Klaar voor de feestdagen? – Hoe bereid het Partnerprogramma zich voor op hét seizoen?

Naast dat wij onze partners zo goed mogelijk willen helpen met de voorbereidingen voor hét seizoen, moet het bol.com Partnerprogramma ook klaar zijn voor deze feestelijke dagen. Hoe we dat doen? Deze week nemen we je mee voor een kijkje in onze keuken: Wanneer beginnen wij met het voorbereiden van de feestdagen? Hoe doen we dit? Hoe vieren wij zelf de feestdagen? etc. 

 

Feestdagen-team bol.com

Al vanaf juli zijn we bij bol.com bezig met het voorbereiden van de feestdagen. Allereerst worden er meetings ingepland om na te denken over de algemene feestdagen-strategie: Wat worden de feestdagen waar we ons op gaan focussen, wat willen wij uitdragen en hoe gaan we dit uitvoeren? Om hier over na te denken wordt een speciaal feestdagen-team opgezet vanuit verschillende disciplines. Zij denken na over alles wat er komt kijken bij de feestdagen en communiceren dit vervolgens met de afdelingen. Een van deze afdelingen is het Partnerprogramma.

Wanneer campagneplan af is, wordt onder andere het promotiemateriaal ontworpen, dit wordt vervolgens bij het Partnerprogramma aangeleverd en hierna begint de communicatie naar de externe partners. De banners zijn beschikbaar voor partners vanaf het moment dat de desbetreffende actie begint. Partners kunnen vanaf dan dus het promotiemateriaal op hun website plaatsen en hiermee hun bezoekers wijzen op de lopende campagnes bij bol.com.

Cijfers

Op 3 oktober ging de eerste feestdagen-campagne in: Schoencadeautjes. Vanaf dit moment tot het einde van het jaar zijn er 19 campagnes die lopen bij het Partnerprogramma: de grootste 8 campagnes staan hieronder in de planning voor de laatste weken van het jaar weergegeven.

Vanaf 3 oktober zijn er voor het Partnerprogramma 79 banners opgemaakt, 5 nieuwsbrieven verstuurd en 20 blogberichten geschreven. Daarnaast zijn er voor bol.com maar liefst 9 feestdagen-commercials opgenomen! Zoals bijvoorbeeld deze:

Rondje door de zaak

Om de werknemers van bol.com helemaal klaar te stomen voor de feestdagen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Vlak voordat hét seizoen begint, wordt er een avond georganiseerd om ervoor te zorgen dat de winkel er piekfijn uitziet tijdens de feestdagen: de Polish Night. Wat ooit begon als een pizza-avond om bol.com klaar te stomen, is nu een van de meest bezochte en gezelligste avonden op ons kantoor. Naast het uitvoeren van de laatste taken voor het begin van de feestdagen is er namelijk ook genoeg amusement. Zie hier de video!

Toen de start van het feestdagen-seizoen dan écht daar was, trapten we die uiteraard ook met elkaar af. ’s Ochtends vroeg om 8:00 uur was iedereen aanwezig op kantoor voor een Secret Sunrise om fris en fruitig te beginnen aan de drukste periode van het jaar. Bekijk hier hoe het eraan toe ging op deze vroege ochtend!

Natuurlijk staan de facilitaire helden van bol.com altijd voor collega’s klaar. Ze pakken tijdens de feestdagen iedereen in met honderden kilo’s pepernoten, fijne lichtjes op kantoor en natuurlijk met prachtig cadeaupapier! Zij zorgen ervoor dat op elke feestdag het gebouw volledig in thema is (zelfs het menu in de kantine!). Ze laten je hier zien wat zij allemaal doen tijdens de feestdagen.

Support

Support is tijdens de feestdagen natuurlijk extra belangrijk. We proberen om onze partners in deze periode zo goed mogelijk te ondersteunen en om zo snel mogelijk alle vragen te beantwoorden. Daarnaast zorgen we ervoor dat al het promotiemateriaal voor de campagnes op tijd beschikbaar is en dat we partners hiervan op de hoogte stellen. Tot slot proberen we onze partners te inspireren met relevante content, zoals bijvoorbeeld deze “Klaar voor de feestdagen?”-reeks. 

Resultaten

Tijdens de belangrijkste dagen zitten wij bij bol.com natuurlijk vooral te kijken naar de resultaten, die we mede dankzij jullie behalen. Laten we er samen een geweldig feestdagen-seizoen van maken!

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. Lees dan een artikel over “Wat zijn de populairste producten?” op het Partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Reageer hieronder of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Meer lezen?

Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin