Update omtrent het coronavirus

Wat een ongelooflijke tijd maken we nu mee met elkaar – een tijd waarin zaken snel veranderen, ons van alles overkomt.

Bol.com bedient ruim 10 miljoen klanten in Nederland en België. Dit doen we als platform samen met jou als affiliate. De situatie rondom het coronavirus is voor iedereen een bijzondere en uitzonderlijke situatie. Vanuit bol.com doen we er alles aan om zo goed en adequaat mogelijk te anticiperen op wat Nederland en België doormaken en vooral wat onze landen nodig hebben. Dit doen we door het ruim beschikbaar stellen en het op tijd aan huis bezorgen van relevante artikelen voor onze klanten – en indien nodig ook voor zorginstanties.

Promoties
Ook in deze situatie willen we relevant zijn en het assortiment dat vooral nu van belang kan zijn voor de klant vooropstellen. Uiteraard met eerlijke, transparante prijzen en een goede, gegarandeerde levering. Dit heeft deze week al gevolgen voor promoties die op de marketingkalender staan. Zo komen de dagdeals voorlopig te vervallen en ook zal de bol 10-daagse deze maand niet doorgaan.

Ten aanzien van het affiliate programma willen we graag 3 punten onder de aandacht brengen.

1) Geen promoties meer voor stofmaskers
Er is op dit moment extra interesse in stofmaskers door de uitbraak van het coronavirus. Om de betrouwbaarheid van ons assortiment te waarborgen, is er een nieuwe maatregel toegevoegd. In de strijd tegen het coronavirus hebben we besloten om deze artikelen niet langer meer te verkopen via bol.com. Zo hopen we de kans te vergroten dat zoveel mogelijk voorraad van deze maskers naar zorginstanties gaat in plaats van naar particulieren en bedrijven. Stofmaskers kunnen om deze reden dan ook niet meer gepromoot worden.

2) Cashback- en kortingscodesites worden per 1 april 2020 voor nog onbepaalde tijd in het 0% commissie-segment geplaatst
Bol.com wil altijd zo relevant mogelijk zijn voor haar klanten, zo ook in deze situatie, wat betekent dat we het assortiment dat vooral nu van belang kan zijn voor de klant vooropstellen. Daardoor zijn we juist in deze tijden extra kritisch op het assortiment dat we uitlichten en de daarbij behorende uitingen en samenwerkingsvormen. Als gevolg van deze overwegingen zullen cashback- en kortingscodesites per 1 april 2020 voor nog onbepaalde tijd in het 0% commissie-segment worden geplaatst. Dit betekent dat er geen commissie wordt ontvangen over de gedane orders, maar de resultaten wel inzichtelijk zijn in het affiliate account.

3) Extra benadrukken van de algemene voorwaarden (met name voorwaarde 3.9. k)
3.9. k) op enigerlei wijze in strijd is met de openbare orde en/of goede zeden;
Het is niet toegestaan om te refereren naar het coronavirus of andere virussen.

Contact
Relevant nieuws zullen we direct met je communiceren. Houd het Partnerblog en je affiliate account in de gaten voor de meest recente ontwikkelingen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het ons weten per mail partner@bol.com.

We willen je nogmaals veel sterkte toewensen in deze periode. Dank voor jouw begrip en flexibiliteit!

Geplaatst in Nieuws, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing