Zo maak je jouw website Halloween ready!

Als Affiliate partner ben jij vast nieuwsgierig naar de laatste trends om je website zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Affiliates, opgelet! Het einde van de maand oktober zou wel eens winstgevend kunnen zijn. Een feestdag die wordt gevierd op 31 oktober, ligt op de loer. Oorspronkelijk wordt Halloween gevierd in de Verenigde Staten, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Maar de laatste jaren doen ook steeds meer Nederlanders mee aan dit griezelfeest. Hieronder hebben wij een aantal marketingideeën verzameld over hoe jij als Affiliate partner het beste kan inspelen op Halloween.

Bedenk een Halloween ‘limited edition’
Een limited edition ter ere van Halloween is een handige manier om deze maand wat extra aandacht van je bezoekers te krijgen. Voor de kokers onder ons: pompoen recepten zijn tegenwoordig razend populair en worden dankzij zijn vele gezonde voedingsstoffen gezien als een nieuwe superfood. Pompoen Cupcakes, koekjes en snoepjes in de vorm van een pompoen kunnen de aankoop van jouw bezoekers onweerstaanbaar maken! Ook kunnen beauty websites hierop inspelen door halloween gerelateerde producten te verkopen. Denk aan: Oranje nepwimpers, maskertjes in de vorm van een pompoen, griezel nagellak, ect. Daarnaast kan het promoten van merken die hun producten in een tijdelijke halloween stijl verpakken, je website meer versterken of voor meer verkoop zorgen.

Freaky nieuwsbrief
Nieuwsbrieven zijn zonder twijfel een van de meest effectieve manieren om je doelgroep te bereiken. Wanneer je de boel een beetje op zijn kop zet door er een Halloween-thema aan te brengen of een call to action toe te voegen, zul je zelfs meer dan ooit de interesse van je abonnees weten te wekken.

Halloween design
Het design is een belangrijk aspect waarmee je kan inspelen op dit griezelfeest en de aandacht kan trekken van je bezoekers. Hoewel dit idee misschien creepy klinkt, kan het versieren van jouw website met een Halloween-thema een groot effect hebben op je website verkeer. Kleuren in de stijl van Halloween en angstaanjagende lettertypen zijn voorbeelden waarmee jij je website tijdelijk kan aankleden. Of het nu zwarte katten en pompoenen zijn of spinnenwebben, het gebruik van Halloween decoraties zal jouw website dat leuke festival gevoel geven dat nieuwe bezoekers zal aantrekken!

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*