Belangrijke wijzigingen promotiemiddelen

Graag willen we je via deze weg op de hoogte stellen van enkele wijzigingen in het Partnerprogramma. Achter de schermen zijn we druk bezig met het vernieuwen van het Partnerprogramma. Eerder hadden we het accountscherm al vernieuwd en de volgende stap is het promotiemateriaal scherm, waar jij als partner je promotiemiddelen kunt aanmaken. Er zullen enkele mogelijkheden verdwijnen en enkele wijzigingen zijn. Hieronder vertellen we wat er zal veranderen.

Productlinks en tekstlinks
Op de vernieuwde promotiemiddelen pagina zal je zien dat de opties ‘productlink’ en ‘tekstlink’ verdwenen zijn. Deze maak je vanaf 16 september alleen nog aan via de Sitebar. De Sitebar is een tool die het mogelijk maakt om snel en gemakkelijk productlinks en tekstlinks aan te maken vanaf bol.com. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij het Partnerprogramma om links aan te maken, maar doet dit rechtstreeks vanaf bol.com.
Het is niet mogelijk om met de Sitebar meerdere productlinks onder elkaar als een lijstje te genereren. Bestaande lijstjes blijven werken en hoef je niet te wijzigen.

Bestsellerlijst en zoekwidget
Het zal per maandag 16 september niet meer mogelijk zijn om vanuit je Partnerprogramma account nieuwe bestsellerlijstjes en zoekwidgets te maken. Een alternatief hiervoor is om middels de Sitebar losse productlinks aan te maken en deze zelf onder elkaar te zetten als zijnde een lijstje. Eerder aangemaakte bestsellerlijsten en zoekwidgets die je al op je website hebt staan zullen blijven werken en hoef je niet te wijzigen.

Banners
Banners kun je nog steeds vanuit je affiliate account aanmaken. Het scherm is vernieuwd, maar technisch blijft alles werken zoals dat het voorheen al deed. Wel zullen de categorie banners in een nieuw jasje gestoken worden, zodat ze weer bij de uitstraling van bol.com passen.

Open API en Productfeed
Toegang aanvragen voor de productfeed of Open API doe je nog steeds via het Partnerblog. Deze opties verdwijnen ook in het Partnerprogramma, maar wel zal er een duidelijke link komen naar het partnerblog.

Waarom?
Bij het bouwen van een nieuw affiliate systeem willen we er zoveel mogelijk voor zorgen dat partners hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Helaas moeten we van sommige verouderde features afscheid nemen, wanneer ze niet meer binnen het nieuwe systeem passen. Natuurlijk kijken we ook naar nieuwe mogelijkheden en proberen we waar mogelijk verbeteringen door te voeren.

Mocht je nog vragen hebben over deze wijzigingen, dan kun je deze mailen naar partner@bol.com. Heb je andere vragen over het Partnerprogramma bekijk dan eens deze pagina met veelgestelde vragen.

Geplaatst in Nieuws, Partnerprogramma
4 reacties op “Belangrijke wijzigingen promotiemiddelen
 1. Native AdvertisingNative advertising is een vorm van adverteren waarbij content van de adverteerder als een bericht of artikel op een website wordt geplaatst. Omdat de vorm en opmaak van deze content hetzelfde is als alle andere berichten op de website, merkt de doelgroep niet of nauwelijks dat het om een commerciële uiting gaat. Dit komt omdat bij native advertising de content relevant is en waarde toevoegt voor de doelgroep en de website.De adverteerder brengt op een neutrale manier relevante (vak)informatie over het kennisgebied waarvan hij specialist is.

  Het content sluit daardoor naadloos aan op de redactionele invulling van de website. In die zin had het ook een keuze van de redactie kunnen zijn.

  voordeel van native advertising is dat het de bezoeker niet uit zijn ‘flow’ haalt tijdens het lezen. Dit in tegenstelling tot het gebruik van bijvoorbeeld pop ups, floor ads en andere vormen van interruptive bannering dat vaak irritant overkomt.

  Is het mogelijk om voor bol.com advertorials met tekstlinks te produceren. Zodat wij die advertorials nunnen paatsen.

 2. Tot nu toe heb ik de ervaring dat de productlinks van Bol.com het beste werken als de hoofdcontent ook over deze producten gaat. Wil ik graag delen met andere affiliate.

  https://www.gerbengvandijk.nl

 3. Bij het bouwen van een nieuw affiliate systeem willen jullie er zoveel mogelijk voor zorgen dat partners hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Juist de tekstlink waren eenvoudig te plaatsen. Ik wil U vragen deze feature terug te zetten. Het wordt er niet beter op!

 4. Nigel schreef:

  Goede update. Ik vind het wel makkelijk zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*