Partner in de Spotlight Jan Mulder (www.stedentripjeparijs.nl)

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Jan Mulder, in augustus wordt hij 33 jaar. In het dagelijks leven is Jan werkzaam bij CVtotaal.nl. Hier houdt hij zich onder andere bezig met de ontwikkeling van de webshops en de online marketing.

Net als andere Partnerprogramma partners beheer je één of meerdere websites. Hoe ben je hiermee begonnen?
“Dit heb ik mijzelf aangeleerd. Vroeger ging tikte ik dat in HTML met behulp van ‘kladblok’. Tegenwoordig gebruik ik WordPress met kant-en-klare templates die ik soms enigszins aanpas. In 1996 bouwde ik mijn eerste website. Deze werd gehost bij Tripod op een gratis account en bestond uit één lange pagina met uiteraard animated gifs als achtergrond ;)”

“Later, in 2009 ben ik gestart met www.allesoverdraadloosinternet.nl. Hierop gaf ik advies over WiFi. Deze site is uitgegroeid tot een groot succes. Ook één van de adverteerders zag de toegevoegde waarde van mijn website en heeft een overnamebod gedaan. Sinds begin dit jaar heeft deze website een nieuwe eigenaar omdat ik dit bod geaccepteerd heb.”

“Mijn nieuwe website is http://www.stedentripjeparijs.nl. Hierop staan tips voor een reis naar Parijs en eigen foto’s en video’s die ik daar tijdens mijn eigen stedentrip heb gemaakt. Deze site staat nog in de kinderschoenen en moet nog flink met content gevuld worden. Ik wil hierin meerwaarde bieden. Zo ben ik bezig met het opstellen van lijstjes als ‘hotels met gratis parkeerplaats’ en ‘hotels met familiekamer’.”

Hoe ben je op het idee gekomen om deze sites te bouwen?
“De website over WiFi ben ik begonnen omdat ik hier veel over geleerd heb tijdens de 3 jaar dat ik voor Wifishop.nl heb gewerkt. De website stedentrip Parijs ben ik begonnen omdat ik weet dat er veel omzet in de travel branche te halen is. Omdat ik verder geen ervaring in deze branche heb, ben ik begonnen met een website over een stad die ik al enkele keren zelf heb bezocht.”

Deze sites beheer je naast je dagelijkse werk. Ben je niet veel tijd kwijt om deze websites bij te houden?
“Met mijn WiFi site was ik dagelijks zo’n 2 uur bezig. Omdat ik veel vragen kreeg via social media, e-mail en reacties onder artikelen. De hoeveelheid tijd was één van de redenen die de doorslag gaf om het overnamebod te accepteren.”

“Met mijn parijs website ben ik tegenwoordig alleen in het weekend bezig. Ik probeer op zaterdag en zondag een aantal artikelen te schrijven die ik dan inplan voor automatische plaatsing verspreid over die week daarop.”

Wat is precies het doel van je website(s)?
“Het doel van mijn Parijs website is om feeling te krijgen met de travel branche en uit te vinden wat de beste manier is om hier zoveel mogelijk verkeer en dus inkomsten uit te halen. Met deze kennis wil ik daarna meerdere niche travel website opzetten. Bijvoorbeeld stedentrip websites over andere steden.”

Zoals je net al vertelde verdien jij geld met je websites. Hoe pak jij dit aan?
“Ik verdien geld via affiliate verkopen en Google Adsense advertenties. Hier verwacht ik zeer veel van, omdat de klikprijzen bij Adsense in de travel een stuk hoger liggen dan dat ik met de draadloze routers gewend was. Ook maakt het natuurlijk een verschil of ik een commissie krijg over een router van een paar tientjes of een vakantie van een paar honderd euro.”

Je maakt dus ook gebruik van het Partnerprogramma. Hoe ben jij in aanraking met het bol.com Partnerprogramma gekomen?
“Dat weet ik niet meer precies. Ik heb er vast ergens over gelezen op social media of een website. Ik heb me in ieder geval al vroeg in het begin van het Partnerprogramma aangemeld en heb al een aantal keer een volume bonus mogen ontvangen.”

Wat is je algemene indruk van het bol.com Partnerprogramma en welk cijfer zou je het geven?
“De algemene indruk is goed te noemen. Heel Nederland koopt wel iets bij Bol.com dus de kans op sales is behoorlijk groot. Al vind ik de cookie tijd van 5 dagen wel wat aan de korte kant.”

“Ik geef het Partnerprogramma een 8. Er is altijd wel iets te verbeteren. Wat het bol.com Partnerprogramma uniek maakt zijn de vele innovaties en het contact met de partners via Twitter, blogs en webinars.”

Bedankt voor al je antwoorden, zijn er nog tip die je aan je collega partners mee wilt geven?
“Veel geld verdienen met affiliate marketing is zeker mogelijk. Het is wel hard werken. Zorg dat je regelmatig nieuwe content plaatst, wees uniek en zorg voor toegevoegde waarde. Als je net begint met een website zul je merken dat je in het begin heel slecht gevonden wordt via Google. Het kan wel een half jaar duren voordat je redelijke bezoekers aantallen via organic search binnenhaalt. Blijf volhouden, dan wordt het harde werken beloond!”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de leuke en mooie website van Jan? Kijk gerust eens op zijn website http://www.stedentripjeparijs.nl/ of volg hem via Twitter @mulderjan.

Geplaatst in Inspiratie, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing