Partner in de Spotlight: Marja Silvertant (meetfeli.com)

feli_header
Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal van één van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Marja Silvertant (27). Marja is de co-founder en CEO van Feli. In het dagelijks leven is Marja een zelfstandig ondernemer en werkt ze als digitaal strateeg. Dit houdt in dat ze bedrijven helpt bij het creëren van online concepten. Maar de beste (of meest onwaarschijnlijke) ideeën bewaart ze stiekem voor haarzelf. Zo ook met Feli: samen met een groep vrienden kwamen ze op dit idee tijdens een hackathon en sindsdien hebben ze het doorontwikkeld.

Waar gaat je app over?
“Feli is dé slimme e-commerce app die consumenten helpt bij het vinden en kopen van het perfecte (Sinterklaas)cadeau. Feli helpt je het perfecte cadeau te vinden, afgestemd op de smaak van jouw vriend(in). Zo maak jij iemand écht blij en ben je meteen de graag geziene gast op elk feestje.”

“Ons einddoel is om cadeaubonnen en andere suffe cadeaus voor eens en altijd uit te bannen”

Hoe en waarom ben je begonnen met je Feli?
“Feli is ontstaan tijdens de Dutch Open Hackathon van 2014. Ons team heeft in een weekend de eerste versie van Feli in elkaar gehackt en won daarvoor de prijs voor “beste gebruik van de bol.com API”. Super leuk en een extra reden om ook na de hackathon door te zetten met ons idee. Dat hebben we gedaan en nu zijn we officieel live in de App Store.”

Hoe sluit jij je content zo goed mogelijk aan op je bezoeker?
“Alle cadeaus in Feli worden handmatig gecureerd. Dat betekent dat wij binnen bol.com op zoek gaan naar producten die geschikt zijn als cadeau en die vervolgens matchen op bepaalde cadeauprofielen. Een bankhanger maak je immers ergens anders blij mee dan een feestbeest. Feli is ook nog eens zo slim dat ze leert van alle feedback die jij als gebruiker geeft en haar cadeausuggesties daarop aanpast. Zo vind je samen met Feli gemakkelijk het perfecte cadeau voor een vriend of vriendin, en kun je dat ook nog een direct kopen via het vertrouwde aankoopproces van bol.com.”
feli_is_persoonlijk

Welk doel streef je na met je website(s)? Lukt het je al om dat doel te bereiken?
“Ons einddoel is om cadeaubonnen en andere suffe cadeaus voor eens en altijd uit te bannen! Hoe gaaf zou het zijn als we elkaar allemaal oprecht attente cadeaus kunnen geven en niet meer hoeven te doen alsof we super bij zijn met het zoveelste Wallander boek?”

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt met je site en wat heb je er van geleerd?
“Toen we de app nog aan het ontwikkelen waren begonnen we met het inladen van volledige Bol.com categorieën die ons “cadeau-waardig” leken. Maar omdat deze categorieën diverser waren dan we dachten zagen we opeens dingen als chemische schoorsteenreiniger als cadeausuggestie voorbij komen. Door over te stappen op het handmatig cureren van cadeaus vermijden we dat nu.”

Waarom heb je gekozen voor het bol.com Partnerprogramma?
“Bol.com is een van de sterkste merken van Nederland en heeft een enorme catalogus. Daarnaast is er ook een praktische overweging: Feli is ontstaan tijdens de hackathon en Bol.com heeft een open API. Dat maakt het super handig en logisch om hier gebruik van te blijven maken. Daarnaast hebben we leuk contact met bol.com en zijn alle functionaliteiten die we nodig hebben beschikbaar.”

Wat voor cijfer zou jij het bol.com Partnerprogramma geven?
“Een 8, vanwege bovenstaande.”

En heb je nog tips?
“Momenteel is niet alle informatie over producten in de product feeds te vinden, waardoor een partner alsnog van de API gebruik moet maken om product informatie aan te vullen. Daarnaast zou een afreken API heel erg handig zijn, zodat we gebruikers in onze eigen app zouden kunnen laten afrekenen. Het zou ook interessant zijn om te zien wat er precies gebeurt met buy clicks die niet tot daadwerkelijke sales leiden.”
willems_cadeau
Ben jij nieuwsgierig geworden naar de leuke en mooie app van Marja? Kijk gerust eens op haar website meetfeli.com of in de Apple App Store. Ook was Feli bij de Volkskrant een van de drie apps van de week.

Andere “Partners in spotlight”:
Jonathan Maes, GameTech7
Jan Mulder, Stedentripje Parijs
Jamie & Merel, de Groene Meisjes

Geplaatst in Partnerprogramma, Partners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*