Belangrijke wijzigingen per 1 februari 2021

Via dit bericht willen we je graag op de hoogte stellen van een aantal belangrijke wijzigingen die per 1 februari 2021 ingaan bij het bol.com Partnerprogramma. Op 1 februari wordt een overstap gemaakt bij het Partnerprogramma naar een nieuw en verbeterd systeem. Het nieuwe systeem zal grotendeels hetzelfde werken, echter komt het er anders uit te zien en zal het systeem enkele wijzigingen hebben.


Actie gewenst voor 1 februari!
Vanwege de overstap naar een nieuw systeem zal alle data in de rapportages per 1 februari vanaf 0 starten. Oude rapportages worden niet gemigreerd en zullen dan ook niet meer beschikbaar zijn. Wil je de data, zoals kliks, omzet en orders, van vóór 1 februari 2021 blijven gebruiken? Zorg dan dat je deze op tijd downloadt en bewaart.

De orders, die voor 1 februari gedaan zijn, zullen in het oude systeem nog verwerkt en uitbetaald worden, maar zijn niet meer zichtbaar in de rapportages. Er zal nog ten minste 3 maanden vanuit het oude systeem uitbetaald worden op een aparte factuur. Orders die geregistreerd staan in het nieuwe systeem zijn zichtbaar in de nieuwe rapportage schermen en worden uitbetaald vanuit het nieuwe systeem. Het kan dus enkele maanden zijn dat je 2 (self-billing) facturen, en dus 2 uitbetalingen van ons ontvangt. Zorg ervoor dat je bankgegevens juist ingevuld zijn, zodat we deze uitbetaling(en) kunnen doen.

Er verandert niets aan de affiliate links of de tracking ervan. Affiliate links kunnen dus blijven zoals ze zijn.

Vernieuwde homepage met actuele inzichten
De vernieuwde homescreen geeft je inzicht in je huidige saldo en je prestaties van vandaag én je prestaties van de afgelopen 28 dagen. Je prestaties van de afgelopen 28 dagen worden in een overzichtelijke staafdiagram ook vergeleken met je prestaties van de 28 dagen daarvoor. Op deze manier wordt de vergelijking altijd gemaakt met eenzelfde dag van de week. Handig om het verloop over tijd te zien! Je hebt dit inzicht voor aantal orders, aantal clicks, omzet, commissie en conversie. Door op de knoppen te klikken zal de staafdiagram verspringen en de data geven die je wenst te zien. Door met je muis (of vinger op mobiel) over de staven te gaan, krijg je het exacte getal te zien.

Klik om te vergroten

Beter inzicht in je saldo
Op de vernieuwde homescreen is duidelijk te zien wat je huidige saldo is en welk bedrag je kunt verwachten bij een volgende uitbetaling. Je ziet je totale saldo, bestaande uit pre-orders, openstaand saldo en goedgekeurd saldo. Het goedgekeurde saldo is het bedrag wat je op een eerstvolgende factuur kunt ontvangen (indien je minimaal €10 hebt opgebouwd). Het openstaande saldo en de pre-orders is gereserveerde commissie en wordt pas goedgekeurd als de order niet meer geannuleerd of geretourneerd kan worden (30 dagen na verzending).

Schermen zijn responsive
Enkele schermen zijn al responsive. Per 1 februari 2021 zullen ook de homescreen, rapportage- en uitbetaling schermen responsive zijn, waardoor ze gemakkelijk te bekijken zijn op tablet en mobiel.

Rapportages verbeterd
De rapportages bevatten vrijwel dezelfde gegevens als je van ons gewend bent. Wel hebben we het type device toegevoegd in de downloadbare order rapportage. Met die informatie kun je zien hoe jouw promotiemiddelen presteren op mobiel, tablet en dekstop. Daarnaast is het vanaf 1 februari 2021 mogelijk om data te downloaden over een langere periode (voorheen was dit maximaal 3 maanden).

Geplaatst in Nieuws, Partnerprogramma
31 reacties op “Belangrijke wijzigingen per 1 februari 2021
 1. Igor schreef:

  Het is tijd om het te doen. Ik hoop dat je het goed hebt getest en dat er geen trackingproblemen zijn.

 2. Nigel schreef:

  Blijven partnerlinks en API’s verder hetzelfde?

  • De partnerlinks op je website blijven werken en hoeven niet aangepast te worden. Ook blijft de Open API (API om productinformatie op te vragen) werken zoals voorheen. Hier is dus geen actie vereist en de tracking blijft werken zoals hij nu doet.

 3. Steven schreef:

  Wordt er ook nog gekeken om de sales rechtstreeks in het dashboard te tonen in plaats van export naar een spreadsheet?

  • Het is niet helemaal duidelijk wat je met ‘de sales’ bedoelt in je vraag. In het screenshot in bovenstaan bericht zie je dat het aantal orders over 28 dagen en over de huidige dag wordt getoond. Het dashboard laat niet zien welke producten dit zijn en ook geen ordernummers. Voor details zal de spreadsheet gedownload moeten worden.

 4. Guido schreef:

  Waarom de statistieken over de afgelopen 28 dagen? Ik ben meer geïnteresseerd in de statistieken van de huidige maand. Is het nog mogelijk om hier meerdere opties voor te maken?
  Ook vind ik het juist handig dat je in het oude systeem meteen meerdere grafieken hebt, zodat je in één oogopslag inzicht hebt in oa de commissie, kliks, CTR, conversie. Bij het nieuwe systeem dus niet, en moet je meer klikken om data zichtbaar te maken, en is het omdat je slechts één grafiek tegelijk te zien krijgt minder overzichtelijk.
  Verder zou ik het handig vinden als ergens het getal van de commissie van de huidige dag staat, en je daarvoor niet hoeft te hoveren of te klikken op de grafiek. Vaak log ik in om alleen dat gegeven even snel te checken.
  Wel fijn dat het mobile responive wordt, je meer data kunt downloaden, en je meer inzicht hebt in je saldo!

  • Bedankt voor je feedback en het meedenken voor de nieuwe homescreen.

   Er is gekozen voor 28 dagen zodat de vergelijking met de 28 dagen ervoor een vergelijking laat zien met dezelfde dag. Zo wordt altijd een maandag met een maandag vergeleken (meestal de drukste dag van de week). Op 1 februari 2021 zal het (nog) niet mogelijk zijn om te kiezen tussen meerdere opties.
   De getallen van de huidige dag ,waaronder commissie, kun je zien in het blokje boven de grafiek (zie screenshot in bovenstaand artikel). Deze maakt het mogelijk om in 1 oogopslag te zien hoe je het die dag doet.

 5. Marion schreef:

  Betekent dit ook dat de links op de sites aangepast moeten worden? Of kunnen deze gewoon blijven zoals ze zijn?

 6. Wascapsules schreef:

  De voortekenen zijn goed, ik ben benieuwd naar de nieuwe omgeving.

 7. Lijkt me een mooie stap. Zeker de gebruiksvriendelijkheid voor mobiel.

  Is het mogelijk om bijvoorbeeld de hele maand januari de export-periodes te vergroten? Nu is dat maximaal 3 maanden volgens mij. Maar als ik de nodige data wil exporteren, is het makkelijker dat even per jaar te doen.

  Alvast bedankt voor een reactie en succes met de implementatie!

  • We begrijpen het verzoek om de export-periodes te vergoten heel goed. In verband met de belasting van onze systemen kan dit helaas niet. We snappen dat het vervelend is en dat je daardoor meerdere rapportages moet downloaden, maar dit is eenmalig nodig voor de overstap.

 8. Wat heel handig zou zijn (wishlist): een script waarmee Bol.com-links automatisch omgezet worden naar affiliate-links. Tradetracker en Awin hebben dit bijvoorbeeld, en dat werkt fantastisch. Nooit meer speciale links hoeven aanmaken. Dat scheelt je enorm veel werk. En je weet ook altijd zeker dat je de juiste links gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld veel makkelijker checken of een link nog werkt of niet.
  Groet van Frank

 9. Tiemen schreef:

  Is/komt er ook een manier om de achterliggende data van de rapportages via een API op te vragen? Of de mogelijkheid voor een callback als er een order geplaatst wordt?

 10. Mooi dat jullie zo de boel aanpassen en verbeteren. Succes!

 11. Maarten schreef:

  Ik denk ook dat een vertoning per maand i.p.v. 28 dagen logischer is omdat de getoonde getallen dan hetzelfde ritme hebben als de uitbetalingen.
  Maar goed. Het is altijd lastig om een systeem te bedeknen dat voor iedereen logisch aanvoelt.

 12. Sam schreef:

  Dat ziet er goed uit!
  Ik ga wel akkoord dat een vertoning per maand interessanter en logischer lijkt, of dat je gewoon zelf kunt kiezen hoeveel dagen je wilt zien.

  Voor de rest lijkt het me een hele verbetering!

  Groeten
  Sam

  • Bedankt! Voor nu is er gekozen voor 28 dagen, zodat de vergelijking met de 28 dagen ervoor een vergelijking laat zien met dezelfde dag. Zo wordt altijd een maandag met een maandag vergeleken (meestal de drukste dag van de week). We nemen je feedback mee.

 13. Kimberly schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar het vernieuwde dashboard. Tot nu geen problemen gehad met oude. Komt er ook een script waarmee links automatisch worden aangepast?

 14. We zijn blij dat rapporten worden vernieuwd. Geweldig dat de link structuur veranderd niet. Krijgen we ook inzicht in welke links het meest conversie genereren? MVG, team synoniemengenerator.nl

 15. Lisette schreef:

  Hi, ik werk met de plugin Datafeedr. Moeten zij nog iets veranderen of aanpassen?

 16. dejongebelegger schreef:

  Ik kijk uit naar het nieuwe platform en de samenwerking.

 17. Jan schreef:

  Lijkt een prima update!

  Nog een vraag: Werken jullie ook aan een nieuw ‘bonusmodel’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*