WordPress plugin update

Heb jij een mooie WordPress website waarop je graag naar bol.com verwijst? Voorheen was het noodzakelijk om hiervoor de WordPress Partnerprogramma plugin te installeren om gebruik te kunnen maken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget. Dit heeft de maken met het script dat gegenereerd wordt om deze promotiemiddelen te plaatsen. Sinds de laatste update van WordPress, kan het systeem ook het script voor de productlink, bestsellerlijst en zoekwidget omzetten. De WordPress plugin is overbodig en hoeft dus niet meer geïnstalleerd te worden voor het aanmaken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het is niet meer nodig om een WordPress plugin te installeren door een nieuwe update van WordPress. Mocht je nu gebruikmaken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget dan kan je deze op 2 manieren aanmaken.

 1. Vanuit je Partnerprogramma account. Je logt in op partnerprogramma.bol.com, gaat naar het tabblad ‘promotiemateriaal’ en kiest daar welk promotiemiddel je wilt gaan plaatsen. De code die gegenereerd wordt kopieer je en plak je in je WordPress code. Let erop dat je dit niet doet in de visual editor, maar in de tekst editortekst editor WP
 2. Vanaf bol.com met de Sitebar. Zorg dat je de Sitebar hebt geinstalleerd zodat je direct vanaf bol.com promotiemiddelen aan kunt maken. Deze kun je activeren door in je account te gaan naar het tabblad ‘promotiemateriaal’ en kiest voor ‘Sitebar’. Wanneer je deze hebt geactiveerd zie je op bol.com aan de rechterkant de sitebar waarmee je van iedere willekeurige pagina een link kunt maken. Zit je op een productpagina, dan kun je ook een productlink maken. De code die gegenereerd wordt kopieer je en plak je in je WordPress code. Let erop dat je dit niet doet in de visual editor, maar in de tekst editor.

Jouw huidige promotiemiddelen

De promotiemiddelen die je voorheen met de WordPress plugin hebt aangemaakt blijven precies zo op je website staan en blijven doorlinken naar bol.com. Door de regelmatige updates van WordPress kan het wel zijn dat er op den duur functionaliteiten uit zullen vallen waardoor het niet meer werkt zoals je gewend bent. De issues die mogelijk ontstaan zullen niet meer gefixt worden. De plugin zal niet meer worden onderhouden.

Mocht je verder nog vragen hebben over de WordPress plugin dan kan je een mail sturen naar partner@bol.com.

Geplaatst in Partnerprogramma
10 reacties op “WordPress plugin update
 1. Jan schreef:

  Houdt Bol.com gegevens mijn bezoekers bij op de site d.m.v. het plaatsen van een cookie of pas nadat is geklikt op een productlink?

  • Kim Kaarsgaren schreef:

   Hoi Jan,

   Pas nadat er is geklikt op de productlink kan bol.com zien dat er een bezoeker op je site is geweest, anders niet.

   Groetjes,

   Kim

   • Sofie schreef:

    Ik denk dat de vraag was of jullie gegevens van onze bezoekers bijhouden, met ander woorden: moeten wij jullie vermelden in onze privacy policy met betrekking tot de GDPR

    • Beste Sofie,

     In het kader van het bol.com Partnerprogramma wordt er door bol.com gegevens verwerkt die onder de huidige Wet bescherming persoonsgegevens en ook onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan te merken zijn als persoonsgegevens, zoals zoek- surf, en koopgedrag en IP-adressen. Wij halen deze gegevens (deels) op van de website van onze Partners om vast te kunnen stellen of de bijdrage van de Partner heeft geleid tot een aankoop, en de Partner recht heeft op een vergoeding. Bol.com is de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de wetgeving. Omdat bol.com deze gegevens zelfstandig verzamelt en verwerkt, en onze Partners alleen op geaggregeerd niveau toegang tot deze gegevens ontvangen, bestaat er tussen bol.com en de Partner geen verwerkersrelatie in de zin van de wet. Het is dan ook niet nodig om voor het Partnerprogramma een verwerkersovereenkomst te sluiten.

     Met vriendelijke groet,
     Floor

 2. Patrick schreef:

  Hoi Bol,

  De Sitebar ( advertentie ) werkt bijna perfect voor mij echter zou ik graag de grote van de advertentie willen aanpassen. Nu is hij net niet gecentreerd op mijn website waardoor het in mijn sitebar ( lees website ) over de lijn gaat terwijl al het andere mooi gecentreerd blijft. De banners promo zijn wel in te stellen in maten. Deze zijn dan ook perfect aan te passen aan de stijl van je website.

  Hoop dat er een oplossing is of komt.

  Groet, Patrick

  • Milou tipt schreef:

   Hoi Patrick,

   Bedankt voor de feedback. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de grote van de advertentie aan te passen. Misschien is het een optie om zelf een afbeelding van het product te plaatsen in de gewenste grootte en daar een partnerlink als hyperlink achter te plaatsen?

 3. Antoinette de Fouw schreef:

  Waar ik voorheen met een paar klikken een nette (groep) producten in een wordpress post kon invoegen, moet ik nu dus naar een extra website en kan ik maar een product tegelijk invoeren en gebruik maken van de code editor.
  Het proces en resultaat is er niet op vooruit gegaan en ik vind de plugin dan ook zeker niet overbodig geworden. Maar ik begrijp hieruit dat de plugin niet meer wordt ondersteund en onderhouden?

  • Milou tipt schreef:

   Het klopt dat de plugin al een tijd niet meer wordt ondersteund en onderhouden, omdat hij al erg verouderd was. Het huidige probleem met het plaatsen van de java script promotiemiddelen is ons bekend en we gaan kijken of we een goed alternatief kunnen bieden in de toekomst.

 4. Christiaan van Os schreef:

  Klopt het dat het plaatsen van javascript op wordpress pagina’s op dit moment helemaal niet werkt? (WordPress versie 5.0+).
  Zojuist heb ik productlink code gegenereerd en in mijn wordpress pagina geplakt (in het tekst tabje), maar er verschijnt niets op de pagina.
  Doe ik iets verkeerd of is er een probleem?
  Gr. Christiaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin