Partner in de Spotlight: Smarthomeweb.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Robbert en Bram van Smarthomeweb.nl. Dit zijn twee broers met een gedeeld enthousiasme voor smart home producten. Smart home producten zijn er om de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak aan te bieden. Het gaat hierbij om producten die allemaal met elkaar kunnen communiceren via bijvoorbeeld WiFi of Bluetooth. Lees snel verder als je benieuwd bent naar deze producten en het verhaal van Robbert en Bram!

Hoe zijn jullie op het idee voor Smarthomeweb.nl gekomen?
Sinds dat we kleine kinderen zijn we al bezig met het ‘slimmer maken’ van onze slaapkamers. Door de opkomst van smart home artikelen ontstonden er in onze eigen kringen veel vragen over de mogelijkheden hiervan. We hebben besloten om onze kennis te delen via een website: Smarthomeweb.nl was geboren! We zijn Smarthomeweb.nl in september 2018 gestart en hebben van te voren flink wat onderzoek gedaan naar alle smart home producten die op de markt zijn.

Wat hopen jullie te bereiken met deze website?
Met Smarthomeweb.nl willen wij de nummer één informatiebron van smart home artikelen en ontwikkelingen zijn in Nederland. Ons doel is een slim huis voor iedereen! Wij beschrijven in Jip en Janneke taal waar je op moet letten bij de aanschaf van specifieke apparaten, waarbij we met name ingaan op mogelijkheden en veiligheid (denk aan het delen van data met bedrijven).

Wat maakt Smarthomeweb.nl uniek?
Op Smarthomeweb.nl gaan we heel persoonlijk te werk. We laten overal onze gezichten zien, omdat wij het belangrijk vinden dat men weet wie er achter de website zit. Dit komen we tot op heden nog niet bij veel websites tegen. Daarbij geven we bij Smarthomeweb.nl 100% eerlijk advies: we zeggen het ook daadwerkelijk als een product niets toevoegt binnen een smart home.

Hoeveel bezoekers haalt Smarthomeweb.nl per maand?
Op het moment van schrijven bereiken we tussen de 25.000 tot 30.000 unieke bezoekers per maand. Dit zijn allen bezoekers met veel interesse in smart home producten en domotica oplossingen.

Wat is volgens jullie het beste smart home product van dit moment?
Met Smart Brothers, het bedrijf achter onze portals als Smarthomeweb.nl, hebben we onlangs in samenwerking met Reachmo.re onderzoek gedaan naar de daadwerkelijk toegevoegde waarde van producten die als ‘smart’ bestempeld worden. In deze uiteindelijke Smart Home Index komen slimme lampen als beste uit de test! Ook niet gek: je kunt slimme lampen aan veel apparaten koppelen en deze onder andere bedienen met spraak. Daarbij is er ook sprake van een energiebesparend effect én zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat een slimme rookmelder rook detecteert, waarna de slimme lampen direct aanspringen op de juiste lichtsterkte om door rookvorming heen te kunnen kijken.

Welk smart home product gebruiken jullie zelf het meest?
Zelf gebruiken we met name smart speakers het meest binnen onze slimme woning. Helaas is de toegevoegde waarde van slimme speakers nog veelal onbekend bij velen. Een smart speaker kan namelijk veel meer dan enkel antwoord geven op simpele vragen. Juist door een smart speaker als Google Home te koppelen aan bijvoorbeeld slimme lampen of je televisie, kun je genieten van het bedienen van apparaten met spraak. Als je hier eenmaal aan gewend bent zal je merken hoeveel comfort en gemak dit met zich meebrengt.

Wanneer je bijvoorbeeld vraagt: “Hé Google, betekenis smart home systeem…”, krijg je de door ons geschreven betekenis te horen. Dit vinden we zelf erg gaaf!

Welk merk van smart home producten is jullie favoriet en waarom?
Zelf zijn we fan van de producten van FIBARO. Het merk innoveert constant door en heeft ook meerdere malen prijzen in de wacht gesleept op toonaangevende beurzen als de CES in Las Vegas. Waarom dit merk mij nog meer aanspreekt? Door de enorm strakke vormgeving van de producten (zelfs sensoren die niet zo specifiek in het zicht gebruikt worden zien er mooi uit) en de gebruiksvriendelijkheid. In tegenstelling tot veel producten van andere merken is het installeren en gebruiken van de FIBARO producten kinderlijk eenvoudig.

Zijn er nog leuke wetenswaardigheden over jullie of de website?
Zelf schrijvend over smart speakers, dienen we natuurlijk ook met Smarthomeweb.nl goed gevonden te worden via deze slimmere luidsprekers! We worden momenteel op diverse zoektermen gevonden via spraak in smart speakers! Wanneer je bijvoorbeeld vraagt: “Hé Google, betekenis smart home systeem…”, krijg je de door ons geschreven betekenis te horen. Dit vinden we zelf erg gaaf!

Hoe zetten jullie het Partnerprogramma in?
Hoewel we samenwerken met meerdere webshops, sturen we onze bezoekers het meest door naar bol.com. Dit met name vanwege de voorraden, beschikbaarheden en de snelle bezorging. Als wij iemand hebben geïnspireerd voor een smart home product, dan willen we dat deze bezoeker natuurlijk zo snel mogelijk kan genieten van de door ons benoemde voordelen. We hebben flink wat ervaring met meerdere affiliate programma’s, maar geen ander overtreft het partnerprogramma van bol.com. Het is enorm fijn om met een shop samen te werken die praktisch alles aanbiedt wat wij adviseren. Daarbij zijn de rapportages zeer eenvoudig op te vragen en zelf samen te stellen, waardoor we snel inzicht hebben in de actuele resultaten.

Welke tips kunnen jullie je collega-bol.com partners meegeven?
We raden aan om altijd je gezicht te laten zien aan je bezoekers. Dit zorgt niet alleen voor een betrouwbaar effect, maar ook voor een sterkere persoonlijke band met je lezers.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
4 reacties op “Partner in de Spotlight: Smarthomeweb.nl
  1. Hans schreef:

    Knap hoor, in een half jaar al op 25-30.000 bezoekers per maand. Goed bezig!

  2. Bedankt voor je positieve woorden Hans! 🙂

  3. Bas schreef:

    Bol heeft inderdaad wel het meest uitgebreide aanbod van de smart producten.

  4. Kurt schreef:

    Super knappe website en goeie informatie. Zeker iets om naar op te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*