Klaar voor de feestdagen? – Kerst 2018

Santa Claus is coming to town! Tijd voor een nieuw artikel vol kerst inspiratie en -tips. Hoe vier je kerst dit jaar? Waar moet je heen? Wat zijn de kerst-trends van 2018? Hoe profiteer jij als partner optimaal van de kerstperiode? En nog veel meer! Dus ga er goed voor zitten en let the jingle bells rock, want bol.com presenteert: Kerst 2018. 

 

Wat zijn de kerst-trends van 2018?

Hoe versieren we de boom en het huis dit jaar? Bij bol.com werken specialisten die jaarlijks op zoek gaan naar kersttrends om klanten te inspireren. Met een gouden kerst zit men dit jaar helemaal goed. Gouden kerststerren, sfeerlicht en een kersttafel gedekt met goud bestek. Creëer een klassieke, stijlvolle uitstraling door het te combineren met tinten als oker, zilver en metallic. Daarnaast is één van de trends dit jaar het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, touw, vachtjes, fake fur, wol, bamboe en accenten van dennentakken. Onder het mom van ‘less is more’ zien we kleine kerstbomen van hout, houten rendieren en placemats van bamboe. Meer inspiratie opdoen? Check de serie “Sfeermakers” op de bol.com YouTube.

Wat eten we? Hang in plaats van kerstballen een keer eetbare decoratie in de kerstboom. Gezellig om te maken, leuk om naar te kijken en heerlijk om op te eten! Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een vegetarische- of vegan lifestyle. Of misschien heb je gewoon even geen zin in een groot stuk vlees. Dien dan een keer groente als gebraad op. Geroosterd, geblakerd en vaak lekker rustiek in z’n geheel. Denk aan geroosterde bloemkoolgepofte knolselderij, geroosterde spitskool of geblakerde prei. Tot slot geeft chefkok Danny Jansen je de serie “Drie-in-één-diner” een kijkje in zijn keuken en laat hij zien hoe je met één (!) keukenapparaat de lekkerste driegangenmenu’s op tafel zet. Of je nu wilt bakken, hakken, snijden of koken.

Wat drinken we? Om te beginnen is het tijd om je koffie te pimpen met Christmaholic. Maak bijvoorbeeld eens een maccachino met anijs & marshmallows: doe een lepeltje anijspoeder in een leeg kopje en giet hier vervolgens warme chocomelk en espresso overheen. Garneer het drankje vervolgens met een handje marshmallows en jouw ultieme kerstkoffie is af! Naast koffie, haal je voor bij het diner waarschijnlijk een bijpassende wijn in huis, maar wil je dit jaar écht indruk maken? Serveer dan eens een verrassende cocktail van #Drankjevandedag, zoals deze piekfijne variant voor tijdens het diner:

Hoe profiteer jij als partner optimaal van de kerstperiode?

De kerst is een mooie periode om extra veel commissie te verdienen als affiliate partner. Om dit te bewerkstelligen is het echter wel noodzakelijk dat je website optimaal draait. Het optimaliseren van je website leggen we kort uit aan de hand van 6 simpele stappen. Meer informatie over het optimaliseren van je website, vind je op Marketingfacts.

Stap 1: de probleemanalyse. Waarom functioneert jouw website niet optimaal en wat functioneert er niet goed? Er zijn verschillende manieren om dit te onderzoeken. Ten eerste kan je de statistieken van je website eens goed onder de loep nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de tijd die bezoekers doorbrengen op specifieke pagina’s. Wanneer bezoekers lang op een pagina blijven, is een banner ook langer in beeld en wordt de kans groter dat bezoekers hierop zullen klikken. Denk hieraan bij het plaatsen van promotiemateriaal op specifieke plekken. Daarnaast kan je kijken naar het aantal bezoekers per pagina: het is uiteraard effectiever om promotiematieraal te plaatsen op pagina’s met veel bezoekers. Wanneer de cijfers van een pagina (tijd per bezoek en aantal bezoekers) tegenvallen, probeer dan de content te verbeteren: maak het relevanter en interessanter. Wanneer bezoekers op jouw website terecht komen, geeft jij ze dan wat ze zoeken?

Naast de statistieken, zijn er nog meer manieren om te beoordelen of je website effectief is. Zo kan je door middel van mousetracking, het volgen van iemand muisbewegingen, bepalen welke content opvalt op jouw website (en welke niet). Delen die opvallen kunnen je goed gebruiken voor promotiemateriaal en delen die minder opvallen dien je te verbeteren of te vullen met voor jou minder relevante content.

Een laatste voorbeeld om je website te analyseren, zijn user feedback tools. Dit zijn tools die je kunt gebruiken om input van gebruikers te krijgen om je website te verbeteren. Platforms als UservoiceGet Satisfaction en Kampyle bieden je bezoekers de mogelijkheid om snel en eenvoudig feedback op je website.

Stap 2: oplossingen zoeken. Is het duidelijk waar je zwakke plekken liggen? Los deze dan op! Ga met zowel medewerkers van de website (indien deze er zijn) als bezoekers om de tafel om te brainstormen. Laat bezoekers eens uittekenen wat zij een logische indeling van de website en pagina’s zouden vinden. En wat voor content vinden zij nou écht relevant en interessant om te lezen? Kijk tot slot eens mee hoe een bezoeker door de website navigeert. Dit kan zorgen voor interessante inzichten.

Stap 3: oplossingen prioriteren. Hopelijk heb je op dit moment een enkele verbeterpunten gevonden en zijn hiervoor allerlei oplossingen verzonnen tijdens stap 2. Het is goed om op dat moment even de tijd te nemen om je oplossingen te prioriteren. Het is immers niet altijd zo dat de dingen die jij graag verbeterd ziet, ook door je collega’s en klanten belangrijk worden gevonden. Middels user feedback tools kun je collega’s en klanten oplossingen laten prioriteren.

Stap 4: oplossingen ontwerpen. Je gaat nu aan de slag met het ontwerpen en bouwen van de oplossingen. Sommigen zullen dit zelf kunnen, anderen zullen dit uitbesteden.

Stap 5: oplossingen testen. Het is tijd om data te verzamelen. Test de aanpassingen bijvoorbeeld door middel van een A/B test: 50% van de bezoekers krijgt de oude website te zien, de andere 50% ziet de website met de gedane aanpassingen. Welke variant is het meest effectief? Hebben de aanpassingen dus het gewenste resultaat?

Stap 6: implementeren. Wanneer je de resultaten van de test terug hebt, is het tijd om te kiezen voor de beste variant.

Ben je nu klaar? Nee, je begint weer van vooraf aan. Er valt nog genoeg te verbeteren!

Ook leuk?

Wat zijn de populairste kerstcadeaus? Wat is het drukste kerstmoment bij bol.com tot nu toe? Wat zijn de regionale verschillen? Dit en meer leuke weetjes vind je hier!

In “Pieken met kerst” volgen we de allergrootste kerstfans en hun verzamelingen. Maar wat vinden ze van elkaars collectie? Met een rapport in de hand gaan ze bij elkaar op bezoek om de verzamelstukken te beoordelen. Zie hier de eerste video.

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. Lees dan het artikel “Partnerprogramma’s kerstgroet” op het Partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Reageer hieronder of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Meer lezen?

Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin