Partner in de Spotlight: Elektrische-steps.com

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Pepijn Arts, oprichter van Elektrische-steps.com. De website bestaat nu 14 maanden en heeft inmiddels tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers per maand(!). Elektrische-steps.com is een platform waar bezoekers terecht kunnen voor alles wat met e-steps te maken heeft. Zo vinden zij bijvoorbeeld informatie over lokale wetgeving, het laatste productnieuws, reviews en prijsvergelijkers.

Hoe en wanneer kwam je op het idee om deze website te maken?
Tijdens een bezoek aan Singapore in 2019 heb ik voor het eerst het gemak van een e-step ervaren. Bij thuiskomst besloot ik uit te zoeken welke regels er verbonden zijn aan het gebruik van een e-step in Nederland en België.

Tijdens het uitzoeken ontdekte ik dat er (toen) nog geen platform was dat antwoord gaf op al mijn vragen. Ik ben de website begonnen met als doel de lokale regels voor het gebruik van een e-step in Nederland en België overzichtelijk te presenteren. Enkele maanden later kwamen hier onder andere productreviews en prijsvergelijkers bij.
Hoe vinden jullie alle producten en alle informatie die op jullie website staat?
Om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws maken we onder andere gebruik van Google Alerts. Voor nieuwtjes over producten en geplande productlanceringen onderhouden we contact met verschillende resellers.

We doen inmiddels ook nieuwe content ideeën op door de vragen van bezoekers, via e-mail en Instagram. Zo krijgen we steeds een beter beeld van de vragen die zij hebben, waar we vervolgens via de website antwoord op geven. Dit vind ik persoonlijk een leuke manier om aan nieuwe ideeën te komen en direct het gesprek aan te gaan met geïnteresseerden!

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je en wat hoop je in de toekomst te bereiken met de website?
Het doel is om Elektrische-steps.com uit te bouwen tot een alles-in-1 website rondom e-steps. Denk hierbij aan het beantwoorden van alle gebruikersvragen met betrekking tot het gebruik van een e-step, het vergelijken van verschillende merken tot het vinden van de beste prijs.

Er bestaat een goede kans dat na België er volgend jaar ook een breder scala aan e-steps in Nederland de weg op mag. Dit brengt logischerwijs nieuwe gebruikersvragen met zich mee, waar we met onze website graag antwoord op willen geven.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Het Partnerprogramma gebruiken we voornamelijk om de zoektocht van de bezoeker makkelijker te maken. Is iemand enthousiast geworden over een bepaalde e-step, dan tonen we met behulp van het Partnerprogramma direct de beste deal op bol.com.

Ook voor ons (als beheerders van het platform) heeft de integratie van het bol.com assortiment op onze website handige voordelen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van modules waarmee we op een snelle manier up-to-date productinformatie uit het bol.com assortiment naar voren kunnen halen.
Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen?
De meeste bezoekers vinden ons via onbetaalde zoekresultaten in Google, of navigeren direct naar onze website. Daarnaast zijn we actief op Instagram, waar we onze volgers voornamelijk op de hoogte houden van nieuwigheden met betrekking tot e-steps op de website.

Wie zijn jouw bezoekers?
De meeste bezoekers uit Nederland hebben vragen over de landelijke wetgeving voor e-steps. Bijvoorbeeld: wat zijn de regels voor het gebruik van een elektrische step in Nederland? En met welke e-step mag je hier de weg op?

Bij de bezoekers uit België ligt dit anders. Omdat de meeste e-steps daar de openbare weg op mogen, bezoeken zij onze site met name om prijzen te vergelijken of product reviews te lezen.

Wat zijn de grootste voordelen van een e-step?
De e-step kan in veel verschillende situaties uitkomst bieden. Zo kan een opvouwbare e-step een mooie aanvulling zijn op het openbaar vervoer, waar een ‘zwaardere’ step alternatief kan zijn voor een scooter.

Met enige regelmaat krijgen we zelfs vragen binnen van ouderen, die een e-step met zitje als goedkope oplossing zien van een scootmobiel. Ik vind het mooi om te zien dat een e-step steeds meer gezien wordt als serieus vervoermiddel, in plaats van speelgoed.

Welke tip zou je aan onze affiliate partners kunnen meegeven?
Het klinkt misschien cliché, maar zet altijd de bezoeker centraal bij het inrichten van je website. Iedere keer als je iets publiceert, bedenk dan of het direct je aandacht trekt en je het zelf met anderen zou delen. Sta daarnaast open voor kritische feedback van anderen. Zo kun je tot verrassende inzichten komen.

Als laatste: stel jezelf doelen en schrijf deze ook vooral op. En net zo belangrijk: noteer ook je behaalde doelen. Je wilt soms zo snel gaan dat je geen tijd meer hebt om trots te zijn op wat je hebt bereikt.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Elektrische-steps.com
  1. Maarten schreef:

    Leuk artikel en een website met potentie; tijd dat de wetgeving soepeler wordt voor dit prachtige vervoersmiddel.

  2. Martijn Emanuel schreef:

    Wat leuk om te lezen! Erg motiverend en leerzaam. Op de site hieronder kan je nog meer info vinden over legale elektrische stepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*