Partner in de spotlight: DagelijkseTech

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op onze partner Vikthor Looten. Vikthor heeft een youtube kanaal genaamd DagelijkseTech met maar ruim 4.100 abonnees. Bijna iedere week verschijnt er een video op zijn kanaal waarin hij op een zeer informatieve manier over technologie vertelt. Onderwerpen als ‘10 Grappige iPhone feitjes’, ‘de iPhone 8 Review’ en ‘de 5 beste gratis apps voor school’ trekken wekelijks duizenden kijkers.

Hoe en wanneer ben je begonnen met je YouTube kanaal?

Pfoee.. Daar moet ik even goed in mijn hersens voor graven hoor. Het idee voor een YouTube kanaal is denk ik zo rond de jaarwisseling van 2015 naar 2016 gekomen. Toentertijd las ik veel boeken over ondernemen en ik voelde ook de drang om “iets” voor mij zelf te doen. Ik wist toen nog niet echt precies wat, dus toen ben ik maar gaan brainstormen. Het belangrijkste voor mij was om mijn passies te combineren. Ik vond technologie leuk, ik hield van video bewerken en online media lag mij ook goed. Daarnaast moest ik iets hebben wat ik kon combineren met mijn opleiding; Zo kwam ik het op het idee van YouTube.

Ik ben zelf al jaren actief op YouTube, maar het bleef alleen bij het kijken van video’s. Na enkele maanden wat onderzoek gedaan te hebben, heb ik mijn kanaal aangemaakt op 13 mei 2016. Het kanaal is inactief geweest tot december (2016), want in die maand maakte ik pas alle video’s openbaar. Ik heb de periode mei t/m november (2016) gebruikt om een plan en strategie te ontwikkelen voor DagelijkseTech, mijn YouTube kanaal.

Wat wil je bereiken met je YouTube kanaal?

Ik wil mensen via het internet voorzien van de beste informatie over technologie. Technologie kan het leven makkelijker, leuker en mooier maken. Maar het brengt tegenwoordig ook veel vragen met zich mee. DagelijkseTech moet voor mensen een plek zijn waar ze informatie kunnen halen over the latest and greatest op gebied van technologie. Van simpele video’s waarin dingen uitgelegd worden tot diepe reviews, je kan ervoor terecht op mijn YouTube kanaal.

Ik hoop dit te doen door relevante en originele content te creëren, gecombineerd met een onderbouwd verhaal en een geheim sausje genaamd “toegevoegde waarde” eroverheen te gooien. En als ik mag dromen, echt ambitieus mag dromen, dan lijkt het mij fantastisch om hier mijn brood mee te verdienen. En als we dan toch aan het dromen zijn, een eigen studio om in te werken lijkt mij ook niet verkeerd.

Hoe kom je steeds weer op nieuwe ideeen voor YouTube filmpjes?

Dit gaat eigenlijk heel erg vanzelf, er zijn maar weinig momenten waarop ik geen inspiratie heb voor een nieuwe video. Er gebeurt heel veel in de tech-industrie, iedere maand wel wat. Ik houd die industrie nauw in de gaten en de ontwikkelingen in deze industrie zijn vaak de aanleiding voor nieuwe video’s. Daarnaast schrijf ik al mijn ideeën op, zodat ik nooit een idee vergeet. Als ik dan een keer wat minder inspiratie heb, dan kijk ik of er een leuk onderwerp in dat lijstje zit.

Ik probeer ook veel te denken vanaf het perspectief van mijn kijkers. Wat zouden mijn kijkers leuk vinden om te zien? Waar ligt de interesse van mijn kijkers?

Via deze manier ben ik ook bijvoorbeeld op de “25 beste reacties van Siri” video gekomen, die echt een hit is geworden. Momenteel staat deze video op 330.000 views. Maar als je vanuit de ogen van je kijkers gaat kijken, dan moet je ook nadenken over welke problemen zij ervaren met tech. Waar lopen mensen tegen aan? Wat vindt men lastig? Dit soort vragen kunnen ook weer de aanleiding zijn voor nieuwe content.

Hoeveel tijd besteed je aan DagelijkseTech en hoe blijf je gemotiveerd?

Dit verschilt enorm! Toevallig heb ik pas een iPhone 8 review gemaakt en hieraan besteed ik veel tijd. De iPhone 8 is net uitgekomen en iPhones zijn over het algemeen hot. Ik wil dan de lat heel hoog leggen en dat kost nou eenmaal tijd. Voor zo’n video ben ik toch wel 15 uur bezig:

 • 2 uur voor het schrijven van het script en de beschrijving
 • 2 uur voor het inspreken van de voice over
 • 4 uur filmen
 • 7 uur totaal voor het monteren, uploaden en bekend maken via social media.

Maar dat is wel extreem. Ik heb ook nog een fulltimebaan hiernaast, meestal kan ik het qua tijd niet veroorloven om zo’n uitgebreide video te maken. Zo’n uitgebreide video kan dan alleen tot stand komen door middel van een goede planning. Over het algemeen reken ik zo’n 8-10 uur per video:

 • 1 uur voor het schrijven van het script en de beschrijving
 • 1 uur voor het inspreken van de voice over
 • 3 uur filmen
 • 3 uur totaal voor het monteren, uploaden en bekend maken via social media.

Dit kost behoorlijk wat tijd en toch blijf ik het leuk vinden om te doen. Ik blijf gemotiveerd door korte en lange termijn doelstellingen. De korte termijn succes, zoals bijvoorbeeld de Siri video, weten mij enorm te enthousiasmeren. Op lange termijn heb ik niet echt concrete doelstellingen, maar meer een visie die mij gemotiveerd houdt. Ik wil DE plek worden waar mensen terecht kunnen komen voor een betrouwbare mening over tech-gerelateerde onderwerpen. Als mijn mening impact heeft en het verschil weet te maken voor de kijkers, dan is mijn missie geslaagd.

Wat vind je het leukst aan het maken van Youtube filmpjes? Hoe haal jij hier energie uit?

Ik haal voornamelijk energie uit twee aspecten: De interactie met de kijkers en het selfmade aspect wat bij YouTube komt kijken. De interactie met mijn kijkers vind ik waanzinnig leuk. Ik kan het enorm waarderen wanneer men moeite neem om te reageren op mijn video’s. Of het nou gaat om opbouwende kritiek of lovende reacties, ik kan het allebei waarderen.

Daarnaast krijg ik een enorm voldaan gevoel van het zogenaamde selfmade aspect dat bij YouTube komt kijken. Ik opereer helemaal alleen dus alle successen en mislukking zijn dan volledig mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik geniet van de leerprocessen en de vooruitgang die ik zie in mijn video’s, maar ook als de cijfers beter worden is het natuurlijk een beloning voor je harde werk. Ondanks dat ik nog niet zo groot ben –vooral niet vergeleken met andere YouTubers- kan ik wel zeggen: Wat er nu staat, dat heb ik vanaf de grond opgebouwd. Dat geeft een heerlijk gevoel.

Welke Youtube Kanalen volg je zelf graag?

Dit zijn er eigenlijk maar heel weinig haha! Ik ben extreem, echt extreem, kieskeurig als het gaat om abonneren/volgen van YouTube kanalen. Ik volg alleen kanalen waar ik echt naar opkijk, die echt een voorbeeldfunctie voor mij hebben. Deze kanalen hebben mij dan ook geïnspireerd om een eigen kanaal te beginnen. Youtube kanalen als: MKBHD, Dave Lee, Jonathan Morrison, Philip Bloom en The Verge. Als vreemde eend zit het kanaal Alt Shift X er ook nog tussen aangezien ik een behoorlijke Game of Thrones fan ben.

Zijn er leuke ervaringen of lessen uit het vloggen voortgekomen? 

Je leert enorm veel van het opstarten van een eigen kanaal, ik weet niet waar ik zou moeten beginnen. Je leert het meeste van het simpelweg gewoon doen en zo nu en dan een beetje reflecteren. Waarom ging deze video wel goed en de andere niet? Wat kan er in mijn volgende video weer beter? Hoe kan ik meer uit de geringe tijd halen die ik heb? Waar verwachten mijn kijkers wel of geen video over? Van dit soort vragen leer je en daar wordt iedere video weer beter van.

De leukste ervaringen haal ik uit de interactie met mijn kijkers. Als men laat weten hoeveel ze je mening kunnen waarderen. Of dat ze door jouw video juist wel een product hebben gekocht. Dan zie je dat je impact maakt en dat mensen je mening waarderen. Dat voelt heel goed en zijn fantastische ervaringen.

Waarom heb je besloten het Partnerprogramma van bol.com te gaan gebruiken?

Ik heb vanaf dag een besloten om deel te nemen aan het Partnerprogramma van bol.com. Leuk verhaal was dat trouwens. Ik wilde het Partnerprogramma van bol.com al activeren voordat ik met mijn kanaal openbaar (of live) ging. Bol.com verwacht echter eerst je content te zien en a.d.h.v. je content te bepalen of je geschikt bent voor het Partnerprogramma. Ik heb dus al mijn video’s via een privé link met bol.com gedeeld om zo al in het partnerprogramma te komen. In principe was bol.com dus de eerste die mijn video’s zag. En gelukkig is bol.com flexibel en kreeg ik toegang tot het programma.

Maar terug naar je vraag: Waarom bol.com? Dat is voor mij heel simpel. Bol.com is gewoon een betrouwbare partner en dit komt door vijf verschillende aspecten: Producten zijn vaak op voorraad, producten worden snel geleverd, bol.com heeft een goede naamsbekendheid, bol.com is goed met zijn garantie en ikzelf heb enorm goede ervaringen met bol.com. Daarnaast zorgt het Partnerprogramma ook voor toegevoegde waarde bij mijn kijkers en bij mijzelf. Ik noem nooit prijzen in mijn video’s omdat deze over tijd nogal kunnen variëren. Via een link naar bol.com hebben mijn kijkers altijd de meest actuele prijs en het levert mij ook wat op. Best of both worlds.

Heb je nog tips of tricks voor andere partners van bol.com die vloggen of graag willen beginnen met vloggen?

Jazeker! Er staan miljoenen filmpjes op YouTube waarin men tips geeft over het starten van een eigen YouTube kanaal. De meest voorkomende tip is: begin gewoon! Maar hier ben ik het niet helemaal mee eens. Dus hierbij mijn advies:

Denk eerst goed na over een strategie. Hoe wil je gezien worden door je kijkers en hoe ga je jezelf tussen al die andere kanalen onderscheiden? Doe van tevoren goed onderzoek naar je doelgroep en kijk hoe je deze inzichten kan combineren met je YouTube kanaal.

De meest voorkomende tip is: begin gewoon! Maar hier ben ik het niet helemaal mee eens.

Als laatste tip: Maak nooit je YouTube kanaal bekend als je pas één video online hebt. Zorg ervoor dat je op zijn minst vier of vijf video’s online hebt staan. Wanneer je dan bekend maakt dat je een YouTube kanaal hebt, dan kunnen mensen meteen meerdere video’s bekijken. Dan kan men precies zien of jouw video’s wel of niet iets voor ze zijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat je ook meer views krijgt, want mensen kijken vaak meer dan één video na je introductie. Je hebt maar één keer de kans om je YouTube kanaal te introduceren, dus maak er goed gebruik van!Wil jij nou ook een YouTube kanaal starten of zelfs gaan vloggen? Neem vooral een kijkje op Vikthor zijn YouTube kanaal en doe inspiratie op voor jou eerste video.

Ook kun je DagelijkseTech op social media volgen voor exclusieve content!

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partners
3 reacties op “Partner in de spotlight: DagelijkseTech
 1. Vikthor plaatst leuke en interessante filmpjes! Voor iedereen te begrijpen.

 2. Martin lemmen schreef:

  Hoi Vikthor jij gaat er wel komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin