Partner in de Spotlight: Robin

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Robin Kerkhof. Mijn naam is Robin Kerkhof en ik ben getrouwd met een heel lieve vrouw. Samen hebben wij een geweldige dochter van bijna 3 jaar oud. Wij zijn een ondernemend gezin, want mijn vrouw runt een Filipijns cateringbedrijf en ik ben een freelance SEO copywriter. Mijn grootste passies zijn mijn gezin, lekker eten en de poëzie.”

Hoe en wanneer ben je begonnen met je website? Hoe ben je op het idee gekomen?
Juni 2016 ben ik begonnen met de website Poezieverrijkt.nl. Deze website is eigenlijk voortgekomen uit mij persoonlijke blog RobinKerkhof.nl waar ik een aantal jaar eerder mee was begonnen. Deze blog had ik destijds gelanceerd om mijn eigen gedichten te publiceren, maar ik merkte, dat ik steeds meer over andere dichters begon te schrijven. Daarom besloot ik voorjaar 2016 om hiervoor een aparte website te lanceren.

Wat wil je bereiken met het je website?
De website Poezieverrijkt.nl ben ik begonnen vanuit een persoonlijke behoefte om mijn passie voor poëzie te delen met een groter publiek. Echter al snel rees bij mij de vraag:
Waarom doe ik dit eigenlijk? Er bestaan veel websites over poëzie: van actieve en eigenwijze poëziebloggers, websites waar iedere malloot een gedicht kan plaatsen tot zwaar gesubsidieerde poëziedatabanken. En dan heb ik het nog niet eens over de poëzierecensenten van de grote kranten en de poëziebijeenkomsten die bibliotheken organiseren. Wat kan ik met mijn website daar in hemelsnaam aan toevoegen?

Toch wel iets! Zo luidde mijn antwoord. Op dit moment leest slechts 2% van de Nederlandse bevolking regelmatig een gedichtenbundel. Als poëzieliefhebber vind ik dat jammer. Ik geloof namelijk dat poëzie het leven kan verrijken. Vanuit die gedachte ontstond de missie:
Het leven van zoveel mogelijk Nederlandstaligen verrijken met positieve poëziebeleving.
Door het verwoordden van de missie, werd mij duidelijk welke richting ik op wilde met de website.

Hoe komt de inhoud van de website tot stand
Inmiddels bestaat de redactie uit vier enthousiaste personen met een gedeelde passie voor poëzie. De hoeveelheid content groeit gestaag en de website wordt steeds waardevoller. Daarnaast helpt de missie bij het nemen van redactionele beslissingen. Zo selecteren wij de gedichten niet alleen op basis van kwaliteit, maar ook toegankelijkheid is een belangrijke factor. Dat betekent dat je op Poezieverrijkt.nl weinig tot geen hermetisch gesloten gedichten zult aantreffen en ook weinig tot geen inhoudsloze versjes. Hierin verschillen wij sterk van andere websites: het is of moeilijke poëzie of eenvoudige rijmelarij. Wij zitten daar precies tussenin: toegankelijke poëzie van hoge kwaliteit.

De kernwaarden van Poëzie verrijkt het leven zijn toegankelijkheid, kwaliteit en vindbaarheid.

Hoeveel bezoekers krijg je maandelijks op je website?
Mijn doelstelling voor het 1e jaar was 10.000 unieke bezoekers per maand, maar daar zitten wij nu al boven. Daarom hebben wij nu de doelstelling aangepast tot 20.000 unieke bezoekers per maand.

Waarom heb je besloten het Partnerprogramma te gaan gebruiken?
Wanneer bezoekers via onze website kennismaken met mooie gedichten en interessante dichters, dan vinden wij dat al geweldig. Echter wij willen enthousiast geworden bezoekers ook de mogelijkheid bieden om de volgende stap te nemen: het aanschaffen van een gedichtenbundel.

Het Partnerprogramma van bol.com was daarom voor ons de ideale oplossing. Instappen is laagdrempelig en bijna alle gedichtenbundels waar wij naar toe willen linken, zijn verkrijgbaar via Bol.com. Wij verkopen nog niet heel veel gedichtenbundels via het Partnerprogramma, maar degenen die via onze website een bundel kopen, zijn hier over het algemeen wel heel tevreden over. Zo liet één van onze dichters ons laatst weten: “Ik kreeg zonet een bericht van een dame die, op aanraden van jullie site, mijn bundel in huis gehaald heeft en er zéér over te spreken is. Dank je voor het in het licht zetten van mijn bundel.” Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor deze dichter, maar ik ben vooral blij voor de lezeres. Mede dankzij onze website is haar leven verrijkt met prachtige poëzie. Dat is waarom ik en mijn mederedacteuren zo keihard werken.

Hoeveel tijd besteed je aan de website en hoe blijf je gemotiveerd?
Motivatie is geen probleem. Zoals ik hierboven heb aangegeven, ben ik op een missie. Dat houdt mij gemotiveerd. Tijd is wel een issue. Op dit moment besteed ik circa 1 à 2 dagen per week aan Poezieverrijkt.nl. Dat is eigenlijk te veel, want mijn freelancewerk begint ook een vlucht te nemen. Dankzij mijn mederedacteuren begint de tijdsbesteding voor mijzelf wel iets af te nemen, maar het moet nog minder worden. Ik wil immers ook tijd overhouden voor mijn gezin.

Wat is je ervaring met bol.com Partnerprogramma?
Vanuit mijn beroep ben ik bekend met verschillende affiliate-programma’s, maar persoonlijk ben ik het meest tevreden over het Bol.com-partnerprogramma. De wijze waarop Bol.com met haar partners omgaat, is respectvol en met een grote betrokkenheid. Dat waardeer ik zeer. Daarom wil ik afsluiten met een boodschap aan de medewerkers van Bol.com: Keep up the good work!

Geplaatst in Inspiratie, Partnerprogramma, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin