Partnerprogramma leest: Zo spring jij boven de rest uit

Als partner van het affiliate programma van bol.com schrijf je waarschijnlijk regelmatig een blogbericht voor op jouw website. Content is king, toch? Tegenwoordig is er zoveel te vinden op het internet dat het belangrijk is om je te onderscheiden. Hieronder vind je een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen.

1. Consistentie
‘Content is king’ is een veelgebruikte marketing term. Maar eigenlijk is dat alleen zo, wanneer het je helpt om jouw merk te laten groeien. Wanneer jouw gecreëerde content niks doet voor je merk heb je er niet veel aan. Om echt resultaat te zien is consistentie belangrijk. Consistent gedrag vertonen betekent dat je altijd dezelfde persoonlijkheid laat zien. Consistentie kun je op een aantal manieren bereiken. Twee voorbeelden voor het bereiken van consistentie zijn:

Creëer een eigen visuele identiteit
De visuele identiteit moet overeenkomen met de persoonlijkheid van jouw merk. Heb jij een blog over bijvoorbeeld de lente, gebruik dan geen donkere kleuren of dikke lettertypes. Kies dus een stijl die bij jouw merk past en pas deze overal toe.

Vind je eigen tone of voice
Wanneer je een eigen tone of voice vindt, herkennen mensen je. Dit kan een groot verschil maken voor de kracht van je merk. Bedenk dus bijvoorbeeld of je formeel schrijft (aanspreken met u, dure woorden gebruiken) of dat je het informeel houdt (aanspreken met je, makkelijke termen gebruiken). Een tone of voice moet herkenbaar, maar vooral duidelijk zijn.

2. Wie wil je bereiken (doelgroep) en waar wil je over schrijven (niche)
Voordat je begint met een blog, maar ook daarna, is het belangrijk om na te denken voor wie je schrijft en waarover je wilt schrijven. Probeer een lijn aan te brengen in je berichten in plaats van alles te publiceren wat je leuk vindt. Ook hier komt consistentie weer terug. Wanneer je over een bepaalt onderwerp schrijft, laat je zien waar jouw specialisatie ligt. Hiermee onderscheidt je je van anderen en heb je een grotere kans om op te vallen tussen de duizenden blogs die rondzwerven op het internet.

3. Netwerken
Een merk kan niet bestaan zonder te netwerken. Wanneer je gaat netwerken kun je ervoor zorgen dat mensen weten wie je bent. Hierdoor hebben ze een reden om je te gaan (en te blijven) volgen. Hierbij is het slim om je te verdiepen in andere bloggers binnen jouw niche. Zo raak je in contact met gelijkgestemden. Reageer op hun, zo komen die lezers misschien ook bij jouw blog terecht. Daarnaast kunnen andere bloggers voor een bron van inspiratie zorgen. Kijk waar zij over schrijven, zie je iets wat jij beter kan? Of misschien hebben zij al trends gespot die jij nog niet hebt gezien.

4. Digitalisering
De digitalisering heeft er natuurlijk voor gezorgd dat jij kon beginnen aan waar je nu mee bezig bent, maar de digitalisering kent ook een keerzijde. Jarenlang zijn mensen steeds meer online gegaan, echter komt er steeds meer behoefte aan echt contact. Laat jezelf online zien. Wie is het gezicht achter de onderneming? Vertel wat over jezelf, welke hobby’s heb je? Of heb je een guilty pleasure die niemand weet? Heb jij een eigenschap waarmee jij je onderscheidt? Hiermee creëer je niet alleen vertrouwen bij mensen, maar zij vinden het ook echt leuk om jou te leren kennen.

5. Verwerk passende zoekwoorden
Als het goed is ga je na het lezen van dit bericht aan de slag om je blog consistent te maken. Wat slim is om te doen, is het maken van een mindmap. Schrijf in het midden het onderwerp van je blogbericht en probeer hieromheen woorden te schrijven die met het onderwerp te maken hebben. Probeer al deze woorden te verwerken in je blogbericht. Wanneer mensen zoeken op deze woorden is er een grotere kans dat jouw blogbericht naar boven komt.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*