Partner in de Spotlight: Jonathan Maes

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze Belgische partner Jonathan Maes (18) uit Oostende. Al van kinds af aan houdt Jonathan zich bezig met computers en videogames. Hij heeft op jonge leeftijd al een aardige computerkennis opgebouwd en hij is een echte liefhebber van de technologische wereld.

Dit jaar begint Jonathan aan zijn studie New Media & Communications Technology in Kortrijk. Een studie die goed past bij zijn online bezigheden. In het dagelijks leven is Jonathan dus student. Toch heeft hij tijd om zich bezig te houden met computerproblemen van anderen op PC-Helpforum.be, het grootste computerforum van de Benelux. Hier is hij deel van een team met gemotiveerde vrijwilligers die allerlei problemen oplossen. Ook houdt hij van het bezoeken van grote evenementen zoals FACTS, Gamescom of IFA in Berlijn.
game_tech_7_logo
Je website heet GameTech7, waar gaat de site over?
Mijn site GameTech7.net is een frisse en nieuwe site over games, gadgets en technologie. Aangezien de gamewereld als de technologische gescheiden worden door een dunne lijn, probeer ik beide werelden samen te brengen. Artikels over games zullen dan ook meer vanuit een technisch standpunt bekeken worden en vice versa.

Hoe en waarom ben je begonnen met je website?
PC-Helpforum is inmiddels uitgegroeid tot een community en naast het oplossen van problemen is er ook een sectie voor IT-news en recensies van computerproducten. Tot voor kort hadden we ook een gamezone op PC-Helpforum. Die werd echter steeds groter en de forumsoftware was ongeschikt om hier prettig mee te werken. Daarom heb ik besloten om GameTech7 in de lucht te gooien, in samenwerking met het forum. In het begin deed ik dat nog met een goedkoop hostingpakket, maar dat bleek al snel onvoldoende te zijn. In enkele dagen tijd heb ik leren werken met Linux servers en zo de website verhuisd naar een echte serveromgeving.

Hoe vind je leuke onderwerpen en sluit jij je content zo goed mogelijk aan op je bezoeker?
Van de meeste bedrijven ontvang ik persberichten met het laatste nieuws over hun producten. Vaak kijk ik ook rond op verschillende fora indien er nieuws is dat niet vrijgegeven wordt door de bedrijven zelf. Het gebeurt ook dat bedrijven en uitgevers van games hun producten toesturen om daarover een recensie te schrijven. Reviews van zelf gekochte games en computerapparatuur verschijnen natuurlijk ook. Relevante content zoeken en schrijven is niet erg moeilijk in deze categorieën. Als er eens moeilijkere technische termen aan te pas komen, probeer ik die op een zo goed mogelijk manier te ‘vertalen’ naar een begrip dat iedereen kan begrijpen.

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt met je blog en wat heb je er van geleerd?
Een goedkoop hostingpakket aanschaffen voor je website was geen goed idee en dat levert je uiteindelijk een hoop meer problemen op. Je kiest dus beter meteen voor een iets duurdere optie dat je voldoende mogelijkheden biedt om een flexibele site te runnen. Verdiep je ook in de technische kant van een website lanceren, zo kan je eventuele problemen meteen zelf fixen. Afhankelijk zijn van derde partijen is een no-go.

Wat zijn de leukste reacties die hebt gekregen op je website?
Vooral de steun van andere bedrijven en organisaties is erg tof. Zo willen organisatoren van evenementen perstoegang verlenen tot grote beuren en krijg ik uitnodigingen binnen om
eens langs te gaan bij een bedrijf of om live een persconferentie mee te volgen

Hoe ben je gekomen bij het Partnerprogramma en wat vind je ervan?
Ik had er van collega sitebouwers goede dingen over gehoord en het systeem zelf sprak me wel aan. De WordPress plugin voor het Partnerprogramma is een grote hulp en zorgt ervoor dat het geen tijdrovende last wordt. Daarnaast zijn de grafiekjes goed uitgewerkt en de uitgebreide statistieken zijn handig om te weten welke artikels er het best scoren. Het programma is erg prettig om mee te werken en je krijgt voldoende promotiemateriaal aangeboden. Soms doet de WordPress Plugin wat lastig en duurt het een tijdje vooraleer bugs eruit worden gehaald, maar over het algemeen mag ik zeker niet klagen. Ook is het erg fijn dat bol.com zich inzet om de SEO-kennis van haar partners te vergroten door gratis webinars te geven. En het Twitteraccount waar partners gemakkelijk vragen kunnen stellen verdient een applausje. Top!

Zijn er nog tips die je je collega-bol.com partners wilt meegeven?
Probeer zeker deel te nemen aan de online seminars die worden georganiseerd. Als je vaak tekstlinkjes gebruikt is de handige Chrome-extensie absoluut aan te raden. Het is niet gemakkelijk om vanaf 0 een eigen website te lanceren, maar met doorzettingsvermogen kom je er wel.

Ben je benieuwd naar de website van Jonathan Maes? Kijk gerust even op GameTech7.net

Geplaatst in Inspiratie, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Jonathan Maes
  1. Aaron schreef:

    Als je ooit eens een affiliatelinkje voor één van mijn concerten nodig hebt moet je maar roepen Jonathan!

  2. Paul schreef:

    Ik kon deze website nog niet, maar deze staat nu inmiddels bij mijn favorieten. Ziet er goed uit Jonathan, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing