Partner in de Spotlight: Jelle Hermus

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Jelle Hermus van soChicken. Jelle heeft zijn eigen website, online cursussen een eigen boek waarin hij mensen inspireert om het leven leuker te maken. Sochicken heeft ruim 600.000 bezoekers per maand en zijn boek Steeds leuker is uitgeroepen tot beste spirituele boek van 2018.

 

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Wie ben je, wat doe je en wat is je passie?

Mijn voornaamste passie is mijn leven en dat van de mensen om me heen in kleine stappen steeds leuker maken. En ik vind het geweldig om alles wat ik leer door te geven. Ik wil mijn lezers helpen om liefdevoller te worden naar zichzelf en naar de mensen om hen heen. Want als we onszelf stap voor stap ontwikkelen dan kunnen we samen onze samenleving steeds leuker en liefdevoller maken.

Ik heb Communicatie & Multimedia Design gestudeerd in Rotterdam. Daar leerde ik alles wat nodig was om een platform als soChicken.nl op te zetten. Daarnaast ben ik van mezelf ontzettend nieuwsgierig en altijd op zoek naar manieren om het leven leuker, simpeler, betekenisvoller en liefdevoller te maken voor mezelf en de mensen om mij heen.

Het is altijd mijn doel om de tips die ik deel op soChicken praktisch, leuk en actie-gericht te maken. Zodat je er echt iets mee kunt.

Hoe is soChicken ontstaan?

soChicken.nl is ontstaan als hobby in 2004. Tijdens mijn opleiding vond ik het leuk om een plek te creëren waar ik alles wat ik leerde kon toepassen. De naam bedacht ik na een korte brainstorm toen ik net terug was van een Chinees restaurant. Ik had die avond kippenvoeten gegeten (ik at toen nog niet niet-vegetarisch) en wilde daar iets over schrijven.

Langzaam maar zeker werd de site inhoudelijk steeds beter en meer gericht op geluk en gezondheid. Maar de naam heb ik aangehouden, omdat mijn bezoekers en ik eraan gehecht raakten. Nu draait het op soChicken om broeden op een leuker leven, ontwikkel ik Broednest cursussen en kunnen lezers van mijn boek ‘Steeds leuker’ inloggen op hun eigen eierdoos. Best leuk dus.

Inmiddels trekt soChicken ruim 600.000 bezoekers per maand, heeft mijn boek ‘Steeds leuker’ meerdere malen in de bestseller top 10 gestaan, en hebben tienduizenden mensen de gratis soChicken app geïnstalleerd op hun smartphone.

Hoe kom je elke keer weer met inspirerende content voor soChicken?

Ik ben van mezelf onwijs nieuwsgierig. Ik ben gek op lezen, nadenken, observeren, uitproberen, filosoferen en schrijven. Aan de ene kant stop ik er een heleboel nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie in. En aan de andere kant schrijf ik de lessen die ik leerde er op een versimpelde manier weer uit.

Het is altijd mijn doel om de tips die ik deel op soChicken praktisch, leuk en actie-gericht te maken. Zodat je er echt iets mee kunt. Ik schud de vage, zweverige en culturele ballast eruit, zodat we alleen ‘dat wat werkt’ overhouden. Zonder te oordelen en zonder het moeilijker te maken dan nodig is.

 

Hoe ben jij in aanraking met het bol.com Partnerprogramma gekomen?

Ik denk dat ik me heb geregistreerd voor het Partnerprogramma zodra soChicken meer bezoekers kreeg rond 2007. Vanaf dat moment heb ik het bol.com Partnerprogramma gebruikt als een service richting de bezoekers en een zakcentje voor mij.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?

Gezien de inhoud van de website gebruik ik het programma voornamelijk om boeken aan te bevelen onderaan mijn artikelen. Soms – bijvoorbeeld bij mijn populaire ‘ultra-light-backpacking checklist’ verwijs ik ook naar andere producten op bol.com. Zoals elektronica of reisbenodigdheden.

Daarnaast is het als schrijver van een boek natuurlijk een mooie aanvulling op de royalties. Als ik lezers via mijn links verwijs naar ‘Steeds leuker’ dan houd ik er nog een kleinigheidje aan over.

Zoals ik al zei is het Partnerprogramma voor mij altijd een bijverdienste geweest. Maar wel eentje die zeer stabiel en betrouwbaar is, en bovendien mijn bezoekers blij maakt. Want goede boekaanbevelingen zijn bij mijn lezers altijd welkom.

Als je echt waarde toevoegt kun je een win-win-win situatie creëren, en ik denk dat dat een geweldig doel is.

Wat is je algemene indruk van het bol.com Partnerprogramma?

Het werkt perfect. Het enige dat ik soms wens is een makkelijker overzicht van populaire producten. Ik zou eenvoudig willen kunnen zien welke boeken mensen via mijn links het meeste aanschaffen, zodat ik hier wellicht meer over kan schrijven. Het kan wel, maar het vereist wat stappen (via Excel etc.).

Hoe ben je op het idee gekomen om een boek te schrijven?

soChicken lezers vragen me al jaren om een boek te schrijven. Eerst vond ik het altijd maar niets, omdat mensen ook online alles kunnen lezen. Maar gaandeweg begon ik me steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor een boek.

Het is zoals ik zei mijn missie om onze samenleving iets liefdevoller te maken. En met een boek kan ik mijn belangrijkste ideeën in één keer samenpakken in een praktische gids. Eentje die je op je nachtkastje kunt leggen om af en toe nog eens door te bladeren in alle rust. En eentje die je cadeau kunt doen aan anderen, kunt uitlenen of waar je in kunt strepen en markeren.

Dus dat was mijn plan: de korte route naar een leuker leven schrijven. Niet met álle ideeën die ik ooit op soChicken heb besproken, maar alleen met de meest belangrijke ideeën, dieper uitgewerkt. Zodat het duidelijk is welke dingen belangrijk zijn en welke dingen je gewoon kunt laten gaan.

En als ik de reviews op bol.com lees, dan is dat plan helemaal gelukt. En daar ben ik onwijs dankbaar voor. Ik wilde mensen echt helpen met ‘Steeds leuker’, en het lijkt erop dat ik dat heb kunnen doen.

In hoeverre is jouw leven sinds soChicken steeds leuker?

Doordat ik fulltime met soChicken bezig kan zijn ben ik altijd in de weer met persoonlijke groei. Daardoor is mijn leven de afgelopen jaren stap voor stap leuker geworden. Op allerlei fronten. Ik leef gezonder, mediteer vaker, accepteer dingen die ik niet onder controle heb, heb meer over mezelf geleerd, heb vervelende dingen uit mijn leven geschrapt en voel me doorgaans blijer, kalmer en gelukkiger.

Het punt is niet dat ik me nooit meer ongelukkig voel. Het punt is dat het me vanuit daar beter lukt om te leren van tegenslagen, het leven te accepteren zoals het is, en vanuit daar kleine stappen te zetten richting het gevoel dat ik wil ervaren.

Als je mag dromen, wat zou je dan nog willen bereiken met soChicken?

Al mijn dromen hebben te maken met plannen om steeds beter te worden in het verspreiden van liefde in kleine, praktische stappen. Het boek was een behoorlijke mijlpaal voor mij. En op dit moment ben ik een aantal maanden aan het rondreizen om eens goed na te denken over wat mijn volgende stappen worden. Waarschijnlijk wil ik mensen meer samenbrengen, wil ik meer schrijven en zal ik mezelf blijven ontwikkelen.

Tenslotte, welke tips kan jij je collega-bol.com partners meegeven?

Gebruik je verwijzingen naar het Partnerprogramma in je blog in de eerste plaats als een manier om het leven van je bezoekers iets beter te maken, en in de tweede plaats om een zakcentje te verdienen. Als je echt waarde toevoegt kun je een win-win-win situatie creëren, en ik denk dat dat een geweldig doel is.

Meer ervaringen van enthousiaste partners die in de spotlight stonden lees je hier.

Bekijk hier de website van Jelle en broedt op een leuker leven,

Het boek ‘Steeds leuker’ kan je hier bestellen.

 

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing