Partner in de Spotlight: Foodsisters

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op de Foodsisters. De Foodsisters, Amande en Janneke Koeman hebben met de passie voor gezond eten de blog Foodsisters opgericht. Daarnaast schrijven ze regelmatig een weekmenu voor de Libelle en hebben ze maar liefst twee kookboeken uitgebracht. Afgelopen december hebben de zussen het boek “Gezond slank met de Foodsisters” gelanceerd. In het kookboek staan makkelijke, suikervrije en koolhydraatarme recepten. Voor het interview hebben wij gesproken met Amande.

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Wie zijn jullie, wat doen jullie in het dagelijks leven en wat is jullie passie?”

Wij begeleiden al jaren mensen met overgewicht om af te vallen. We zijn gestart vanuit onze eigen dieetpraktijken. We begeleidden mensen vanaf ons bureau en we zagen dat heel veel mensen baat hadden bij onze weekmenu’s en de recepten. Toen kwam eigenlijk het plan om dat online te gaan delen. Door online te gaan is ons bereik natuurlijk veel groter en kunnen we meer mensen bereiken. Er kwam een kans om dit te gaan doen en die hebben we gegrepen. Zo zijn de Foodsisters geboren. Waar we eerst bij een lezing een zaaltje met 30 mensen hadden, geven we nu Webinars die 300 tot 800 mensen tegelijk bereiken, dus dat is heel leuk. Koken is voor ons altijd een passie geweest dus het is heel leuk dat we hier ons werk van hebben kunnen maken.

Schrijf gewoon hele leuke content en link naar producten die daarbij passen.

Dit doen jullie dan ook nu fulltime?

10 jaar terug heb ik mijn baan opgezegd. Ik had een baan bij de Rabobank en toen we 10 jaar terug gestart zijn met de Foodsisters heb ik bijna meteen mijn baan kunnen opzeggen. Ik heb nog ongeveer een half jaar ernaast gewerkt. Ik had het geen dag later op moeten zeggen, want we hadden het zo druk dat we beide fulltime nodig waren in ons bedrijf. Ik ben zelf moeder van twee jongetjes van 3 en 4 jaar. Janneke heeft een zoontje van 10 maanden. Daarnaast werken we dus allebei fulltime voor de Foodsisters en soms zelfs ook in het weekend en ’s avonds. Dit omdat we natuurlijk Webinars geven en we veel live vragen beantwoorden. Dit geeft de klanten, die veelal overdag werken, ‘s avonds de gelegenheid om vragen te stellen.

Jullie nieuwe boek is in december gelanceerd, hoe is dit boek tot stand gekomen?

Wij hebben dat eigenlijk niet zelf bedacht, maar de mensen die het boek lezen. We kregen steeds meer mailtjes van mensen met de vraag: wanneer komen jullie met een tweede boek? Wij hebben dit met de uitgeverij, Nieuw Amsterdam, besproken en die wilde ook heel graag dat er weer een nieuw boek zou komen. Daarnaast hadden we zelf ook weer genoeg inspiratie opgedaan voor een nieuw boek. Het is dus eigenlijk een beetje natuurlijk gegaan, het was niet van tevoren gepland.

Hoe geven jullie een boek en de recepten vorm?

Wij bepalen natuurlijk zelf welke recepten er in het boek komen. We hebben al veel ervaring in de weekmenu’s. Het design bij het tweede boek heeft mijn schoonzusje gedaan. Dit was makkelijker voor ons, omdat de lijntjes dan natuurlijk erg kort zijn. Dat hield in dat we soms ook ‘s avonds of bijna ‘s nachts het kookboek hebben verfijnd. Ze woont toevallig ook naast mij en dat werkt gewoon heel fijn. Hierdoor konden we snel schakelen als de recepten af waren en zo konden we het boek snel ontwikkelen. Dat is een beetje hoe het boek tot stand is gekomen. Het is heel hard werken achter de schermen.

Wat is jouw favoriete gezonde maaltijd?

Van mijn nieuwe boek vind ik absoluut de bloemkool couscous het lekkerst. Die is onder andere met aardbeien, munt en granaatappelpitjes, een hele lekkere combinatie. Dit geven wij vaak weg als we lezingen geven of ergens naartoe gaan. Mensen vinden dit recept echt heel verassend. Mijn zus vindt heel veel lekker, die eet eigenlijk wel elke dag volgens onze recepten ze houdt heel erg van groente ovenschotels. Ze volgt vaak niet precies een recept maar maakt ondertussen vaak gerechten van wat ze in huis heeft.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om extra geld te verdienen aan het bol.com Partnerprogramma? En hoe zetten jullie het programma in?

Ik gebruik vaak de tekstlinkjes op de website. Dat is wat wij het meeste gebruiken omdat het gewoon makkelijk is. Ik ben een foodblogger en heb niet veel verstand van codes of dat soort dingen, daarom vind ik het Partnerprogramma zo fijn. Het is super gebruiksvriendelijk. Wij werken zelf met een WordPress website en onderaan elk artikel kan ik gewoon een link knippen en plakken. Als we op facebook een leuke post hebben kunnen we de link er ook in zetten.

De verkoop van de boeken loopt voornamelijk via bol.com. We hebben zelf ook een webshop dus we hebben in principe de ruimte in het magazijn om zelf de kookboeken in te kopen, op te kunnen slaan en weer aan consumenten te verkopen. Wij hebben toen alle voor- en nadelen naast elkaar gezet en dan zie je dat er best veel rompslomp bij komt kijken qua administratie, verzending en retourneren. Het is vooral het praktische gedeelte waarbij we denken veel hoger uit te komen qua kosten als we het zelf gaan verzenden. Het is natuurlijk ook een wisselwerking, wij sturen veel klanten naar bol.com maar daardoor worden we ook goed gezien op jullie website.

Hoeveel tijd zijn jullie wekelijks kwijt met het bouwen en onderhouden van de website?

Wij onderhouden zelf de website. Ons hele bedrijf bestaat uit de blog en daar zijn we met drie tot vier mensen fulltime mee bezig. Er is iemand verantwoordelijk voor de klantenservice. Ook zit er altijd iemand op werkdagen achter de chat vragen te beantwoorden. Daarnaast moeten we natuurlijk continue nieuwe content blijven schrijven. Wij zijn gemiddeld 1 dag per week kwijt aan het schrijven van scripts voor filmpjes. Ook het halen van boodschappen, het maken van recepten en het fotograferen of filmen ervan kost allemaal best wel wat tijd. Janneke is vooral verantwoordelijk voor de content en de informatieve blogs en filmpjes. Samen doen we vaak live Webinars, en als we deze niet live doen moeten ze nog geëdit worden en dat doen we ook zelf.

Koken is voor ons altijd een passie geweest dus het is heel leuk dat we hier ons werk van hebben kunnen maken.

Hoe is het om met een familielid samen te werken?

Dat gaat eigenlijk heel goed, omdat je als zussen best wat van elkaar kan hebben. Je kent elkaar heel goed en je hoeft de irritaties niet op te kroppen, die flappen we er altijd uit. We kibbelen ook rustig met elkaar, maar altijd met als doel het perfecte eindresultaat. Daarnaast hebben we dezelfde arbeidsethos van huis uit meegekregen. We werken weleens een dag thuis of op een flexwerk plek, maar dan kan je er ook op vertrouwen dat we allebei hard aan het werk zijn.

Wat zijn jullie toekomstplannen met betrekking tot het bol.com Partnerprogramma?

Ik vind het heel leuk en het werkt goed dus stel dat er in de toekomst een nieuw kookboek zou komen zou ik het zeker weer op deze manier doen. Ook heeft het mijn ogen geopend dat als ik een keer een blog schrijf over een onderwerp het leuk is daar een boek of product bij te zoeken die daarbij aansluit. Soms hebben wij het over een product, bijvoorbeeld een spiraalsnijder, en dan krijgen we de vraag ‘waar kan je die halen?’.  Dan is het leuk om er een bol.com link bij te zetten. Je hoeft echt geen programmeer kennis te hebben om ermee te starten.

Zijn er nog tips die je je collega-bol.com partners wilt meegeven?

Schrijf gewoon hele leuke content en link naar producten die daarbij passen. Je bent dan niet aan het verkopen, maar op een natuurlijke wijze geef je tips over de producten die relevant zijn. Je bent dan heel klantvriendelijk aan het verkopen en relevant voor je lezers.

Wil je meer lezen over de Foodsisters kijk dan op hun website: https://www.foodsisters.nl/over-ons/

Het kookboek  “Gezond slank met de Foodsisters” kan je hier bestellen.

 

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin