Partner in de Spotlight: Pakske.be

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Thomas Loyens van Pakske.be. Pakske.be is een platform waar je een geboortelijst kunt samenstellen. Deze website biedt de mogelijkheid om spullen uit te kiezen van meerdere shops. Daarnaast kan je er ook tweedehandsspullen en gunsten (kraamkost, babysit) aanbieden. Het doel van de website is om zoveel mogelijk vrijheid te geven en om stress weg te nemen uit een fantastische periode

Hoe en wanneer kwam je op het idee om de website te maken?
Ons team bestaat uit 3 personen: Dries, Sabatino en ik (Thomas). In 2017 liep Dries tegen het probleem, hij zocht een moderne geboortelijst voor zijn tweeling. Hij heeft toen zelf een oplossing gebouwd en zo werd Pakske geboren. Dat bleef echter in beperkte kring en Dries zat met plannen om dit publiekelijk beschikbaar te maken. In 2019 kwamen Thomas en Sabatino erbij. In februari 2020 lanceerden we de website. Netjes op tijd voor de geboorte van Thomas’ eerste kindje, dochter Mia.

Hoe vinden jullie alle producten en alle informatie die op jullie website staat?
Een groot deel van onze content op het platform, is user generated. Onze gezinnen voegen zelf hun items toe. Verder doen wij heel wat eigen research voor de content marketing op onze publieke website.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen en hoeveel bezoekers heeft Pakske.be per maand? (denk aan marketing, SEO, sociale media kanalen etc.)
Op dit moment hebben we zo’n 15.000 bezoekers per maand. We zetten in op zowel content marketing als social media marketing. Door waardevolle content aan te bieden, vinden bezoekers hun weg naar ons platform.

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je en wat hoop je in de toekomst te bereiken met de website?
Wij hopen een groot deel van de gezinnen in België te kunnen helpen met ons platform. Wie weet gaan we ook nog over de landsgrenzen heen. Voorlopig willen we eerst doorgroeien in België.

Wie zijn jouw bezoekers en waarom bezoeken zij jouw website?
Ons doelpubliek is in de eerste plaats gezinnen die een kindje verwachten. Ze zoeken een moderne manier om hun geboortelijst samen te stellen. Anderzijds bereiken wij – met elke geboortelijst – meteen ook alle vrienden en familie die de geboortelijst van die gezinnen bezoeken. Ze komen vooral bij ons terecht, omdat ze dan eender wat kunnen toevoegen, van eender welke shop.

Wat zijn de grootste voordelen die de bezoekers hebben door jouw website?
De vrijheid die je hebt is een eerste grote voordeel. Je kiest enkel dingen die je écht wil hebben en écht kan gebruiken. Je kan bij ons kiezen of je voor het item bijdragen wil ontvangen (soort van crowdfunding zeg maar) of dat vrienden en familie het zélf mogen aankopen. Het grote voordeel van dat eerste, is dat het gezin zélf al veel kan aankopen, dat ze al graag in huis hebben, voor de baby er is. Zo kan je in alle rust zorgen dat je de nodige spulletjes in huis hebt. Daarnaast, kunnen vrienden en familie ook bijdragen voor die spullen.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Wij zetten het Partnerprogramma van bol.com in op verschillende manieren. In eerste plaats kunnen we door de affiliate samenwerking, items van bol.com als suggestie geven aan onze gezinnen. En daar ook een centje op verdienen. Verder willen we op termijn ook meer gebruik maken van de API, zodat we kunnen inzetten op data en AI.

Welke tips en tricks zou je aan andere affiliates willen meegeven?
Focus in de eerste plaats altijd op hoe je jouw eigen website/platform beter kan maken voor je doelgroep. Het klinkt cliché, maar dan volgen de centjes vanzelf.

 

 

 

Geplaatst in kenniscentrum, Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*