Partner in de Spotlight: Studentenkorting.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Mariëlle Ketelaar en Peter van Gent van Studentenkorting.nl. Elke maand bereiken ze met hun populaire studentenwebsite 100.000 studenten. Al meer dan tien jaar zorgen ze ervoor dat Nederlandse studenten via Studentenkorting.nl kunnen profiteren van de beste deals. Voor het interview hebben wij gesproken met Mariëlle.

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Wie zijn jullie en wat is jullie passie?

Mijn naam is Mariëlle Ketelaar en ik ben fulltime ondernemer. Samen met mijn partner Peter van Gent heb ik Studentenkorting.nl opgericht. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit Twente en na het behalen van mijn Bachelor heb ik mijn Master ‘Kennis- en Informatiemanagement’ succesvol afgerond op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierna heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van online marketing.

Peter heeft een economische studie gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen vormen we een goed team, zowel zakelijk als privé. In het dagelijks leven zijn wij jonge ouders van twee prachtige kinderen van één en drie jaar oud. Hier genieten we elke dag met volle teugen van!

Onze gezamenlijke passie is om de beste dealtjes te vinden.

We zijn met ons bedrijf iBranding B.V. een trotse bol.com partner die zich met de website Studentenkorting.nl volledig richt op de doelgroep studenten. Om de beste dealtjes te kunnen vinden hebben we een eigen datafeedsysteem ontwikkeld dat voor ons automatisch kortingen uitzoekt. Een zeer krachtig systeem dat non-stop data checkt, koppelt, uitrekent, verrijkt en met elkaar vergelijkt. Zo kunnen wij uiteindelijk de beste deals van het moment aan de student tonen. Hoe dat in zijn werk gaat zie je in deze animatie.

Hoe zijn jullie op het idee van de website gekomen?

Meer dan tien jaar geleden, in de collegebanken, ontstond het idee. Docenten voorspelden destijds dat de invloed van het internet op onze samenleving in de toekomst nog vele malen groter zou gaan worden. Het internet zou meer en meer barrières gaan doorbreken, waaronder tijd-, kosten- en geografische barrières.

We hadden toen geen idee hoe de toekomst eruit zou gaan zien. Het waren andere tijden, de eerste iPhone bestond bijvoorbeeld nog niet eens… Toch leek het ons slim om verschillende domeinnamen te registreren. In 2006 kochten we de domeinnaam Studentenkorting.nl om vervolgens in 2008, als afronding van de minor Ondernemerschap van Peter aan de Hogeschool van Amsterdam, de eerste versie van Studentenkorting.nl te lanceren.

Waarom Studentenkorting.nl? Het leek ons een uniek en nuttig idee voor de Nederlandse studenten. Zeker omdat een website zoals deze destijds nog niet in deze vorm bestond. Het idee van een website die kostenbarrières doorbreekt en studenten 24/7 een overzicht geeft van studentenkortingen, sloot goed aan bij de studieopdracht van Peter. Hij was in zijn derde studiejaar al afgestudeerd en mocht daarom vanuit zijn studie een heel jaar lang werken aan het opzetten van Studentenkorting.nl.

Naar wat voor kortingen zijn studenten op zoek?

Dat loopt erg uiteen. Studenten hebben van alles nodig. Van een goedkoop knipbeurtje om de hoek tot een snelle studenten laptop. Op Studentenkorting.nl kunnen studenten dit allemaal vinden.

Door de jaren heen hebben we een steeds beter beeld gekregen van de interesses van studenten. Daarom bevat ons assortiment de huidige trends met onder andere A-merken van producten die op het moment erg hot zijn. Met natuurlijk de beste deal!

 

Hoe zijn jullie in aanraking met het bol.com Partnerprogramma gekomen?

In 2011 zochten we naar manieren om onze dienstverlening voor studenten uit te breiden door ook studieboeken op te nemen in ons assortiment. Ieder jaar weer geven studenten een klein fortuin uit aan studieboeken, dus wij zochten naar boeken met de beste kortingen. De datafeed van bol.com bracht uitkomst en zo kwamen wij in contact met het Partnerprogramma.

Hoe zetten jullie het bol.com Partnerprogramma in?

Via bol.com kunnen studenten in het Hoger Onderwijs korting krijgen bij aankoop van twee of meer Nederlandstalige studieboeken die zijn voorgeschreven door een HBO of WO-opleiding. De hoogte van de korting is zelfs bij wet geregeld in de Wet op de vaste boekenprijs.

Studenten kunnen via onze shop zoeken naar alle studieboeken die we met korting aanbieden. We maken het zo makkelijk mogelijk. Elk jaar levert bol.com ons een actuele lijst aan met de in aanmerking komende studieboeken. Deze studieboeken verrijken wij vervolgens weer in onze database middels de bol.com Open API.

Wat is de algemene indruk van het bol.com Partnerprogramma?

Erg positief! Kernwoorden die bij ons te binnen schieten zijn:

Uitgebreid & open: Je hebt veel tools binnen het Partnerprogramma om bol.com te kunnen promoten. In ons geval hebben we met de bol.com Open API toegang tot heel veel kwalitatieve content.

Een goede reputatie leidt vanzelf tot sales. Dus zorg dat je in dat wat je doet een online autoriteit wordt!

Snel & persoonlijk: Ook is het fijn dat je makkelijk en snel kunt schakelen met het Partnerprogramma support team. Je krijgt meestal erg snel antwoord, ook al zijn de vragen soms van technische aard. Het bol.com Partnerprogramma team denkt met je mee en in ons geval leveren ze ons ook content aan die we niet kunt ophalen uit een productfeed of via de Open API. Een echte partner dus.

Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. In de publisher back-end kun je wel bij alle beschikbare data, echter zijn de rapportage functionaliteiten nu nog erg basic. Wij zouden graag meer inzichten krijgen, direct vanuit het systeem, in plaats van dat we zelf met Excel lijsten aan de slag moeten.

Hoe ziet jullie team eruit en hoeveel tijd zijn jullie wekelijks kwijt met het bouwen en onderhouden van de website?

Studentenkorting.nl is onderdeel van iBranding B.V. Ons team bestaat uit 6 mensen, waarvan 2 mensen fulltime bezig zijn met het onderhouden van de website en de daarbij horende klantenservice. Wij ontwikkelen zelf de website intern, maar omdat wij een klein team hebben schromen wij niet om extra expertise in te schakelen vanuit het iBranding netwerk van creatievelingen, engineers en marketeers.

Welk doel streven jullie na met de website? En lukt het om dat doel te bereiken?

Het studentenleven is duur, voor sommige studenten heel duur. Korting krijgen is dus wel lekker! Daarom verzamelen, creëren en informeren wij Nederlandse studenten over de studentenkortingen en privileges die er zijn. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan het betaalbaar houden van het studentenleven in Nederland. Lukt dat ons? We bereiken in ieder geval elke maand 100.000 studenten die op zoek zijn naar korting en veel studenten kunnen wij ook daadwerkelijk helpen.

Elke dag plaatsen we nieuwe kortingen.

Door de jaren heen hebben we geprobeerd om bedrijven aan te sporen om studentenkorting te geven. Het is dan ook mooi om te zien dat studentenkorting steeds populairder word in Nederland. Je ziet steeds vaker dat bedrijven, van klein tot groot, studentenkorting aanbieden!

Wat zou je in de toekomst nog willen met de website?

Groeien! We willen graag onze bezoekersaantallen verder laten stijgen. Ook willen wij ons assortiment verder uitbreiden met nieuwe categorieën in onze shop. We merken namelijk via onze chat dat studenten steeds meer vragen hebben en die willen we graag beter kunnen beantwoorden. Je kunt dan denken aan studentenkortingen voor studentenkamers, maar bijvoorbeeld ook korting op tickets voor onder andere festivals en studentenreizen.

Internationaal groeien is ook een grote wens. Naast Studentenkorting.be, die al live is, werken wij achter de schermen ook hard aan Studentenrabatt.de en Studentdiscount.co.uk. De lancering van deze websites verwachten we het begin van komend studiejaar.

Tenslotte, welke tips kan je collega-bol.com partners meegegeven?

Dat is een moeilijke vraag… Wat wij in ieder geval doen is studenten zoveel mogelijk helpen. Helpen middels relevante content of daar waar nodig via onze chatfunctie. Wanneer je websitebezoekers ervaren dat ze snel en goed geholpen worden, is het natuurlijk logisch dat dit ten goede komt aan je online reputatie. En een goede reputatie leidt vanzelf tot sales. Dus zorg dat je in dat wat je doet een online autoriteit wordt!

Wil je meer weten over de website van Mariëlle en Peter, kijk dan op hun website: https://www.studentenkorting.nl.

Kijk hier voor de ervaringen van andere partners.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partnerprogramma, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin