Partner in de Spotlight: LijstjeMaken.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op William van LijstjeMaken.nl. Deze site heeft hij opgericht omdat hij zelf altijd bezig is met het maken van lijstjes. Deze digitale versie is makkelijk in gebruik, erg handig voor onderweg en natuurlijk leuk! Op de site vind je op een simpele manier een grote variatie aan cadeautjes en voeg je ze zo toe aan je verlanglijstje!

Hoe en wanneer is Lijstjemaken.nl ontstaan?
LijstjeMaken.nl is in eerste instantie ontstaan uit een persoonlijke behoefte. Ik maak nogal graag lijstjes voor alles en nog wat. Oorspronkelijk was LijstjeMaken.nl dan ook een site om vooral to-do lijstjes en koffer-inpaklijstjes te maken.

Hoe ben je op het idee van deze website gekomen?
Vooral door de digitale verlanglijstjes van vrienden en familie die wij toegestuurd kregen. Vaak was het inloggen nogal omslachtig en werkte de bestaande sites vooral op de laptop/PC, die ik natuurlijk net niet bij me had op het moment dat ik in de winkel stond. ‘Dat moet toch makkelijker kunnen’. En dus heb ik het reeds bestaande LijstjeMaken.nl omgebouwd tot een verlanglijstjes-site voor gebruik op je mobiele telefoon. Zonder inlog procedure, altijd bij de hand, en direct de mogelijkheid om verlanglijstjes te delen via WhatsApp.


Wat hoop je te bereiken met de website?
Vooral gebruiksgemak en –plezier om verlanglijstjes altijd en overal te kunnen maken, aanpassen en bekijken. En natuurlijk om zo makkelijk mogelijk leuke artikelen van het lijstje te kunnen afstrepen om deze cadeau te kunnen doen.

Hoeveel bezoekers krijg je maandelijks op de site?
Op dit moment worden er maandelijks een paar honderd verlanglijstjes gemaakt. Deze worden vervolgens bekeken en afgestreept door enkele duizenden bezoekers per maand.

Wat maakt Lijstjemaken.nl uniek?
LijstjeMaken.nl hoopt het maken van verlanglijstjes zo simpel mogelijk te maken, en is vooral opgezet voor gebruik op mobiele telefoons. Voor appraten die momenteel spraakherkenning en barcode scanning ondersteunen, zijn deze mogelijkheden ook ingebouwd om de verlanglijstjes te maken.

Het gemiddelde verlanglijstje bevat ongeveer 15 artikelen met een gezamenlijke waarde van bijna 150 euro.

Wat voor opvallende zaken zie je gebeuren op de lijstjes die gemaakt worden?
Op dit moment is kinderspeelgoed nog veruit de grootste favoriet. Maar we zien ook een groei in het gebruik voor de ‘grotere’ cadeaus (activity trackers en complete baby uitzet artikelen). Het lijkt erop dat naast het gebruik voor verjaardagsfeestjes ook bijvoorbeeld voor partners onderling steeds meer op een digitaal verlanglijstje terechtkomt.

Heb je een idee welk percentage van de verlanglijstjes nu digitaal worden gemaakt? En denk je dat dit nog veel groter gaat worden?
Dit is natuurlijk lastig in te schatten. Maar ik denk dat het digitale verlanglijstje inmiddels wel volledig is ingeburgerd. We hopen natuurlijk dat LijstjeMaken.nl hierbij in de toekomst ‘de standaard’ wordt.

Zijn er nog leuke wetenswaardigheden over deze website?
Het gemiddelde verlanglijstje bevat ongeveer 15 artikelen met een gezamenlijke waarde van bijna 150 euro en wordt gemiddeld 25 keer bekeken. Het aantal verlanglijstjes dat gemaakt wordt voor Sinterklaas is nog altijd groter dan het aantal lijstjes dat gemaakt wordt voor Kerstmis.

Hoe zet je het Partnerprogramma in?
Er kan gemakkelijk gezocht worden in de catalogus van bol.com. Gebruikers kunnen gevonden artikelen eenvoudig toevoegen aan de verlanglijst. Zo worden de artikelen direct voorzien van in het Partnerprogramma beschikbare foto’s, zodat de ontvangers goed kunnen zien welk cadeau er op het lijstje staat. Na het afstrepen van een cadeau van het lijstje komen de gebruikers direct bij het juiste cadeau in de webshop van bol.com terecht, zodat ze deze met hetzelfde gemak kunnen bestellen.

Wat is je algemene indruk van het bol.com Partnerprogramma?
Het Partnerprogramma heeft een vlotte ondersteuning die eigenlijk altijd wel een antwoord weet op je vragen. Verder zijn de rapportages over de activiteiten in het Partnerprogramma erg uitgebreid en geven direct een goed beeld.

 

Geplaatst in Inspiratie, Partnerprogramma, Partners
3 reacties op “Partner in de Spotlight: LijstjeMaken.nl
  1. Margreet schreef:

    Zeer handige app!

  2. Martine schreef:

    Enorme verrijking van mijn to-do beheersing!

  3. Pauline schreef:

    Echt veel makkelijker dan de andere online lijstjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing