Partner in de Spotlight: Luiergids

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Thomas Loyens, oprichter van Luiergids.be en Luiergids.nl. Sinds 2015 is hij actief met zijn bedrijf Maxenta. Ze ontwikkelen hiermee concepten die mensen helpen meer uit het leven te halen. Zijn passie ligt dan ook bij het helpen van die mensen, het bedenken van projecten en het ontwikkelen hiervan. Lees snel verder als je benieuwd bent naar het verhaal van Luiergids!

Kan je kort uitleggen wat Luiergids is?
Luiergids helpt je snel en eenvoudig de beste prijs voor luiers te vinden. We vergelijken tientallen webshops en supermarkten, zodat je zelf geen zoekwerk hoeft te verrichten. We vergelijken de prijs per luier stuk. Want dat is de enige manier om écht de beste deal te vinden.

Hoe kwam je op het idee om deze site te maken?
In het najaar van 2019 werd mijn vriendin voor het eerst zwanger. Ik zocht regelmatig naar luiers maar vond nog geen eenvoudige manier om de beste prijzen terug te vinden. Luiers kunnen heel wat kosten, dus besliste ik zo’n tool zelf te ontwikkelen. Er bleek dan ook snel dat er meer vraag naar was.

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je? Wat hoop je te bereiken?
De naam luiergids is niet zomaar gekozen: we willen dé gids zijn op het gebied van luiers voor nieuwe gezinnen. Vragen zoals; Welke maat heb je nodig?, Ga ik voor wegwerpbare of wasbare? of Ga ik voor een abonnement?, zullen beantwoord worden. Alles om de beste keuze te maken voor je kleine oogappel.

Naast luiergids.be heb je nu ook luiergids.nl gelanceerd. In hoeverre heeft dit een positief effect op de resultaten gehad?
In België is er een duidelijke vraag naar luier prijzen. In Nederland is die vraag nog een héél stuk hoger. Dat zien we vooral in de zoekopdrachten in Google. Er zijn echter wel een stuk meer aanbieders. Doordat we in Nederland nog een pak hebben bijgeleerd, hebben we ook Luiergids.be kunnen verbeteren.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Uiteraard zijn alle luiers van bol.com verwerkt op onze websites. We doen ook ons best om regelmatig aanbiedingen aan te duiden via onze kanalen. Bij bol.com zijn er regelmatig deals van Pampers terug te vinden.


Hoeveel bezoekers krijg je maandelijks op je website?
In België zitten we nu op de 5.000 à 10.000 bezoekers per maand. In Nederland hopen we ook snel deze cijfers te bereiken.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk traffic binnen te halen? (denk aan marketing, SEO etc.)
We zetten in op SEO, SEA, e-mailmarketing en social media. Momenteel ligt de focus op hoe we meer mensen kunnen binden aan onze concepten en ze wekelijks of maandelijks te laten terugkeren. Ze hebben immers regelmatig nieuwe luiers nodig.

Zijn jullie maandelijks veel tijd en geld kwijt aan het onderhouden van jullie website?
Alles wordt automatisch geüpdatet. Echter kost het heel wat tijd om deze scripts te verbeteren. Er loopt geregeld wel iets fout qua prijzen en dan moeten we achterhalen hoe we dit kunnen corrigeren. We zijn ook voortdurend aan het kijken hoe we kunnen uitbreiden qua content. Denk maar aan luier abonnementen.

Spelen er op dit moment trends waarop je goed kan inspelen met Luiergids.be?
Corona heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat nóg meer mensen online gaan shoppen, ook voor luiers. Dus we surfen mee op die trend. Daarnaast zien we ook meer en meer interesse in wasbare luiers en abonnementen. Daar willen we in de toekomst nog meer op inzetten.

Welke tips zou je aan onze affiliate partners meegeven?
Focus altijd in de eerste plaats op hoe je je bezoekers een meerwaarde kan bieden. Alles begint van daaruit. Hoe beter je mensen kan helpen hun leven te verbeteren, hoe meer waarde je kan geven en ook zal terugkrijgen.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Luiergids
  1. Veel succes ermee Thomas, leuk artikel.

  2. Edwin schreef:

    Leuk interview en een mooi concept zeg! Ik kan me helemaal vinden in “Focus altijd in de eerste plaats op hoe je je bezoekers een meerwaarde kan bieden”. Een goed artikel / blog schrijf je dan ook echt voor de bezoeker, niet voor de zoekmachine.

    Je ziet ook al dat Google en andere zoekmachines dit ook steeds meer beginnen te waarderen. Met goede content, meerwaarde bieden en een betrouwbaar platform aanbieden aan bezoekers scoor je écht in de zoekmachine!

    Succes met Luiergids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*