Klaar voor de feestdagen? – Speelgoed van het jaar 2020

Sinterklaas 2019

De feestdagen gaan natuurlijk hand in hand met cadeautjes, zowel voor jezelf als voor anderen! Er zijn zoveel mogelijkheden dat het selecteren van de leukste cadeautjes een lastige taak is. Gelukkig zijn de winnaars van de ‘Speelgoed van het jaar’- verkiezing weer bekend gemaakt! Inspireer je bezoekers met cadeau-ideeën door de winnaars uit te lichten op je pagina!

Bij de speelgoed van het jaar – verkiezing nomineert de vakjury speelgoed vanuit verschillende leeftijdscategorieën. Vervolgens bepaalt de consument welk speelgoed de eerste plaats toegewezen krijgt door te stemmen op hun favoriete speelgoed. Benieuwd naar de andere genomineerden? Op de website https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/ vind je al het genomineerde speelgoed!

De winnaars

0 t/m 3 jaar
Bij deze leeftijdsgroep wordt er rekening gehouden met het feit dat baby’s de wereld nog aan het verkennen zijn en vooral geïnteresseerd zijn in felle kleuren en geluidjes. De twee genomineerde producten waren ‘Playmobil 1-2-3. Mijn meeneem kinderdagverblijf’ en ‘SmartMax my First Sounds & Senses‘, de laatstgenoemde werd als winnaar verkozen. Schudden, rammelen en bouwen, gebruik de staven om muziek te maken!

4 en 5 jaar
De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Kinderen van 4 en 5 jaar spelen graag vader en dochtertje of andere rollenspellen! De vakjury heeft vier spellen genomineerd, waarvan Jaak en de bonenstaak de winnaar bleek. Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Ontdek de magie van dit sprookje met dit ”bewegende” puzzelspel voor jonge kinderen.

6 en 7 jaar
Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn erg competitief ingesteld en willen graag beter zijn dan de ander. Eén van de spellen die daar goed op inspeelde, en tevens de winnaar is van de verkiezing in deze leeftijdsgroep is het spel ‘LEGO Avonturen met Mario Starter set‘. Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

8 en 9 jaar
Rond deze leeftijd zijn kinderen heel nieuwsgierig, willen ze veel nieuwe dingen uitproberen en spelen ze graag spelletjes. Ze spelen graag informatieve spelletjes of spelletjes voor de lol, zoals het spel ‘Lama‘. Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

                                          10 en 11 jaar
Wanneer kinderen deze leeftijd bereiken zijn ze vaak wat sneller bereid om moeilijkere spellen te doen. Dit biedt hen een grotere uitdaging dan een (te) gemakkelijk spel. ‘De zoektocht naar El Dorado‘ is door de consument tot de winnaar verkozen in deze leeftijdsgroep. Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen?

12 t/m 17 jaar
Vergis je niet, ook voor deze leeftijdsgroep is er een groot aanbod wat betreft speelgoed. Dit jaar is ‘Stay Cool‘ tot speelgoed van het jaar verkozen. In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Zo zitten er alledaagse vragen, persoonlijke vragen, maar ook behendigheids- of snelheidsopdrachten tussen. Ideaal dus voor een gezellig avondje multitasken met vrienden of familie!

 18 plus
In deze periode, waarin veel mensen tijd in huis doorbrengen, worden er veel puzzels gemaakt, spellen gespeeld die je kennis testen en nog veel meer! De winnaar van de verkiezing in deze leeftijdscategorie is ‘De Crew‘, een kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen. Durf jij het aan?

 

Wat kan jij doen?

Hieronder zie je de bol.com trendzoeker. Via deze trendzoeker kunnen we de trends ontdekken van verschillende zoektermen waarop is gezocht via de website of app van bol.com. Zo zie je hier bijvoorbeeld dat de zoektermen enorm omhoogschieten bij een aantal winnaars van de “Speelgoed van het jaar”- verkiezing. Op woensdag 4 november werd de uitslag bekend gemaakt en is er direct volop gezocht naar de winnende spellen op bol.com.

De bovengenoemde winnende artikelen mogen natuurlijk niet ontbreken op jouw website. Nu je precies weet welk speelgoed heeft gewonnen én is genomineerd, kan jij makkelijker keuzes maken om bepaalde artikelen te promoten. Door het creëren van een pagina waarop cadeautips of verlanglijstjes te vinden zijn, bereid jij jouw website optimaal voor. Zo kan je bijvoorbeeld in een blog alle relevante producten voor jouw doelgroep in één lijstje zetten. Dit kan je doen door productlinks te plaatsen op je website.

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. “Klaar voor de feestdagen? – Sinterklaas 2020” is dan te lezen op het partnerblog!

Meer lezen? Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

  • Klaar voor de feestdagen?
  • Klaar voor de feestdagen? – Sinterklaas 2020
  • Klaar voor de feestdagen? – Wat zijn de populairste producten?
  • Klaar voor de feestdagen? – Kerst 2020

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Laat hieronder een reactie achter of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum
1 Reactie op “Klaar voor de feestdagen? – Speelgoed van het jaar 2020
  1. Romana schreef:

    Neefje van 10 El Dorado gegeven en veel plezier samen gehad met dit spel. Terecht in de lijst opgenomen. Handig artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*