Partner in de Spotlight: Fitvooralles.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Casper van Vliet, oprichter van Fitvooralles.nl. Fitvooralles.nl is een website waarop je eigenlijk alle relevante informatie kunt vinden over sport, voeding en gezondheid. Je kunt hier bijvoorbeeld informatie vinden over afvallen, oefeningen, maar ook over materiaal om mee te sporten.

Hoe kwam je op het idee om deze website te maken?
Dit jaar maart kwam ik op het idee om de website op te gaan zetten. Het viel me op dat er veel onduidelijkheid heerst over allerlei zaken rondom gezondheid, voeding en sporten. Sporten en gezondheid is voor mij persoonlijk al jarenlang een belangrijk onderdeel in mijn leven. Tot mijn grote ergernis schortte het aan goede en betrouwbare informatie online. Ik weet dat het belangrijk is om over goede informatie te beschikken rondom dit onderwerp en besloot daarom zelf een site te starten.

Hoe vinden jullie alle producten en alle informatie die op jullie website staat?
De producten vinden we op meerdere affiliate platformen. Echter maken wij niet zozeer content om een bepaald product te promoten, maar vaak zoeken we per tekst een product dat daar perfect op aansluit. Qua informatie hebben we voor elk onderwerp wel iemand die daar enorm veel vanaf weet. Zo hebben we bijvoorbeeld auteurs die gespecialiseerd zijn in voeding en anderen bijvoorbeeld weer in apparatuur.

Daarnaast doen we ook enorm veel marktonderzoek en vergelijken we producten, zodat we zeker weten dat we het beste aanbod aan onze lezers kunnen aanbieden.

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je en wat hoop je in de toekomst te bereiken met de website?
Het ultieme doel is om binnen een aantal jaren echt uit te groeien tot een grote autoriteit binnen de gezondheidssector. We hopen de sterke groei natuurlijk nog zo lang mogelijk door te zetten en eventueel een eigen product aan te gaan bieden, hoewel hier momenteel nog geen concrete plannen voor zijn.

Verder willen we onze content breder gaan inzetten, door bijvoorbeeld meer gebruik te gaan maken van social media en dergelijke. We geloven erin dat we in de loop der jaren kunnen uitgroeien tot een van de beste, grootste en meest betrouwbare Nederlandse gezondheidswebsites.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Bol.com is werkelijk van alle markten thuis en daarom is het handig en overzichtelijk om een groot aantal verschillende producten aan te bieden. Er komt veel kijken bij sport en gezondheid en hier zijn dan ook heel veel verschillende producten in te promoten, waardoor bol.com een ideale partner voor ons is.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen?
Onze strategie is tot op heden eigenlijk best eenvoudig. De volledige focus ligt momenteel namelijk op SEO. We proberen vooral te zorgen voor kwalitatief goede en betrouwbare content waar onze lezers echt wat aan hebben en waardoor onze naamsbekendheid groeit. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om consistent te zijn en veel content te produceren. Tot nu toe lijkt het goed te werken, aangezien de bezoekersaantallen blijven stijgen en we ook steeds meer maandelijks terugkerende bezoekers hebben.

Wie zijn jouw bezoekers en waarom bezoeken zij jouw website?
Aangezien onze website in te delen is in verschillende categorieën trekken we eigenlijk meerdere soorten bezoekers aan. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan mensen die willen afvallen, spiermassa willen opbouwen, of willen weten hoe je een bepaalde oefening uitvoert. Maar ook iemand die nog twijfelt over een bepaald soort product en daar betrouwbare informatie over zoekt trekken we aan. Waarom ze onze website bezoeken? Onder andere omdat we steeds hoger in de zoekresultaten komen, wat te danken is aan onze kwalitatief sterke content.

Hoe belangrijk is een fitte levensstijl?
Een fitte levensstijl is naar mijn mening enorm belangrijk voor iedereen. Het is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar mentaal zul je ook veel beter in je vel zitten wanneer je voldoende beweegt en gezond eet. Als je het beste uit jezelf wilt halen en jezelf goed wilt voelen doe je er daarom goed aan om hier serieus mee bezig te zijn.

Hoe zorg je voor voldoende beweging tijdens het thuiswerken?
Goede vraag! En op het moment van schrijven is dit natuurlijk een hele relevante vraag. Allereerst is het belangrijk om te blijven sporten. Dit kun je bijvoorbeeld voor of na het werken doen. Daarnaast raad ik aan om tijdens je pauze niet stil te gaan zitten, maar juist te gaan bewegen, door bijvoorbeeld een wandeling te maken, al is het maar voor een kwartier. Verder heb je tegenwoordig natuurlijk enorm mooie mogelijkheden om te werken en te bewegen tegelijk. Zo kun je met de juiste apparatuur bijvoorbeeld fietsen of wandelen tijdens het werken.

Welke tips & tricks zou je aan andere affiliate partners kunnen meegeven?
Probeer niet hetzelfde te doen als de rest, maar echt uniek te zijn in wat je doet. Er zijn namelijk al zoveel mensen die hetzelfde doen. Onderscheid jezelf dus in een bepaalde niche, of met unieke content. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je schrijft voor de bezoekers en content produceert dat mensen daadwerkelijk verder helpt. De tijden dat je je teksten voor zoekmachines schreef zijn allang voorbij. Tot slot zou ik mee willen geven om consistent te blijven. Je kunt beter kleine stapjes vooruit blijven zetten in plaats van een paar grote stappen en vervolgens stagneren.

 

 

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
1 Reactie op “Partner in de Spotlight: Fitvooralles.nl
  1. Donzel schreef:

    Top site, alle fitnessproducten die ik nodig heb kan ik altijd hier op vinden en er staan altijd nuttige tips en handige informatie op over alles van dieet tot de beste apparatuur. Al met al 10/10!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*