Partnerlinks checken

Plaats je ook regelmatig partnerlinks op je website of heb je net je eerste link aangemaakt? Dan kan het fijn zijn om te weten of het goed is gegaan en of je link daadwerkelijk kliks en orders door meet.

Door de vele nieuwe aanmeldingen die wij nog dagelijks krijgen bij het Partnerprogramma hebben wij een hele hoop partners. Het is voor ons dan ook onmogelijk om alle websites te controleren op hun partnerlinks en daarom ben je als partner zelf verantwoordelijk voor het juist aanmaken en implementeren van je promotiemiddelen. Maar natuurlijk zijn wij er altijd om je te helpen als je twijfelt of als je er niet helemaal uit komt.

Link aanmaken

Is het je gelukt om een link, tekstlink of productlink aan te maken? De stappen spreken vrijwel voor zich en kom je er toch niet uit dan zijn er ook handleidingen beschikbaar. Hieronder zie je voorbeelden van hoe de link/code er ongeveer uit ziet.

Link: https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=33456&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal

Tekstlink: <a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=33456&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal”>testlink</a>

Productlink: <script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1477386818896″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000062446911&”,”site_id”:”33456“,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”test”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1477386818896″></script>

Wanneer je een link aanmaakt via de sitebar kan deze er iets anders uitzien dan wanneer je ze via het Partnerprogramma aanmaakt.

Waar let je op?

 • Een link en tekstlink bevatten altijd click/click? Zodat bol.com de klik kan meten.
 • Een partnerlink bevat altijd jouw unieke SiteID, in de voorbeelden is dit 33456. Je kunt je SiteID checken in je Partnerprogramma account onder het tabblad ‘account’. Iedere website die je hebt aangemeld heeft een uniek SiteID zodat je in de rapportages kunt zien welke commissie van welke website komt.
 • Zet de link zoals je die hebt gegenereerd op je website. Let op de tekstlink en productlink bevatten html, waarvan de productlink javascript bevat. Zorg dus dat je deze in een html editor invult en niet in een tekst invulveld.

Check!

Je hebt een partnerlink of banner op je website staan, maar wilt weten of de klik goed gaat?

 • Wanneer je in bijvoorbeeld Chrome je muis op de partnerlink plaats zie je links onderin je scherm de link staan zoals je die hebt aangemaakt. Deze begint altijd met https://partner.bol.com of  https://partnerprogramma.bol.com.
 • Wanneer je op je partnerlink klikt wordt bol.com geopend op de pagina die jij hebt uitgekozen. In de url zie je dan niet de link staan zoals je die had ingesteld maar een link zoals deze:
  https://www.bol.com/nl/sieraden/index.html?Referrer=ADVNLPPcef87500cdbf929700b69542db060033456 . Waar we aan de Refferer=ADVNLPP kunnen zien dat de klant via het Partnerprogramma is gekomen. De laatste 5 cijfers in deze url is wederom je SiteID
 • Heb je een klik gezet en kom je op de juist bol.com pagina mer Referrer? Dan moet je in je account real-time een extra klik zien in je overzicht.

Vergeet niet!

Vergeet niet om regelmatig je website na te lopen om te kijken of je partnerlinks nog werken en de pagina’s waar je naar linkt nog bestaan of dat producten nog beschikbaar zijn. Ook campagnes hebben altijd een specifieke looptijd. Als deze is afgelopen dan kun je de link beter vervangen naar een pagina met de lopende dag- en weekaanbiedingen, de outlet of gewoon de homepagina.

Kom je er met deze uitleg nog niet uit? Mail ons gerust.

Geplaatst in Aan de slag, kenniscentrum
6 reacties op “Partnerlinks checken
 1. Peter De smedt schreef:

  Het zou interessant zijn mocht er bij een aanbieding steeds een periode staan waarop deze afloopt. Zo kunnen affiliates daar rekening mee houden. Want geef toe, wie gaat er regelmatig kijken of links nog bestaan. Tradetracker heeft een rapportage voor gebroken links, handig.

  • Milou tipt schreef:

   Bedankt voor je feedback Peter! Op het partnerblog communiceren wij altijd de looptijd van een actie en ook bij het aanmaken van de banner laten we dit zien. We communiceren dit niet in de banner omdat het een banner erg rommelig kan maken. Een rapportage voor gebroken links is inderdaad heel handig, wie weet doen we daar in de toekomst nog wat mee!

 2. Ik plan inderdaad de einddatum van banners in mijn agenda in, zodat ik desbetreffende banner(s) verwijder.
  Maar bij produkten kom ik er alleen achter doordat er ineens geen prijs meer bij vermeld staat. Ik kan onmogelijk dagelijks al mijn webpagina’s nalopen dus kom er bij toeval achter.

  • Milou tipt schreef:

   Dat is nog eens een slim idee Ingrid! Zo kun je het nooit vergeten en zijn je banners altijd actueel. Voor producten is het inderdaad iets lastiger. Helemaal als je ze vaak gebruikt en overal op je website hebt staan.

 3. Cor Kevenaar schreef:

  Ik ben pas met jullie programma begonnen, en misschien heb ik er overheen gekeken , maar hebben jullie geen banner carrousel waar ik mijn banner(s) in kan plaatsen. zodat op mijn website er maar 1 en het zelfde script hoeft te lopen en ik in het partner programma aanpas welek banner acties ik er in zet

  • Milou tipt schreef:

   De mogelijkheid die je noemt is er inderdaad nog niet en dus dien je het script te vervangen voor een nieuw script. Wel proberen we het je zo makkelijk mogelijk te maken om je banners in een paar klikken aan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*