Partner in de Spotlight: Jamie & Merel

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Jamie (24) en Merel (28) uit Amsterdam. Zij zijn ‘de Groene Meisjes‘ – bloggers dus! In het dagelijks leven bloggen ze parttime en werken ze parttime voor een baas. Merel in het onderwijs als docent en coach en Jamie werkt bij WAAR – een fairtrade organisatie. “We bloggen dagelijks over duurzame onderwerpen, plaatsen een paar keer per week een recept, maken iedere week een video en verder zijn we erg actief op onze verschillende social media kanalen. Ons doel is eigenlijk altijd om mensen te inspireren groene keuzes te maken in hun leven.”

Jullie zijn vooral bekent van de website “De Groene Meisjes”, waar gaat deze website over?
“De website gaat over een groene lifestyle en makkelijke manieren om groener in het leven te staan. De focus ligt op food, maar we zijn geen foodblog. We noemen onszelf een ‘groen lifestyleblog.’ We schrijven over van alles en nog wat: van vegan eten tot je huis inrichten met vintage meubels. Maar ook dierproefvrije cosmetica, eerlijke mode, biologische boodschappen en fairtrade producten komen aan de orde.”

Hoe kwamen jullie op het idee om de website te starten?
“Toen wij drie jaar geleden vegan wilden gaan eten, konden we nergens een hippe, eigentijdse website vinden met tips en recepten. Dus toen dachten we: dan beginnen we er zelf maar eentje. Inmiddels hebben we er allerlei andere onderwerpen bij gepakt en zijn we dus een lifestyleblog geworden. We zijn nog steeds erg blij dat we dit hebben gedaan!”

En jullie bouwde je website dus helemaal zelf?
“Merel: Ja, maar daar heb ik absoluut geen kaas van gegeten, Jamie heeft het zichzelf al aangeleerd in haar jonge jaren. Ze was altijd al in de weer met html codes en dergelijke. Ze heeft er geen opleiding voor gevolgd, maar heeft zichzelf alles aangeleerd! Inmiddels hebben we een webdesigner in de arm genomen, omdat ook Jamie er op een gegeven moment niet meer helemaal uitkwam. Erg fijn om bepaalde dingen uit te kunnen besteden, zodat wij ons kunnen concentreren op de inhoud van ons blog!”

Zo’n uitgebreide website bijhouden is dan waarschijnlijk ook wel een aardig inspanning?
“We weten niet precies hoeveel uur we ermee bezig zijn, maar op dit moment werkt Merel 6 dagen in de week aan de site en Jamie een dag of 4. Naast het onderhouden van de site, hebben we natuurlijk ook nog onze administratie, mail en sociale media kanalen. Verder bezoeken we events en hebben we zakelijke afspraken. Een druk programma dus!”

“Op een gegeven moment kregen we op ons blog zoveel volgers dat we van andere (succesvolle) bloggers de tip kregen eens te onderzoeken wat de commerciële mogelijkheden waren. Niet veel later werden we benaderd door ons mediabureau, die sinds een jaar onze advertenties en advertorials verzorgen. Het was niet ons hoofddoel toen we begonnen met bloggen, maar natuurlijk leek het ons wel leuk om van ons blog ons werk te maken! Het is gewoon te gek om je eigen onderneming te hebben.”

“We genereren nu vooral inkomsten door banners op de website te plaatsen, gesponsorde verhalen te schrijven en natuurlijk door deelname aan affiliate programma’s. Dit moeten altijd wel partijen zijn die goed bij ons passen, anders komt het niet op onze site te staan.”

Het Partnerprogramma is één van die affiliate programma’s waar jullie aan deelnemen, hoe zijn jullie op het idee gekomen om deze te gaan gebruiken?
“Dat ging eigenlijk ook weer via collega-bloggers, die al met het programma van bol.com werkten. Ze zeiden tegen ons: jullie reviewen zo vaak kookboeken, waarom doen jullie niet mee aan het partnerprogramma?! En zo geschiedde, dat is nu een jaar geleden. We zijn erg blij dat we dit zijn gaan doen, want hebt bevalt ons prima!”

Wat is je algemene indruk tot nu toe van het bol.com Partnerprogramma?
“Het werkt lekker vlot en het is gemakkelijk te begrijpen. Dat is met name voor Merel erg handig, aangezien zij echt helemaal niks van codes en linkjes snapt – haha. Daarbij komt dat we het prettig vinden dat we een persoonlijk antwoord krijgen als we een vraag stellen of ergens hulp bij nodig hebben. Dat hebben we bij andere partnerprogramma’s nog niet echt meegemaakt.”

“Het Partnerprogramma krijgt van ons dan ook een 9, omdat een 10 een beetje overdreven zou zijn. Maar we hebben absoluut geen klachten en we vinden het erg prettig werken.”

Welk doel willen jullie uiteindelijk bereiken met jullie website?
“Ons doel is om over ongeveer een jaar fulltime aan ons blog te kunnen werken en er geen baan meer naast te hoeven hebben. We denken wel dat dit gaat lukken ja! Het is onze droom om van ons blog ons werk te maken. Niet omdat we er verwachten ooit heel rijk mee te worden, maar omdat dit echt is wat we het liefste doen en waar we het liefste onze energie in steken. Het is toch te gek als je daar je geld mee kunt verdienen?!”

Zijn er nog tips die je je collega-bol.com partners wilt meegeven?
“Wees altijd transparant tegenover je lezers over het feit dat jij geld verdient via de partnerlinks. We hebben gemerkt dat lezers dit erg prettig vinden en dat de gunfactor alleen maar toeneemt!”

Groetjes Jamie en Merel

Ben je benieuwd naar de website van Groene Meisjes Jamie & Merel? Snuffel gerust eens een tijdje rond op degroenemeisjes.nl.

 

Geplaatst in Inspiratie, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing