WordPress plugin update

Heb jij een mooie WordPress website waarop je graag naar bol.com verwijst? Voorheen was het noodzakelijk om hiervoor de WordPress Partnerprogramma plugin te installeren om gebruik te kunnen maken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget. Dit heeft de maken met het script dat gegenereerd wordt om deze promotiemiddelen te plaatsen. Sinds de laatste update van WordPress, kan het systeem ook het script voor de productlink, bestsellerlijst en zoekwidget omzetten. De WordPress plugin is overbodig en hoeft dus niet meer geïnstalleerd te worden voor het aanmaken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het is niet meer nodig om een WordPress plugin te installeren door een nieuwe update van WordPress. Mocht je nu gebruikmaken van de productlink, bestsellerlijst of zoekwidget dan kan je deze op 2 manieren aanmaken.

  1. Vanuit je Partnerprogramma account. Je logt in op partnerprogramma.bol.com, gaat naar het tabblad ‘promotiemateriaal’ en kiest daar welk promotiemiddel je wilt gaan plaatsen. De code die gegenereerd wordt kopieer je en plak je in je WordPress code. Let erop dat je dit niet doet in de visual editor, maar in de tekst editortekst editor WP
  2. Vanaf bol.com met de Sitebar. Zorg dat je de Sitebar hebt geinstalleerd zodat je direct vanaf bol.com promotiemiddelen aan kunt maken. Deze kun je activeren door in je account te gaan naar het tabblad ‘promotiemateriaal’ en kiest voor ‘Sitebar’. Wanneer je deze hebt geactiveerd zie je op bol.com aan de rechterkant de sitebar waarmee je van iedere willekeurige pagina een link kunt maken. Zit je op een productpagina, dan kun je ook een productlink maken. De code die gegenereerd wordt kopieer je en plak je in je WordPress code. Let erop dat je dit niet doet in de visual editor, maar in de tekst editor.

Jouw huidige promotiemiddelen

De promotiemiddelen die je voorheen met de WordPress plugin hebt aangemaakt blijven precies zo op je website staan en blijven doorlinken naar bol.com. Door de regelmatige updates van WordPress kan het wel zijn dat er op den duur functionaliteiten uit zullen vallen waardoor het niet meer werkt zoals je gewend bent. De issues die mogelijk ontstaan zullen niet meer gefixt worden. De plugin zal niet meer worden onderhouden.

Mocht je verder nog vragen hebben over de WordPress plugin dan kan je een mail sturen naar partner@bol.com.

Geplaatst in Partnerprogramma
1 Reactie op “WordPress plugin update
  1. Lisette schreef:

    Kan het zijn dat de sidebar momenteel niet werkt op Safari? Na activatie werkt helaas bij mij de sidebar niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin