Aan de slag

Stap 5: Speel in op tradities

Inspelen op tradities kan een goede manier zijn om meer uit je website te halen! Vandaag gaan we in op creatieve concepten om hierop in te spelen, maar ook op de verschillen tussen België en Nederland. Grijp je kans en speel in op de juiste tradities!

Promoot traditie gerelateerde producten

In Nederland en België zijn heel wat tradities die zich voordoen en hier kun jij als partner goed op inspelen! Zo kunnen kookwebsites tijdens kerst inspelen op recepten die populair zijn tijdens deze periode. Denk aan vleesgerechten zoals hertenbiefstuk, hazenpeper en varkenshaas. Ook zijn recepten voor het bakken van pepernoten en speculaas tijdens pakjesavond erg gewild. Of op valentijnsdag hartenvormpjes. De kans dat deze voorbeelden veel worden gegoogeld is groot en hier kun jij als affiliate gebruik van maken!

De traditionele kerst en Sinterklaas films komen elk jaar weer terug: ‘Home Alone’, ‘Het Paard van Sinterklaas’ en ‘The Holiday’. Daarnaast zijn versieringen en outfits carnaval ook razend populair. Valentijnsdag is ook een goede inhaker, denk aan cadeauverpakkingen, slingers, stickers, ballonnen, partypopper, tafelkleden en ga zo maar door. Websites die soortgelijke producten promoten kunnen hier goed op inspelen!

Verschillen tussen België en Nederland

We spreken (ongeveer) dezelfde taal, maar er zijn toch behoorlijk wat verschillen.Uiteindelijk begrijpen we elkaar altijd wel, maar als je het écht goed wil doen zijn er toch wel veel verschillen waar je op moet letten. Vandaar ook dat we binnen bol.com gebruik maken van synoniemenlijsten. Voor welk Nederlands woord is er een Vlaamse variant? Denk hierbij aan de magnetron, in Vlaanderen kent men dat alleen als een microgolfoven. Toch handig als je Vlaamse bezoekers deze microgolfoven weten te vinden! Om het voor jullie makkelijk te maken hier een link naar een site je kunt gebruiken voor het zoeken van synoniemen.

Ontdek meer voor jou

Gerelateerde tips en verhalen op een rijtje

Ontdek meer