Partner in de Spotlight: Kevin van Leeuwen

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Kevin van Leeuwen. Kevin is de eigenaar van de website Mannenmetbaard.nl die maandelijks 1,200 bezoekers trekt. En dit aantal groeit met de week. Zijn website is het walhalla voor mannen met baarden. Kevin weet dan ook precies hoe je een goede website moet opzetten en onderhouden.

Hoe en waarom ben je begonnen met je website mannenmetbaard.nl?

Allereerst: Ik ben een Online Marketeer. Websites, online, techniek, dat stroomt allemaal door mijn bloed. Toch heb ik nooit de stap gemaakt om een eigen website op te zetten. Misschien was het gebrek aan tijd, of gebrek aan interessante onderwerpen om over te schrijven.

Baardgroei fascineert me al een tijdje. Best gek dat haren op dié plek van je gezicht groeien. Anyway, voor mij was het ook tijd om een baard te groeien. Maar tijdens het groeien van mijn baard liep ik tegen een grote beperking aan: Bijna nergens online is advies te vinden over het groeien van een baard. Welke producten heb je nodig? Wat is het effect van baardolie? Welke baardtrimmer heb ik nou nodig als ik mijn baard wil groeien?
Vanuit pure frustratie riep ik maar: “Dan ga ik het wel doen!”. En dus ben ik gestart met mijn website Mannenmetbaard.nl.

Hoewel ik dus nog nooit een website had opgezet, was het toch echt tijd om eraan te beginnen. Dit, omdat ik eindelijk een onderwerp had gevonden waar ik met passie over kon schrijven. Maar ook mede omdat ik het van mezelf moest proberen, omdat ik in de Online-wereld werk. Én ook om mijn scope te verbreden door antwoord te krijgen op o.a. de volgende vragen: Hoe zoeken mensen nu naar producten of adviezen? Welke impact heeft een bepaalde banner, afbeelding of tekst op je resultaten? Hoe helpt snelheid van je website in de gebruikerservaring van de klant, of in de ranking op Google?

Na het zoeken van wat handige tips online, heb ik een domeinnaam gekozen en WordPress geïnstalleerd. En toen ben ik gaan typen, typen, en typen.

Ik ben een Online Marketeer. Websites, online, techniek, dat stroomt allemaal door mijn bloed

Hoeveel tijd ben je maandelijks kwijt aan het onderhouden van jouw website?

Volgens mij kun je je tijdsinvestering voor je website schalen onder twee onderdelen: onderhoud en uitbreiding.

Qua onderhoud hoef ik eigenlijk niet veel te doen. Af en toe wat plug-ins verversen in WordPress, of banners aanpassen op de website, omdat er een retailcampagne is bij bol.com.

Wanneer je kijkt naar uitbreiding, dan zit er wat meer tijd in. Je moet weten waar een klant écht naar op zoek is, dus je doet eerst zoekvolume-onderzoek. Vervolgens speel je ook een bepaalde adviserende rol voor de klant. Want om te bepalen welke baardtrimmer of welk scheerapparaat de beste is voor de klant, hangt volledig af van de situatie. Dus je schetst situaties waarin klanten zich kunnen bevinden, en geeft hier de beste adviezen mogelijk.
Voorbeeld: Zoek je een baardtrimmer voor een lange baard? Dan heb je een baardtrimmer nodig die méér dan 10 mm kan trimmen.
Na het ontdekken welk advies je moet geven, wil je natuurlijk ook gewoon een fun stukje tekst schrijven. Unieke content dus.

Als je kijkt naar onderhoud en uitbreiding, dan ben ik zeker maandelijks 15 tot 25 uur bezig met mijn website.

Wat maakt jouw website uniek?

Wat mijn website écht uniek maakt, is dat ik begrijp wat mensen willen. Je wilt gewoon weten waarom je baardolie nodig hebt. Of bij welke lengte baard de baardbalsem pas interessant wordt.
Omdat ik zelf in een situatie stond waarbij ik niet wist welke baardproducten ik nodig had, kan ik juist mensen helpen om te vinden wat ze zoeken: Advies van een expert.

Wat maakt jou een baardenspecialist?

Ik heb heel veel gelezen over baarden en baardproducten voordat ik aan de website begon. Mede omdat ik zelf de informatie nodig had om mijn baard te groeien. Maar ook om mensen zo goed mogelijk te helpen.

Naast het lezen van artikelen, ben ik ook naar verscheidene Barbiers gegaan in Nederland. Barbiers zijn echt geweldig; Ze stralen energie uit, willen je graag helpen en zijn gewoon meesters met hun baard-tools. Door te praten met barbiers, heb ik erg veel kunnen leren.

Door dit proces, ben ik een ware baardspecialist geworden en kan ik je met advies voorzien wanneer je baard-gerelateerde vragen hebt.

Waarom heb je zelf een baard laten staan, hoe lang is die en laat je hem nog groeien?

Iedereen kent Movember wel (no shave november). Een maand waarin jongens de uitdaging zien om zichzelf tot man te ontkiemen door een baard te laten groeien.
Tijdens Movember ben ik ook gestart met het groeien van mijn baard. Ik was gewoon erg benieuwd of ik voldoende baardgroei zou hebben om op een later moment een volle baard te kweken. Na 4 weken kwam ik er eigenlijk achter dat ik al redelijk wat baard-dekking had op mijn gezicht, dus ben ik maar in december doorgegaan als test.. En ook uit december bleek dat ik de capaciteit had om een redelijke baard te groeien. Dus uiteindelijk heb ik de baard gewoon lekker z’n gang laten gaan!

Mijn baard is op het langste punt zo’n 10 cm lang. Dat wordt gedefinieerd als ‘korte baard’. Of ik de baard nog wat langer laat groeien, weet ik nog niet zo goed.. Ik ben namelijk wel benieuwd of ik een dichte baardgroei heb als ik ‘m tot stoppelbaard laat trimmen. Dus wellicht na dat experiment, laat ik de baard staan tot een lange baard!

Na 4 weken kwam ik er eigenlijk achter dat ik al redelijk wat baard-dekking had op mijn gezicht

Wat is het geheim voor een mooie baard?

Goed voor jezelf zorgen, want dat heeft ook directe impact op je baard. Sporten helpt om gezond te blijven. En wanneer je lichaam gezond is, heb je ook een gezonde baardgroei.
Niet alleen sporten, maar ook voeding is belangrijk. Zorg ervoor dat je de juiste vitaminen en eiwitten binnenkrijgt op een dag. Zo krijgt ook je baard de juiste voeding om te groeien.

… En natuurlijk moet je je baard heel veel liefde geven. Dus verzorg je baard met baardolie, baardshampoo en eventueel baardbalsem.

Hoe zet je het Partnerprogramma in?

Het Partnerprogramma helpt me om de juiste producten aan de mensen te adviseren. Dit in combinatie met het enorm brede assortiment van bol.com, kan ik de juiste baardproducten adviseren.

Door het Partnerprogramma kan ik rapportages uitdraaien hoeveel mensen er doorklikken op mijn website en uiteindelijk eventueel iets kopen. Hierdoor kan ik constant mijn website optimaliseren, om klanten beter te kunnen helpen.

Hoe bevalt het je tot nu toe?

Het Partnerprogramma bevalt me erg goed! Ik word op de hoogte gehouden van belangrijke updates die het Partnerprogramma heeft. Maar ook retailmomenten worden mooi ondersteund door het Partnerprogramma m.b.v. banners. Deze banners worden door de Specialisten van het Partnerprogramma klaargezet, zodat partners uit het affiliate-netwerk deze banners op de website kunnen plaatsen.

Ik ben dus erg tevreden over het Partnerprogramma.

Heb je nog tips voor andere websites die mee doen aan het Partnerprogramma?

Denk vanuit de klant. Als je weet wat de klant nodig heeft, dan kun je je website daar op inrichten. Dus start met zoekwoordanalyses, bedenk wat de klant nodig heeft en geef eerlijk advies over je producten.

En als laatste, heb je voor ons nog een leuk weetje over baarden?

Natuurlijk! Wist je dat… Een baard gemiddeld met 15 cm per jaar groeit? Dus erg veel succes met het groeien van een lange baard!

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma, Partners
1 Reactie op “Partner in de Spotlight: Kevin van Leeuwen
  1. Thomas schreef:

    Meermaals besteld bij Mannenmetbaard.nl
    Erg te spreken over het professionele advies op deze website alsmede de goede after sales service. De passie en bevlogenheid spat er vanaf en mijn baard heeft er nog nooit zo goed uit gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin