Partner in de Spotlight: 24Baby

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Koen en Matthijs. Vanaf de basisschool zijn zij vrienden en riepen ze dat ze ooit samen zouden gaan ondernemen. Nadat Koen een aantal jaren succesvol professioneel had gepokerd en Matthijs (online) ervaring had opgedaan in de verzekeringswereld, besloten zij in 2013 dat het tijd was om daadwerkelijk te gaan ondernemen. De keuze om met 24Baby.nl een platform met informatie over de zwangerschap en baby’s te beginnen, was voor hun omgeving een verrassing en is iets dat zij nog steeds vaak moeten uitleggen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om 24baby.nl te beginnen?

Tijdens de eerste zwangerschap van Matthijs zijn vrouw ging zij, zoals veel vrouwen, online op zoek naar informatie. Zij liep er destijds tegenaan dat online informatie over zwangerschap niet altijd even kwalitatief was. Bovendien werkte de meeste websites niet goed en zagen deze er niet aantrekkelijk uit. Dit was voor ons de aanleiding om te kijken of we een website konden maken met kwalitatieve informatie over de zwangerschap en baby’s. Hoe langer we erover nadachten, hoe enthousiaster we werden.

“Staar je niet blind op korte termijn inkomsten. Maak duidelijke keuzes en focus op kwaliteit.”

Hoe komt de inhoud van 24Baby.nl tot stand?

Voor ons is betrouwbaarheid onze belangrijkste kernwaarde. Dat betekent dat wij voor ieder artikel echt de tijd nemen om ervoor te zorgen dat de informatie klopt. Hierbij proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van deskundigen uit ons netwerk. In het begin schreven wij zelf ook veel artikelen, maar de laatste tijd komen we daar niet meer aan toe. Voor de content heeft 24Baby.nl nu vier zeer talentvolle redactieleden in dienst. De eindverantwoordelijke voor de content is Lauri; dankzij haar verleden als arts hebben we voor ieder artikel een kwalitatieve check voordat het gepubliceerd wordt.

Wat willen jullie bereiken met jullie website?

Het is onze missie om de meest vertrouwde online bron voor (aanstaande) ouders te zijn. We vinden dat we altijd beter kunnen en hebben nog veel ideeën, maar we zijn goed op weg. Met maandelijks meer dan 4.000.000 pageviews worden de artikelen zeer goed gelezen en de afgelopen twee jaar zijn we verkozen tot Website van het Jaar in de categorie Gezondheid. Vooral de zwangerschapskalender is populair bij de bezoekers van 24Baby.nl.

Hoeveel tijd besteden jullie aan 24baby.nl en hoe blijf je gemotiveerd?

We werken fulltime aan 24Baby.nl. Gemotiveerd blijven is geen enkel probleem. Vanaf het begin zagen we de bezoekersaantallen snel stijgen, dat helpt natuurlijk ook mee. Daarnaast blijft het leuk om de website te blijven ontwikkelen en verbeteren. De komende maanden gaan we ook weer een paar flinke stappen zetten.

Zijn er nog leuke ervaringen of lessen uit het schrijven van de website, voortgekomen? 

Helemaal in het begin zijn we door onze omgeving flink uitgelachen dat wij als twee mannen een informatieplatform over zwangerschap en baby’s gingen beginnen. Wij geloofden er echter in en zijn er vol voor gegaan. Tegenwoordig worden we zelden meer uitgelachen, maar we moeten onze keuze nog wel vaak toelichten.

Waarom hebben jullie besloten het Partnerprogramma te gaan gebruiken?

De eerste twee jaar hebben wij er bewust voor gekozen om alleen maar te focussen op ons product: 24Baby.nl. We hebben de eerste jaren dan ook zelden naar ons verdienmodel gekeken. Adverteerders vinden kost namelijk tijd en het beheren van campagnes ook. Tijd die we in de eerste jaren liever gebruikten voor het verbeteren van de website. Het Partnerprogramma van Bol.com is echter zeer laagdrempelig. Het werkt eenvoudig, je bepaalt zelf waar en hoe je naar Bol.com linkt en het verdient relatief goed. De eerste inkomsten die wij met 24Baby.nl hadden, kwamen via het Partnerprogramma van Bol.com en we maken nog steeds graag gebruik van dit programma.

Heb je nog tips of tricks voor andere partners van bol.com?

Staar je niet blind op korte termijn inkomsten. Maak duidelijke keuzes en focus op kwaliteit. Dat levert op de lange termijn meer op en maakt het werk een stuk leuker!

 

 

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partnerprogramma, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing