Partner in de Spotlight: Saskia

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Saskia. Saskia is 30 jaar, verloofd met Robert en woont in Eindhoven. Ze werkt 9 maanden per jaar als zelfstandig tekstschrijver: “ik help bedrijven met het delen van hun kennis in blogs, webteksten, whitepapers en ebooks. Maar de laatste 3 maanden van het jaar richt ik me volledig op mijn passie: kerstblog Christmaholic.” Daar deelt ze van eind augustus t/m eind december allerlei inspiratie, tips, tricks en ideeën rondom het thema kerst. Van kersttrends tot versier-ideeën en van kerstrecepten tot cadeautips.

Hoe en wanneer is christmaholic ontstaan ?
Christmaholic ontstond eigenlijk als grapje, mijn blog (en inmiddels mijn bedrijfsnaam) was Writeaholic en rond de kerst veranderde ik de naam in Christmaholic. Ik schreef een blog waarin ik mensen opriep een foto van hun kerstboom in te sturen, de winnaar kreeg een mooie prijs. En dat was best een succes. Een jaar later, in 2010, werd Christmaholic een aparte blog en sinds 2012 verdien ik er ook een leuk zakcentje mee. Ook leuk om te noemen: er schrijven sinds dat jaar ook een aantal gastbloggers mee!

Hoe ben je op het idee gekomen?
Het startte dus eigenlijk als een grapje, maar het werd al gauw een succes. Niet in het minste omdat ik op Christmaholic mijn passies voor schrijven en Kerst kon combineren en daar heel erg veel tijd in stak. Later kwam daar ook nog fotografie als hobby bij. Het is heerlijk om me ieder jaar weer dag in dag uit te mogen onderdompelen in kerstsferen en met mijn passies bezig te mogen zijn.

Christmaholic raamdecoratie

Wat is je doel of probeer je te bereiken met de website?
Mijn belangrijkste doel is om zoveel mogelijk mensen in Nederland en België een stukje kerstgevoel te geven en te mogen inspireren met mijn tips, tricks, ideeën en DIY’s. En als ik de komende jaren genoeg aan de site kan verdienen om dat te kunnen blijven doen, dan ben ik dik tevreden.

Welke kersttrend van bol.com zien we bij jou thuis dit najaar?
Hoewel ik ieder jaar bovenop de kersttrends zit (kijk hier maar eens) en normaalgesproken ook altijd een trend uit kies om in mijn eigen huis te gebruiken, ga ik dit jaar voor traditioneel en traditiegetrouw. Met name omdat mijn verloofde daar gewoon weer eens zin in had. En sja, er gaat gewoon weinig boven klassiek kerstrood. Daar maak je mij altijd wel blij mee!

Maar als ik heel eerlijk ben, is Kerst zelf niet eens het leukste.  De voorpret voor Kerst, dat is waar ik – en mijn lezers – zo gek op ben.

Hoe ziet jouw kerst eruit?
Kerstavond spenderen Robert en ik steevast samen. We kijken in onze kersttruien op de bank naar de All You Need Is Love kerstspecial, eten lekkere hapjes en drinken cider. En we geven elkaar de cadeautjes die al weken onder de kerstboom liggen te stralen. Heerlijk! Eerste kerstdag hebben we nog geen plannen, maar vaak nodigen we dan vrienden bij ons thuis uit. Ik hou van koken en vind het heerlijk om een uitgebreid kerstdiner te maken. Op Tweede Kerstdag gaan we naar mijn familie en op Derde Kerstdag (ja, ja die vieren we ook) meestal naar de familie van mijn verloofde.

En dan is het mooiste feest van het jaar alweer voorbij! Maar als ik heel eerlijk ben, is Kerst zelf niet eens het leukste. Het is juist die periode ervoor, als de kerstshows in winkels en tuincentra hun deuren openen. Als alle straten versierd zijn met kerstgroen en twinkelende lichtjes. Als er kerstborrels zijn en feestjes van vrienden en op je werk. Als je cadeautjes koopt voor je geliefden en die met heel veel aandacht feestelijk inpakt. De voorpret voor Kerst, dat is waar ik – en mijn lezers – zo gek op ben.

Christmaholic creatief

Blog je het hele jaar door op christmaholic?
Nee niet het hele jaar door, ik geef in het voorjaar altijd een sneak preview van de kersttrends (vlak na Pasen). In augustus beginnen de eerste persberichten en kerstcollecties binnen te komen en dan begint het feest. In augustus en september plaats ik zo nu en dan een blog. In oktober schroef ik het op naar één artikel per dag op de site en in november en december gaan we naar de 2 of 3 blogs per dag.

Hoeveel bezoekers krijg je maandelijks op je website?
Dat loopt op richting Kerst met een piek vlak na Sinterklaas. In oktober waren het er dit jaar ruim 100.000 uniek, in november verwacht ik zo’n 250.000 unieke bezoekers en in december zo’n 450.000.

Waarom heb je besloten het Partnerprogramma te gaan gebruiken?
Bol.com heeft alles! Kerstdecoraties, kerstbomen, kersttextiel, kaarsen, papieren servetten voor op tafel, maar ook de leukste kerstcadeautjes. En omdat ik regelmatig links naar dit soort producten in mijn blogs zet om mijn lezers verder te helpen, leek het me slim om lid te worden van het Partnerprogramma! En dat was het ook wel :).

Christmaholic cadeaus

Hoe is jouw ervaring met het Partnerpogramma van bol.com?
Goed! Dankzij de sitebar kan ik heel makkelijk tekstlinks maken terwijl ik rondneus op de site. Ook de buttons vind ik erg handig. De commissie is prima. Ook fijn: als je ooit een goed artikel met handige tekstlinks hebt geschreven, blijft dit ook in de jaren daarna nog voor je werken. Het levert me kortom ieder jaar weer een leuk zakcentje op!

Zijn er nog tips die je je collega-bol.com partners wilt meegeven?
Ik heb gemerkt dat mijn smaak soms heel anders is dan de smaak van mijn bezoekers. Natuurlijk laat ik op mijn blog ook zien wat ik zelf mooi en leuk vind – het is immers mijn site – maar ik probeer ook steeds vaker in de hoofden van mijn lezers te duiken. Wat willen zij? Waar worden zij blij van? Ik vraag het ze soms ook gewoon. En vervolgens laat ik producten zien die daar bij aansluiten. Dat werkt als een trein, kan ik je verklappen!

Benieuwd naar ervaringen van andere partners van ons Partnerprogramma? Lees de verhalen:

Geplaatst in Inspiratie, Partnerprogramma, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing