Stap 6: Check je rapportages! Zijn je linkjes en banners nog effectief?

We hebben je de vraag al gesteld: is jouw website voorbereid op de feestdagen? Nu is het natuurlijk niet alleen belangrijk om goed voorbereid te zijn, maar ook om jezelf gedurende de feestdagen periode te controleren! Zijn je linkjes en banners nog effectief? Of zijn er promotiemiddelen die je kunt bijstellen, toevoegen of verwijderen? Vandaag helpen we je mee!

Controleer je promotiemiddelen 

Tijdens de feestdagen wordt er waarschijnlijk meer geklikt op je links en banners dan normaal gesproken. Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat deze er goed bij staan! Naast het opruimen van je website ter voorbereiding, is het ook goed om de effectiviteit van je promotiemiddelen bij te houden. Zo kun je waar en wanneer nodig, de juiste aanpassingen maken.

Maar hoe controleer je je promotiemateriaal? In 2 woorden: rapportages en analytics. Deze tools kwamen natuurlijk al naar voren bij het schoonmaken van je website ter voorbereiding, maar ze zijn voor controle net zo belangrijk! Met deze statistieken kun je goed controleren welke pagina’s het meest bezocht worden en op welke links het minst geklikt wordt.

Het Google Analytics rapport Pagina’s geeft je een goed beeld van de populariteit van de verschillende pagina’s op je website. De pagina-weergaven geven aan hoe vaak de pagina wordt bekeken, de gemiddelde tijd op de pagina geeft aan hoe lang je bezoekers op je pagina blijven en hoe langer, hoe beter geldt voor de meeste pagina’s. Met deze inzichten kun je goed meten welke pagina’s (met welke links en banners) het minst effectief zijn en wellicht een aanpassing kunnen gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook meten welke pagina’s er goed voor staan, ook handig om te weten!

In het bol.com Affiliate Programma vind je ook verschillende statistieken om de resultaten van je affiliate links te bekijken. Op je dashboard zie je hoe vaak er geklikt wordt op je links en hoeveel commissie hieruit voort is gekomen. Leg deze naast je Google analytics inzichten en check welke links en pagina’s wel en niet effectief zijn. Wil je een specifiekere inzage in je promotiemiddelen? Check je rapportages! De rapporten geven een mooi beeld van het aantal kliks en de resultaten per link. Zie je bijvoorbeeld links terug met veel kliks en geen orders; slim om even te checken of deze links correct zijn.

A/B testen voor meer inzichten

Naast het meten van de effectiviteit van je promotiemiddelen, kun je ook andere manieren gebruiken om tot betere resultaten te komen.

Experimenteer bijvoorbeeld met een A/B test. Bij een A/B test worden twee varianten van een website, pagina of bijvoorbeeld een link met elkaar vergeleken. Bezoekers worden willekeurig ingedeeld in verschillende groepen, waarbij elke groep een andere versie van de website, pagina of link te zien krijgt. Op deze manier kun je resultaten vergelijken en kiezen voor een doelgroep specifieke aanpak. Kiezen voor effectiviteit dus!

 

Dit was hem alweer, de laatste stap van de feestdagen checklist. We hopen dat je deze feestelijke periode goed gestart bent en de komende periode nog meer uit je website gaat halen! Vergeet niet om ons te mailen wanneer je al een mooie groei gemaakt hebt met je website. Dan maak jij namelijk kans op een leuk partnergeschenk!

 

Feestelijke groeten,

Het Affiliate marketing team

 

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*