutorials voor bijvoorbeeld programmeertalen HTML en PHP. Met vooral zelf veel proberen kun je vanuit deze basis de mooiste dingen realiseren. Mede hierdoor is het maken van websites en -applicaties al jaren een hobby van me.”

En op een gegeven moment dacht je: “Hier kan ik geld mee verdienen.”?

“Bijna elke hobby kost natuurlijk geld. Wanneer je een beetje uit de voeten wilt met je websites zijn eigen domeinnamen en betaalde webhosting, of, nog beter, een eigen server, eigenlijk wel een vereiste. Het mooie is alleen dat je deze kosten gedeeltelijk of zelfs compleet kunt terugverdienen, bijvoorbeeld met behulp van adverteren met of promoten van producten. En als je nog iets overhoud, kun je verder uitbreiden.”

Het promoten van artikelen op zijn website over hardlopen en muziek sloeg aan, waarna Mitchel dezelfde formule nogmaals toepaste bij verschillende andere websites. “Sommige van deze websites hebben ook betrekking op een hobby, andere gebruik ik simpelweg om nog een centje extra te verdienen.”

Momenteel verdient Mitchel het meest aan zijn websites met het plaatsen van advertenties van derden en het verkopen van producten via het bol.com Partnerprogramma. “Zo nu en dan verkoop ik ook een website, of maak ik er één voor vrienden of kennissen. Het doel is nog steeds in ieder geval maandelijks alle kosten te kunnen dekken en dat lukt momenteel zo goed als altijd.”

Hoe ga je te werk bij het ontwikkelen van je websites?

“Bij het maken van nieuwe websites kijk ik vooral naar vraag en aanbod: wat bestaat er al, waar is veel vraag naar, wat zou ik beter kunnen doen? Verder maak ik ook de afweging kosten-baten: hoeveel tijd moet ik besteden bij het vullen en bijwerken van de website, en wat zou het dan op kunnen leveren?”

“De laatste tijd maak ik veel gebruik van WordPress, waardoor websites gemakkelijk zijn op te zetten. Dat er binnen een middag een website met wat basisteksten online is, is geen uitzondering. Het uitbreiden van deze inhoud duurt wat langer. Hier besteed ik momenteel slechts enkele uren per week aan, omdat de prioriteit bij het afronden van mijn studie ligt. Als ik eenmaal werk, ben ik van plan in mijn verlof wat regelmatiger aan websites te werken.”

Je staat in de ‘Spotlights’. Dat zegt genoeg over wat wij van jou vinden. Maar, wat vind je eigenlijk van ons, als Partnerprogramma?

“Ik vind het Partnerprogramma vooral heel erg toegankelijk. Het is erg simpel productlinks aan te maken en deze op een website te plaatsen. Bovendien zijn er vele verschillende mogelijkheden producten te promoten. Voor elk soort website is er wel een geschikt middel. Bovendien is voor mij als developer de integratie met de bol.com Open API een groot voordeel. Met deze combinatie is elk idee uit te werken. Andere pluspunten zijn: regelmatige updates (onder andere van de promotiemiddelen en Campagne Updates), goede interactie met de Partners (via Twitter, gratis webinars en het Partner Event) en de lage betalingsdrempel, waardoor je ook regelmatig uitbetaald krijgt als je niet zo veel verdient.”

Niets te klagen dus?

“Er is wel een verbeterpunt: Er mist nog een mobiele versie (of API) van de website van het Partnerprogramma!”

En de WordPress-plugin liet ook te wensen over?

“Tijdens het Partner Event kwamen er af en toe enkele vragen uit het publiek over de bestaande plugin, waaronder dat deze niet (goed) zou werken. Ik had op dat moment eerlijk gezegd nog nooit bekeken waar deze plugin toe in staat is, aangezien ik in combinatie met de bol.com Open API altijd zelf productlijsten etc. binnen WordPress realiseer. Na het Event nam ik een kijkje, en kwam ik tot de conclusie dat het beter én anders kon.”

En toen heb je zelf de oplossing gebouwd. Zulke initiatieven waarderen we enorm bij het Partnerprogramma. Hoe gaat het nu verder?

“Ik schat dat ik tot nu toe ongeveer 40 uur aan de plugin heb gewerkt. Dat is inclusief het schrijven van code, het testen en het updaten. De basis is gelegd met de eerste versies van de plugin. Ik ben van plan de plugin telkens wat uit te breiden met functies die het beheren van de producten steeds efficiënter maakt. Je kunt de plugin handmatig downloaden via de WordPress plugin-website: https://wordpress.org/plugins/yabp/, of automatisch via de Plugins-pagina van je eigen WordPress-website (zoeken op ‘yabp’). Op http://tromit.nl/diensten/wordpress-plugins/ kun je een Nederlandse beschrijving en stappenplannen vinden voor de installatie van de plugin.”

“Deze plugin kun je gebruiken om producten gerelateerd aan stukken tekst extra op te laten vallen met bijvoorbeeld de productafbeelding en opvallende producttitels. Door de veelzijdigheid van de weergave van de gekozen producten kun je gemakkelijk testen hoe je op jouw website de hoogste conversie genereert. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen en suggesties van gebruikers!”

Wil je meer weten over opleiding HBO Maritiem Officier in Rotterdam waar Mitchel binnenkort hoopt af te studeren, neem dan een kijkje op de site die Mitchel bouwde rondom deze opleiding en het werken op een zeeschip: http://www.maritiem-officier.nl.

Wil je je ervaringen delen m.b.t. de WordPress-plugin ‘YABP’ die Mitchel heeft ontwikkeld? Plaats dan je ervaringen in de comments onder dit artikel, mail ze naar partner@bol.com of schrijf een review op de pagina van de plugin op WordPress.org.

Ook ‘in de Spotlight’? Stuur een mailtje o.v.v. ‘Spotlight’ naar partner@bol.com.

Geplaatst in Inspiratie, Nieuws, Partners Getagd met , , , , ,
1 Reactie op “Partner in de Spotlight: Mitchel Troost (Hardloop-muziek.nl)
  1. S. schreef:

    YABP is echt een uitkomst! Veelzijdig in het tonen of weglaten van verschillende productinformatie – customizen van de weergave is erg belangrijk voor mij; daar ontbreekt het in de technische werking van de officiële bol.com WP plug-in aan (visueel natuurlijk via css te tweaken).

    Leuk om te lezen. Ik zou zeggen: ga vooral zo door Mitchel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing