Partner in de Spotlight: Zwangerwat.nu

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Renske van Zwangerwat.nu. Renske is nog maar 23 jaar en ontvangt al 15.000 bezoekers per maand op haar website! Zwangerwat.nu is een platform waar ouders en aanstaande ouders terecht kunnen voor al hun vragen omtrent baby’s en babyproducten. Ze maken samen met de community artikelen over deze onderwerpen, die zij vanuit meerdere hoeken toelichten.

Wat maakt zwangerwat.nu uniek?
Het is belangrijk voor ons dat de content aanvoelt alsof je een gesprek hebt met een bekende. Daarom schrijven we onze artikelen op een informele manier en zorgen we er zo voor dat het toegankelijk blijft voor iedereen. Op het moment dat je een ouder bent, wordt er vanuit je omgeving verwacht dat je alles al weet. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat dit een stressvolle situatie kan opleveren en hierbij proberen wij de ouders te ondersteunen. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle informatie in één oogopslag te vinden is, doordat de verschillende onderwerpen op overzichtelijke wijze op de homepagina staan.Hoe ben je op het idee gekomen voor zwangerwat.nu?
Mijn zus was een tijd geleden zwanger en ik ben toen, als de goede tante die ik wilde zijn, op zoek gegaan naar alle informatie die over baby’s te vinden was. Ik kon wel veel vinden via Google, maar er zat absoluut geen overzicht in en dat irriteerde me. Ik besprak met mijn zus het idee om zelf een website op te zetten over zwangerschap, waar zij erg enthousiast over was. Hierna heb ik de stap gezet om, samen met een vriend die verstand heeft van webdesign, zwangerwat.nu op te richten.

Hoe vinden jullie alle informatie over de brede selectie producten op je site?
Wij proberen altijd onze informatie uit zoveel mogelijk verschillende bronnen te halen. Hierdoor weten we met zekerheid dat de informatie betrouwbaar is. We voeren interviews uit met experts en producenten, maar we kijken ook naar de ervaring van de gewone moeder en vader. Ook door de interactie met producenten en experts komen we op nieuwe ideeën voor artikelen. In sommige gevallen zetten we zelf onze eigen testgroepen in om de ervaring van ouders te meten, zo creëren we een realistisch beeld voor de geïnteresseerden en weten we precies wat we aan het betreffende product hebben.

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je?
Als een community waar ouders met elkaar kunnen praten over hun problemen/vragen en elkaar kunnen aanvullen. Wij blijven natuurlijk doorgaan met het verschaffen van informatie en het maken van onze artikelen om dit proces te ondersteunen waar mogelijk. Wij hopen in de toekomst meerdere media in te zetten om de ondersteuning nog beter te maken. Hierbij denken we aan een forum voor ouders of een hulplijn waar deze terecht kunnen. Dat gezegd hebbende, wij zijn al verbaasd en heel dankbaar voor onze huidige vooruitgang en hoever onze site is gekomen met het aantal ouders die we hebben kunnen bereiken.

Hoe zet jij het Affiliate Partnerprogramma in?
De artikelen worden geschreven met een vraag in het achterhoofd, het antwoord op deze vraag is vaak een aanrader of product. Dit is dus een logische plek om het Partnerprogramma in te zetten. Daarnaast komen er in het artikel ook meerdere momenten voor om het Partnerprogramma te gebruiken. Wij vinden het belangrijk om het programma op een natuurlijke wijze te gebruiken, zodat het aansluit op de behoefte van de lezer.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers op jullie site te krijgen?
De quote die altijd in mijn hoofd blijft, is ‘slow and steady’. Goede en betrouwbare content loont, en daar komen de organische bezoekers vanzelf op af. Mijn focus lag in de eerste plaats dus niet bij de hoeveelheid bezoekers, het lag bij het achterhalen van goede informatie en het overzichtelijk weergeven hiervan. De bezoekers kwamen hier vanzelf op af en dat was een welkome ontwikkeling. Vervolgens hebben we ook een Facebook- en Instagram-account opgezet om ook via deze kanalen beschikbaar te zijn en onze content hierop te delen.

Welke tip zou je aan je collega-bol.com partners willen meegeven?
De moeite en energie die je stopt in een artikel of website, krijg je terug in de resultaten en loyaliteit van je volgers. Geef dus niet te snel op! Het is misschien erg verleidelijk om daarin te bezuinigen, maar probeer dit niet te doen, want dat is zonde van je potentie. Wees ook consequent in wat je doet. Als je merkt dat iets werkt, blijf dit dan ook doen bij de rest van je pagina’s. Probeer ook goed te communiceren met je lezers, hiermee bedoel ik: vraag en luister naar hun wensen. Hoe meer je hen tegemoetkomt, hoe meer loyaliteit je van hen kunt verwachten.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
1 Reactie op “Partner in de Spotlight: Zwangerwat.nu
  1. Daphne schreef:

    Wat moet om te lezen en vooral dat je ook Insta gebruikt zeg! Wij willen graag helpen met actieve producten. Heel mooi om te zien zeg Renske!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*