Nieuw promotiemiddel: embedbol.com

Bij bol.com zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw promotiemiddel. Dit format is gebouwd op vraag van boekenpartners, maar kan ook voor andere partners erg interessant zijn. Met de Embedbol.com tool kun je als partner gemakkelijk producten tonen op je website. Het gebruik van de tool is heel eenvoudig en te gebruiken door alle partners, dus ook voor wordpress! Het gaat op dit moment nog om een een beta-versie. Als je gebruik gaat maken van deze tool horen wij graag je bevindingen.

Gebruik maken van de tool is simpel!

 1. Ga naar https://embedbol.com/?siteid%5b12345%5d=NaamWebsite En vul bij 12345 jouw siteID in en bij NaamWebsite de naam van je website zonder spaties.
 2. Voer de bol.com link van je product in
 3. Kies een weergave
 4. Kies eventuele extra opties
 5. Kopieer de code
 6. En plak deze code op je website waar je het product wilt tonen.

Toon reviewsterren van je product
Kies zelf of je de prijs en koopknop ook wilt tonen.
Je kunt de bezoekers van je site laten zien hoeveel reviewsterren je product heeft bij bol.com. Als men klikt op de “Lees alle reviews” link, wordt de bezoeker naar de reviews op bol.com gestuurd.

Toon het product zelf
Je kunt er ook voor kiezen het product zelf te tonen.
Als je meerdere producten wilt tonen kun je ook meerdere producten op je website plaatsen. De tool toont automatisch de productfoto, de naam, reviewsterren, de prijs en optioneel een koopknop.

Het gaat op dit moment nog een een beta-versie. Als je gebruik gaat maken van deze tool horen wij graag je bevindingen.

De weergave is volledig responsive
De weergave rekt uit afhankelijk van de breedte van je website, ook op mobiele apparaten.
Zo zijn de boeken ook goed te zien op een mobiele telefoon, tablet of desktop.

Veilig
Er wordt geen data gedeeld tussen je website en bol.com.
Er vindt geen onderlinge data uitwisseling plaats en de tool draait geheel op HTTPS.

Heb je vragen of opmerkingen over deze nieuwe tool, mail dan naar partner@bol.com.

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone
Geplaatst in Nieuws, Partnerprogramma
13 reacties op “Nieuw promotiemiddel: embedbol.com
 1. Lex Reuringd schreef:

  Is het resultaat van deze tool adblocker proof?

 2. Sophie schreef:

  Dit is een tool waar ik al langere tijd naar zocht! Heb net snel even wat uitgeprobeerd en ben er erg blij mee via de website embed link tool, maar begrijp nog niet helemaal hoe de plugin te gebruiken is.
  Wat ik als verbeterpuntje zou willen aandragen is dat ik graag zelf de breedte zou willen in stellen ipv dat het automatisch naar de breedte van de website schaalt. Zeker boeken worden nu echt reusachtig en daardoor de afbeeldingen onscherp op een computer beeldscherm en dat vind ik minder mooi lijken.

  • Julia schreef:

   Beste Sophie,

   Bedankt voor je feedback! Zodra je de link uit de embed tool hebt, kun je in deze link de maten aanpassen bij height en width.
   Hier staan percentages achter of “auto” en als je deze aanpast kun je zelf de grote van de tool bepalen.

   Ik hoor graag of het is gelukt!

   • Roland schreef:

    In de link staat geen height en width. Ook is de code niet zichtbaar op een Mac (Safari). Alleen als je rechtsklikt en kiest voor kopieren, kopieert ie de code wel, maar zichtbaar in het codeveld is het niet. Er staat alleen in.

    De code ziet er bij mij zo uit:

    [embed]https://www.bol.com/nl/p/de-kat-van-de-dalai-lama/9200000076707987/?oembed%5Btype%5D=info&oembed%5Bsiteid%5D=12345&oembed%5Breport-name%5D=De+Kat+van+de+Dalai+Lama[/embed]

    Of moet je de height en width er zelf bijzetten?

    • Julia schreef:

     Beste Roland,

     Ik zie in dat je de URL niet aan het Partnerprogramma hebt gekoppeld, het side id en de naam van je website mist. Ga naar https://embedbol.com/?siteid%5b12345%5d=NaamWebsite En vul bij 12345 jouw siteID in en bij NaamWebsite de naam van je website zonder spaties. Verolgens voer je de bol.com link van je product in. Als het goed is verschijnt er in deze URL de height en width en kun je daarachter de percentages invoeren.

     Succes!

     • Sophie schreef:

      Beste Julia,

      Bedankt voor het antwoord! Bij mij ziet het er hetzelfde uit als bij Roland, maar dan met mijn eigen site ID op de plek van ABCDE. Mijn websitenaam verschijnt wel bij Site, maar niet in de code.

      [embed]https://www.bol.com/nl/p/ragdoll/9200000071452205/?oembed%5Btype%5D=product&oembed%5Bsiteid%5D=ABCDE[/embed]

      De optie om de width aan te passen verschijnt alleen als je het hokje voor WordPress uitzet (terwijl ik het juist op een WP site wil gebruiken):

      Lees alle reviews over Ragdoll

      De onderstaande code lijkt ook goed te werken op WP, maar waarom is er dan een apart hokje om aan te vinken?

     • Julia schreef:

      Hi,

      Het is inderdaad alleen mogelijk om de grootte aan te passen van de tool wanneer je WordPress niet aanvinkt. Doe je dit wel, verdwijnt de height en with dan uit de URL.
      In dit geval kun je de Embed tool het beste in een box plaatsen voor de juiste grootte. We nemen dit verbeterpuntje mee in de ontwikkeling van versie 2.0.

      Succes!

 3. Wilfred schreef:

  Ik heb het net uitgeprobeerd en het is gelukt! Is het later misschien ook mogelijk om categoriën te laten zien (ipv alleen losse producten)?

  • Julia schreef:

   Beste Wilfred,

   Leuk om te horen dat de nieuwe tool zo goed ontvangen wordt!
   Bedankt voor je tip, we zijn hier momenteel mee bezig dus hopelijk kunnen we dit zo snel mogelijk gaan toepassen.

   Met vriendelijke groet,

   Julia

 4. Joost schreef:

  Is deze tool een aanvulling op de huidige bol.com wordpress plugin (van Netvlies)?

 5. Frank Magdelyns schreef:

  WordPress

  De [embed] code wordt niet herkend. Dit lijkt een oude code uit WordPress te zijn. Ik zie die niet in mijn menu als keuze zitten. Er volgt ook een foutmelding dat alles is mislukt.

  De gewone code werkt wel, maar omdat dit responsive is, ziet dit er weer niet uit op de desktop. De aanbieding is net zo groot als het hele artikel. Omdat ik met AMP-pagina’s werk voor mobiel, heb ik niet veel te maken met responsive.

  De plugin heb ik vervolgens geïnstalleerd. Ik zie: waarschuwing: Deze plugin is niet getest met je huidige versie van WordPress.

  Daarna gebeurt er niets. Geen icoon erbij in de editor, geen verandering in het MENU en ook de handleiding toont geen hulp.

  Ik weet dat dit BETA is en daarom hoop ik dat jullie iets met deze feedback kunnen.

 6. Henriet schreef:

  uit mijn vorige reactie:
  Aanpassingen van width & height worden niet opgepakt, helaas, in geen enkele optie. Ik kan niet zeggen of dat aan wordpress ligt, of aan de tool.

  Inmiddels weet ik dat WordPress een embed automatisch plaatst in een “fluid-width-video-wrapper”.
  Dat lijkt te botsen met de “position:static!important” die in jullie code verwerkt zit. De weergave is soms vrij chaotisch en per refresh weer anders, alsof het niet duidelijk is hoe het eruit moet zien.
  De wrapper kan ik wel enigszins aansturen met max-width, waarbij de afbeelding inderdaad schaalt, maar alle text eronder (of in de slide-up) niet – die verdwijnt gewoon gedeeltelijk uit beeld.

  Hopelijk helpt deze extra info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin