Partner in de Spotlight: Heroshop.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we ons op Niels Vermaat, oprichter van Heroshop.nl. Met 5 tot 10 duizend maandelijkse bezoekers is de website inmiddels uitgegroeid tot het grootste GoPro platform van Nederland. De website voorziet bezoekers van de laatste trends, handige tips en slimme adviezen over (action) camera’s, drones & reisgadgets. Van vergelijkingen tot product reviews en van de beste settings tot toplijstjes met handige accessoires.

Hoe en waar kwam je op het idee om deze website te maken?
Reizen is herinneringen maken. Om deze herinneringen met familie en vrienden te kunnen delen en herbeleven legde ik mijn reizen vast in de vorm van foto- en videomateriaal. Vooral voor de actievere tripjes koos ik vaak voor een GoPro action camera, gezien het gebruikersgemak, de compactheid en het lichte gewicht.

Voor of tijdens mijn reis was ik regelmatig op zoek naar informatie over de action camera en ontdekte ik dat er veel informatie ontbrak op Nederlandse websites. Dit bleek ook uit de hoeveelheid vragen die ik vanuit mijn eigen kring kreeg. In die tijd was ik al een aantal jaar actief als marketeer, had ik al ervaring met het bouwen van WordPress websites en had ik de ambitie om iets voor mijzelf te starten. Begin 2017 was het zover, ik besloot mijn passie voor GoPro, marketing en ondernemen te combineren en Heroshop.nl was geboren!

Hoe verzamelen jullie alle producten en alle informatie die op jullie website staat?
Om altijd up-to-date te blijven van de laatste productontwikkelingen en trends gebruik ik Google Alert en FeedSpot. Verder ben ik in contact met de merken en resellers die mij door middel van nieuwsbrieven op de hoogte houden.

De onderwerpen waarover geschreven wordt bepaal ik op basis van de vragen die binnenkomen via het platform. Bijna dagelijks ontvangt Heroshop gebruikersvragen van onze websitebezoekers via e-mail of op social media. Reviews worden geschreven op basis van eigen ervaringen en bevindingen, maar ook door een samenvatting te maken van de mening van het grote publiek. Honderden reviews worden gelezen en samengevat in de blogs, zo wordt altijd het juiste advies geven.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met de website?
Het begon allemaal met action camera’s, later werd een zijstap gemaakt naar camera’s en drones en inmiddels wordt het platform uitgebreid met reisgadgets en reisaccessoires. De consument kan op het platform terecht voor alles dat de reis leuker, makkelijker of veiliger maakt en helpt om de reis vast te leggen.

Het doel op lange termijn is om een eigen GoPro accessoires label op de markt te brengen. Deze producten zullen verkocht worden via Heroshop.nl, maar uiteraard ook via Bol.com. Binnen enkele jaren hoop ik dat Heroshop één van de meest toonaangevende platformen van Nederland is op het gebied van camera & reisgadgets. Verder is er de ambitie om Heroshop te vertalen naar het Duits & Engels om zo ook camera-, drone- en reisliefhebbers over de grens te informeren en enthousiasmeren. 

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Door in het overwegingsproces informatie te bieden die helpt om de juiste keuze te maken wordt er waarde toegevoegd aan de reis van de klant. Is iemand enthousiast geworden over een GoPro? Dan wordt de consument geholpen om de beste GoPro te kiezen die past bij de gebruikerswens en de gebruiksfrequentie. Via het Partnerprogramma wordt deze persoon naar een PDP van Bol.com gestuurd, zodat hij/zij de camera kan bekijken en aanschaffen.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen?
De focus heeft nooit gelegen op het binnenhalen van grote hoeveelheden bezoekers, maar op het schrijven van goede- en kwalitatieve content. Door de bezoekers op een overzichtelijke manier de juiste informatie te bieden geloof ik erin dat het websiteverkeer volgt. Op dit moment komt zo’n 95% van het websiteverkeer dan ook uit de organische zoekresultaten, daarnaast wordt er op kleine schaal e-mailmarketing ingezet en wordt Instagram gebruikt om de doelgroep te inspireren. 

Wie zijn jouw bezoekers en waarom bezoeken zij jouw website?
De man/vrouw verhouding op Heroshop is 70/30. De kwaliteit van het verkeer is enorm hoog, gemiddeld klikt 23% door naar een aangesloten partner. Uiteraard gaat het grootste deel naar Bol.com. Ongeveer 85% van het websiteverkeer zoekt naar GoPro of drone gerelateerde onderwerpen. 15% Van het verkeer zoekt naar reis gerelateerde artikelen, zoals; backpacks, sneldrogende handdoeken of packing cubes.

Wat is het gaafste of mooiste moment dat je hebt vastgelegd met een GoPro?
Mijn favoriete video met de mooiste herinnering is de aftermovie van mijn reis die ik in 2019 door de Caribbean, Miami en Mexico maakte. In deze video zijn shots terug te vinden van de – inmiddels verouderde – GoPro Hero7 en DJI Mavic Pro drone.  

Waarom zou je een GoPro aanraden aan anderen?
Een GoPro action camera is compact, licht, valbestendig, waterdicht en enorm stabiel. Je kunt hem eenvoudig in je zak meenemen en haarscherpe beelden schieten tot 5K. Vooral de twee laatste generaties GoPro’s (Hero8 & Hero9) zijn zo goed gestabiliseerd dat je er zelfs mee kan rennen zonder dat je beelden schokkerig worden. De actie camera is eenvoudig te bedienen en de GoPro app maakt het super simpel om een leuke aftermovie te maken. Verder zijn er ontelbaar accessoires op de markt beschikbaar die je helpen om videobeelden te maken vanuit unieke hoeken.

Welke tips en tricks zou je aan andere affiliate partners kunnen meegeven?
De meeste startende bloggers zijn eeuwig op zoek naar het gouden ei. Een niche waar enorm veel op gezocht wordt met het liefst weinig tot geen concurrentie. Mijn advies is: Begin vandaag nog! Kies vooral een onderwerp uit waar jij in geïnteresseerd bent of waar je passie voor hebt! Om een succes te maken van jouw affiliate website heb je een hele lange adem nodig. Dit houd je alleen vol als je over een onderwerp schrijft waar je affiniteit mee hebt. Ondanks dat in mijn categorie enorm veel concurrentie actief is, heb ik geleerd dat het niet uitmaakt dat je niet de enige bent op de markt; Als je het maar slimmer, beter en leuker doet dan je concurrenten!

 

 

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
5 reacties op “Partner in de Spotlight: Heroshop.nl
 1. Monique schreef:

  Mooi verhaal!Bedankt voor je laatste tip! Daar ga ik mee aan de slag.

 2. Denise schreef:

  Ik ben al een geruime tijd erg enthousiast over de website heroshop.nl! Als ik iets wil weten over mijn GoPro dan kan ik het super makkelijk op deze website vinden. Heel leuk om te lezen dat heroshop nu ook in de spotlight staat!

 3. ilse schreef:

  Super leuk stukje, suc6 met jullie Heroshop

 4. Interessante website over de GoPro. Veel nuttige informatie te vinden.

 5. Kees Vroeger schreef:

  Leuk verhaal en mooie website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*