Stap 4: Speel in op tradities   

Inspelen op tradities kan een goede manier zijn om meer uit je website te halen tijdens de feestdagen! Vandaag gaan we in op creatieve concepten om hierop in te spelen, maar ook op de verschillen tussen België en Nederland. Pakjesavond zoals jij hem kent, is wellicht anders voor je bezoekers. Grijp je kans en speel in op de juiste tradities!

 

Promoot traditie gerelateerde producten
Tijdens de feestdagen zijn er heel wat tradities die zich voordoen en hier kun jij als partner goed op inspelen! Zo kunnen kookwebsites tijdens kerst inspelen op recepten die populair zijn tijdens deze periode. Denk aan vleesgerechten zoals hertenbiefstuk, hazenpeper en varkenshaas. Ook zijn recepten voor het bakken van pepernoten en speculaas tijdens pakjesavond erg gewild. De kans dat deze gerechten veel worden gegoogeld is groot en hier kun jij als affiliate gebruik van maken!

De traditionele kerst en Sinterklaas films komen elk jaar weer terug: ‘Home Alone’, ‘Het Paard van Sinterklaas’ en ‘The Holiday’. Daarnaast zijn versieringen en outfits voor kerst en Sinterklaas razend populair tijdens de feestdagen. Denk aan cadeauverpakkingen, slingers, stickers, verkleedkleding, tafelkleden en ga zo maar door. Websites die soortgelijke producten promoten kunnen hier goed op inspelen!

Pakjesavond kent zijn traditie onder andere door de gedichten en de surprises. En eerlijk, wie kan nou dichten zónder hulp van het internet? Niet iedereen nee! Daarom kan dit je kans zijn om tijdens deze periode gedichtenbundels of surprise ideeën aan te bieden die gerelateerd zijn aan de feestdagen.

Verschillen tussen België en Nederland
We spreken (ongeveer) dezelfde taal, maar er zijn toch behoorlijk wat verschillen.
Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen in de tradities tijdens de feestdagen voor je opgesomd:

In Nederland komt Sinterklaas traditioneel per stoomboot aan. Na aankomst is er een intocht door de stad. Bij de intocht strooien de pieten van Sinterklaas met pepernoten en andere lekkere snoepjes naar kinderen. In België doen ze dit net iets anders. Sinterklaas komt daar meestal aan per vliegtuig. Dus een mail sturen naar een Belg met een sint op een stoomboot, roept een ander gevoel op dan bij een Nederlander. Ook is het handig om te weten dat in België Sinterklaas wordt gevierd op 6 december in de ochtend, terwijl de meesten Nederlanders dit vieren op 5 december. Daarnaast zetten Belgische kinderen maar één keer hun schoen en dat is in de avond van 5 op 6 december. Dus mails die gericht zijn op cadeautjes voor in de schoen kun je beter niet al in de derde week van november versturen naar je Belgische bezoekers. In België is Sinterklaas echt iets voor kinderen. Surprises, lootjes trekken en zulke zaken kennen de Belgen niet. Tijdens kerst wordt in België groot uitgepakt met cadeaus. In Nederland is dit ook deels wel het geval, maar het contrast in België is groter. Dit vooral i.v.m. het feit dat kerst iets voor jong én oud is in België. Met kerst kun je dus veel breder je assortiment neerzetten dan met Sinterklaas.

Uiteindelijk begrijpen we elkaar altijd wel, maar als je het écht goed wil doen zijn er toch wel veel verschillen waar je op moet letten. Vandaar ook dat we binnen bol.com gebruik maken van synoniemenlijsten. Voor welk Nederlands woord is er een Vlaamse variant? Denk hierbij aan de magnetron, in Vlaanderen kent men dat alleen als een microgolfoven. Toch handig als je Vlaamse bezoekers deze microgolfoven weten te vinden! Om het voor jullie makkelijk te maken hier een link naar een site je kunt gebruiken voor het zoeken van synoniemen.

Volgende keer
Stap 5: Promoot populaire producten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*