Partner in de Spotlight: Koffiemachine.org

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Nigel Hooijmans, oprichter van Koffiemachine.org. Koffiemachine.org is hét online portaal waar alles over koffie en koffiemachines te vinden is. Je vindt er bijvoorbeeld informatie en reviews over verschillende soorten koffie en nieuwe machines. Ook helpen ze consumenten door alledaagse problemen rondom koffie op te lossen.

Hoe kwam je op het idee om deze website te maken?
Koffie is – zeker in Nederland – iets wat mensen vaak drinken. Iedere dag opnieuw en soms wel 6 of 7 koppen per dag (iets wat ik overigens niet aanraad). Daarnaast is een koffiemachine tegenwoordig in bijna ieder huis, kantoor of zelfs winkel te vinden. Er zijn veel verschillende soorten koffie en ook de machines hebben verschillende prijzen, merken en zetsystemen. De prijzen lopen uiteen van een paar tientjes tot duizenden euro’s. En om de juiste productinformatie te vinden is het soms even zoeken.

Hetzelfde geldt voor het totale aanbod aan aanbieders van een bepaald apparaat. Hierdoor is het lastig kiezen en is het kopen van een koffiemachine een hoop zoekwerk. Dit was voor mij een reden om (bijna exact een jaar geleden) deze website op te zetten over alles rondom koffiemachines.

Hoe vinden jullie alle informatie die op jullie website te vinden is?
Het verzamelen van informatie en bundelen tot één groot advies: dat is handig voor de consument. Met een handvol aanbieders met verschillende prijzen, leveringsvoorwaarden en garanties is het soms lastig kiezen en is het best moeilijk om overzicht te krijgen.
Koffiemachine.org bekijkt van de verschillende aanbieders de productinformatie, of er verschillende kleuren beschikbaar zijn, wat consumenten in reviews vertellen en vergelijkt deze machines met elkaar. Daarnaast testen we zelf ook koffiezetapparaten.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met de website?
Op dit moment is Koffiemachine.org nét live met de Duitse variant van de website. Spannend dus! Hiermee slaat Koffiemachine.org de internationale weg in. Later hoop ik dit verder te kunnen uitbreiden. Daarnaast hoop ik in de toekomst een internationale achterban van koffieliefhebbers op te bouwen. Zo hoop ik over een paar jaar in één klik de hele koffiewereld te kunnen bereiken, en wie weet eigen fairtrade koffiebonen te gaan verkopen!

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Het Partnerprogramma zet ik op verschillende manieren in. Zo hebben we in blogartikelen partnerlinks opgenomen, maar kun je ook de grootste prijsdalers van de afgelopen week in de sidebar terugzien.

Bij de productpagina’s vergelijken we bol.com met verschillende andere aanbieders. Dit kan allemaal door met behulp van de Open API key. Hiermee kun je real-time prijzen en voorraad statussen ophalen. Dit maakt het voor de consument nog makkelijker om een keuze te maken, omdat ze direct zien of een koffiezetapparaat op voorraad is of niet – en waar deze het goedkoopste is.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen en hoeveel bezoekers heeft Koffiemachine.org per maand?
Qua marketing en Koffiemachine.org wordt er enkel gefocust op SEO. In augustus 2020 heb ik in totaal 21.644 sessies mogen verwelkomen en 18.503 gebruikers. Het verkeer komt voor 91,8% uit de organische zoekresultaten van Google. De maandelijkse groei bedraagt gemiddeld zo’n 15%. Van het totale verkeer is 7,3% direct en een klein deel referral. Het domein is nu een jaar oud. Ik hoop in het aankomende jaar een mooie stijging te zien. Zeker omdat Koffiemachine.org nu ook Duits begint te spreken!

Wie zijn jouw bezoekers en waarom bezoeken zij je website?
Het grootste gedeelte van de bezoekers zijn mensen uit de leeftijd 55+ (36,5%). Daarna zijn het de jonge huishoudens tussen de 25 en 34 jaar (22,9%). Het zijn vooral de Nederlanders die Koffiemachine.org weten te vinden, maar ook een deel Belgisch (14,9%). Qua interesses zijn het vooral de weloverwogen kopers die de site bezoeken. Mensen die graag wat meer lezen dan enkel de beschrijving van de aanbieder. En dat is ergens ook wel logisch.

Wat zijn de grootste voordelen van een goede koffiemachine en op welk moment van de dag smaakt jouw kopje koffie het best?
Wanneer je de beste koffiemachine voor jou koopt, hoef je ‘m niet terug te sturen. Klinkt simpel, maar met een goed advies weet je snel wat je nodig hebt. Dan kun je daar jouw koffiemachine op afstemmen en een goed merk uitzoeken.
Hou je van een flat white? Dan is het belangrijk om te weten wanneer een apparaat enkel een cappuccino maakt en geen flat white. Scheelt naast een milieuvervuilend én vervelend retourproces ook een hoop tijd en ergernis.
Het beste moment van de dag? ‘S ochtends is voor veel mensen toch wel hét moment om koffie te drinken. En ik moet eerlijk toegeven: dat is ook mijn favoriet. Even met koffie wakker worden – en dan weer over koffie schrijven!

Heb je nog tips en tricks die je wilt delen met andere Affiliate partners?
Het doel is om zoveel mogelijk relevante kliks op jouw affiliate links te krijgen. Dit kan het beste door de volledige focus op de totale gebruikerservaring van de website te leggen. Wat gebeurt er als iemand jouw website op een tablet of mobiel bekijkt? Alles moet op ieder apparaat duidelijk leesbaar zijn en vlekkeloos werken.

Zorg er daarnaast voor dat jouw content aansluit bij de stap in het beslissingsproces van de bezoeker. Zoekt iemand op een breed zoekwoord? Dan weet de bezoeker waarschijnlijk nog niet precies waar hij of zij naar op zoek is. Help dan door meer algemene informatie te geven.
Daarna kun je eventueel meer in details treden. Is het een specifiek zoekwoord? Dan is iemand een verder in het beslissingsproces – en kun je sneller doorverwijzen naar partners. Staar dus ook niet (altijd) blind op zoekwoorden met een hoog volume, maar richt je op specifieke zoekwoorden met een koopintentie. Dit geeft vaak sneller én beter resultaat.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
16 reacties op “Partner in de Spotlight: Koffiemachine.org
 1. Wow, mooie dofollow links naar een affiliate site gescoord 😉 Complimenten.

 2. Lisette schreef:

  mooie website! Bedankt voor de tips!

 3. Steven schreef:

  Leuk artikel, meer van dit!

 4. BJ schreef:

  Kwam de site onlangs al paar keer tegen. Goed gedaan, in slechts 1 jaar.

 5. Remco schreef:

  Heel nice! Binnen 1 jaar een groot succes behaald. Succes om ook Duitsland te domineren 😉

 6. Alexa schreef:

  Leuk om te lezen, mooi voorbeeld van een goede niche website. Veel succes met het veroveren van de Duitse markt! 😉

 7. Paul schreef:

  Erg knap resultaat binnen een jaar. Ik ben erg benieuwd hoeveel sales er gerealiseerd worden…

 8. Jay schreef:

  Als koffie afficionado zijn dit soort partijen altijd heel erg interessant!

 9. Nigel schreef:

  Bedankt voor alle leuke reacties!

 10. Florence schreef:

  Interessant artikel over de start van deze mooie website. Succes!

 11. Niclas schreef:

  Nice interview. I found koffiemachine.org on a research and I like the sleakness of the project. 🙂

 12. Max suppan schreef:

  Goeie nieuwsbrief maak je ook! complimenten voor je website

 13. Juul schreef:

  Prachtige website, bedankt voor het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*