Geld verdienen met vloggen

blog tips

Ben jij een vlogger of YouTuber en wil je extra geld verdienen met YouTube? Dan kan het bol.com Partnerprogramma jou daarbij helpen! Er zijn verschillende manieren om als vlogger of YouTuber geld te verdienen met het Partnerprogramma en die lichten we hier graag even voor je toe.

Linkjes in de beschrijving
In de beschrijving van jouw YouTube video kan je linkjes neerzetten die verwijzen naar een bepaald product op bol.com. Zo kan je bijvoorbeeld een opsomming maken van de make-up producten die jij dagelijks gebruikt. Als een kijker dan via jouw (affiliate) link iets bestelt bij bol.com, krijg je hier commissie over. Hieronder een voorbeeld van hoe je links in de beschrijving bij je video kunt plaatsen. 

Expert lijstje
Op bol.com is er een inspiratiepagina waar allerlei expert lijstjes staan over verschillende onderwerpen, van festival musthaves tot cadeaus voor de kleintjes. Jij kunt nu ook jouw eigen expertlijstje op bol.com krijgen! Als YouTuber kan je dan in de beschrijving van jouw video linken naar jouw eigen lijstje op bol.com. Je kan bijvoorbeeld een lijstje maken met de producten die jij allemaal gebruikt om jouw video’s te maken of de boeken die jou het meest geïnspireerd hebben. Door jouw eigen lijstjes aan te maken staan alle producten op een pagina en kun je daar gemakkelijk naartoe linken vanuit jouw YouTube video. Als jouw kijkers via die link iets kopen bij bol.com, krijg jij daar ook nog eens commissie voor. Hieronder vind je een voorbeeld van een expert lijstje van DagelijkseTech (YouTuber). Hij heeft een expertlijst met de producten die hij gebruikt om YouTube video’s te produceren. Zo kan hij zijn kijkers gemakkelijk doorverwijzen en hoeft hij hier niet veelvuldig vragen over te beantwoorden. Ook hoeft hij niet meerdere linkjes aan te maken naar ieder individueel product, maar slechts 1 link naar zijn eigen expert lijstje.

De voordelen

  • Jouw eigen producten op 1 pagina op bol.com
  • Voeg een eigen stukje tekst toe bij ieder product (bv. waarvoor je het product gebruikt of wat je fijn vindt aan het product)
  • Maak slechts 1 link naar jouw expert lijstje in plaats van verschillende links naar individuele producten
  • Mogelijkheid om meerdere lijstjes te creëren
  • Naamsbekendheid op bol.com 

Commissie
Maar de grote vraag is natuurlijk: “hoeveel verdien je nou met linken naar producten van bol.com?”. De commissie kan oplopen tot 8% over de verkoopprijs excl. btw van de gehele bestelling. Dus ook over de artikelen die je misschien niet promoot, maar wel verkocht worden. De commissie is verdeeld in drie verschillende categorieën; goud (8%), zilver (6%) en brons (3%). Op deze pagina vind je alles over het commissiemodel. Ook is er een heel aantrekkelijke bonus te verdienen die kan oplopen tot €500. Dus wil je wat extra geld verdienen met YouTube dan is het bol.com Partnerprogramma een prima aanvulling voor jou!

Aanmelden
Hoe meld je jouw YouTube kanaal aan voor het bol.com Partnerprogramma? Dat kan je hier doen. Het aanmelden is geheel gratis. Als je jouw YouTube kanaal wil aanmelden, dient het kanaal aan onderstaande voorwaarden te voldoen:
– Minimaal 1000 abonnees óf gemiddeld 2000 views per filmpje;
– Minimaal 20 filmpjes actief op jouw kanaal;
– Er moet een logische link gemaakt kunnen worden met producten die bij bol.com verkrijgbaar zijn;
– Het kanaal moet voldoen aan de toelatingsvoorwaarden in onze algemene voorwaarden.

Als je bent aangemeld en jouw aanvraag is geaccepteerd, dan kan je naar partner@bol.com een mail sturen als je geïnteresseerd bent om een expert lijstje te maken. En dan ben je klaar om geld te verdienen met YouTube!

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin