Partner in de Spotlight: Checkoutsam.be

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Sam van Checkoutsam.be. De site gaat over de reizen die Sam maakt. Ondertussen heeft hij al meer dan 60 landen bezocht waarover hij schrijft in zijn blogberichten. De site heeft op dit moment tussen de 55.000 en 70.000 bezoekers per maand.

Hoe en wanneer ben je Checkoutsam.be gestart?
Toen ik ging verder studeren, wist ik eigenlijk helemaal niet wat ik wilde doen. Om die reden, besloot ik om eerst even naar de Verenigde Staten te trekken en daar een soort van vooropleiding te volgen. Al snel werd mijn studie aan de kant geschoven en focuste ik meer op het verkennen van de vele regio’s van dit land. Mijn uitvalsbasis was Los Angeles, maar al gauw zat ik ook in New Orleans, Florida, Chicago, New York, etc.

Op dit moment was ik al een klein beetje bezig met internet marketing en affiliate marketing met nichesites in allerlei branches. Deze websites zorgden er toen al voor dat ik al mijn reisjes kon bekostigen en het duurde dan ook niet lang vooraleer ik besloot om me meer te focussen op reis gerelateerde websites. Eerst begon dat nog met nichesites, maar al snel groeide het idee om een persoonlijke blog te starten. Et voilà! Checkoutsam werd een feit!

Wat hoop je te bereiken met deze website?
Op de blog focus ik heel hard op reistips en reisinformatie over alle plekken waar ik zelf al ben geweest. Op die manier wil ik mensen aanzetten om uit hun comfort zone te treden en om ook eens zelf iets te durven plannen.
Reisorganisaties stippelen vaak erg mooie routes uit, maar vaak alleen langs de hoogtepunten van een land of regio. Hoewel ik die zelf nooit oversla, vind ik het wel belangrijk om iets meer te zien van een bepaald land of een mooie regio. Je zou het misschien niet zeggen, maar er zijn nog héél veel prachtige plekjes die nog vrijwel onontdekt blijven! Zo zag ik tijdens mijn rondreis door de Azoren dat er veel meer te zien valt dan enkel het hoofdeiland, São Miguel. De andere eilanden hadden nauwelijks bezoekers en waren toch echt de moeite waard om te verkennen.
Ik ben altijd blij als mensen een berichtje achterlaten op de blog om me te bedanken voor de tips. Dan ben ik immers in mijn opzet geslaagd.

Wat maakt Checkoutsam.be uniek?
Ik weet niet of Checkoutsam helemaal uniek is, maar ik probeer altijd te denken: “Wat zouden mensen over deze bestemming willen weten en hoe schrijf ik dat neer zonder een soort van afstandelijke reisgids te worden?” Als ik zelf op zoek ga naar info over een bestemming, dan vind ik het leuk om ook praktische tips te krijgen en geïnformeerd te worden.
Versta me niet verkeerd! Een leuk verhaal is ook leuk om te lezen, maar op dat vlak kan ik me wel een beetje onderscheiden van de meeste andere bloggers. In de artikels geef ik voornamelijk praktische tips, weetjes en handige info over allerlei zaken die met reizen te maken hebben. In de artikels verwerk ik dan ook mijn eigen verhaal, maar echt een duidelijk standpunt innemen doe ik maar zelden. Iedereen is immers anders, en wat voor mij een fantastische plek is, is dat niet noodzakelijk voor een ander.
Als ik dan specifiek over een leuk hotel of een mooie bezienswaardigheid praat, dan zal ik altijd meerdere opties opsommen. Zo zit er voor iedereen altijd wel iets boeiends of interessants tussen!

Een ontmoeting met al die pinguïns móét toch gewoon op je bucket list staan?!

Wat zijn jouw top 3 reizen? Waarom?
De Filipijnen zijn zo’n geweldige vakantiebestemming. De landschappen zijn hier enorm gevarieerd! Natuurlijk zijn er heel wat paradijseilandjes met sneeuwwitte stranden die omringd zijn door turquoise water, maar ook ruwere rots landschappen, oeroude jungles, plekjes die gevormd zijn door vulkanen, miljoenensteden en historische overblijfselen vind je hier. De inwoners van deze eilandnatie zijn bovendien ook zo leuk! Nog nooit ontmoette ik zo veel lieve, grappige en behulpzame mensen als hier!

Noorwegen is een pak dichter bij huis en ook een echte aanrader. De landschappen gaan nooit vervelen en het lijkt wel alsof steden en dorpjes hier moeiteloos in de natuur opgaan. Het leuke aan dit land is dat het een volledig andere indruk geeft tijdens winter en zomer.

Australië is eigenlijk een continent op zich en het spreekt dus voor zich dat er hier ook ontzettend veel te ontdekken valt. Ik ben er al twee keer geweest -en ik heb nog lang niet alles gezien!- en heb er ondertussen al erg veel mooie plekjes ontdekt.
De steden zijn er fantastisch, maar toch is dat niet de reden waarom je naar Australië moet gaan. De Outback en de omliggende eilanden vind ik het meest indrukwekkend.

Welke bestemming zou je graag nog heen willen?
Waar moet ik beginnen! Er zijn zo veel bestemmingen die ik nog niet heb gezien en die ik heel graag wil zien. Zo staat India en Canada al héél erg lang op mijn lijstje, en ook Zuid-Amerika wil ik nu eindelijk eens gaan ontdekken. Met stip op nummer één is wel Antarctica. De landschappen daar lijken me buitenaards mooi en zeg nu zelf, een ontmoeting met al die pinguïns móét toch gewoon op je bucket list staan?!

Welke reis viel een beetje tegen en waarom?
Het is me opgevallen dat een erg lange rondreis vaak wat zwaarder wordt, naarmate je onder de baan bent. Vaak ben ik dan niet meer zo alert en loopt er weleens iets mis.
Tijdens mijn eerste grote reis werd ik bestolen in Maleisië. Op het moment zelf is dat helemaal niet leuk, maar uiteindelijk is het zo’n grappig verhaal geworden. Natuurlijk gebeurt er altijd wel wat! Denk dan aan een camera die van zijn statief valt en openbarst, een voedselvergiftiging, een scam die ik toch echt had moeten doorzien, …
Toch heb ik (gelukkig!) nog nooit een reis gehad die volledig in het water is gelopen.

Zijn er nog leuke wetenswaardigheden over jou of de website?
Hoewel ik ben begonnen met alleen een Belgische versie van de website, is er nu ook een Nederlandse versie (Checkoutsam.nl), een Engelstalige versie (Checkoutsam.com) en sinds enkele maanden ben ik ook begonnen met een Duitse versie (Checkoutsam.de). Er komt een hele hoop extra werk bij kijken, maar het is natuurlijk wel leuk om te zien dat je verhalen en reistips ook in andere landen gesmaakt worden!

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Ik zet het Partnerprogramma meestal in om reisgidsen en boeken aan te bieden. Meestal gaat dat over een specifieke bestemming, maar evengoed zijn het ook verhalen (fictie of non-fictie) die een meerwaarde geven tijdens een bezoek aan bepaalde plekken. Zo gaf de gids tijdens mijn bezoek aan Auschwitz en Birkenau enkele titels van boeken die werden geschreven door overlevers van de Holocaust. Deze verhalen zorgen ervoor dat je allerlei details opvallen en ze zorgen natuurlijk ook voor een inkijk in het gruwelijke leven hier.

Welke tips kun jij je collega-bol.com partners meegeven?
Schrijf eerst en vooral interessante of leuke content en plaats daar affiliate links in als dat op een natuurlijke manier lukt. Als de informatie passend is, dan vertrouwen bezoekers je site meer en op lange termijn is dat natuurlijk goed nieuws.
Kijk gerust ook een beetje naar wat je concurrenten doen. Daar kan je ook veel van leren! Ga hen wel niet helemaal kopiëren, want dat is natuurlijk ook niet zo netjes tegenover je collega’s.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
4 reacties op “Partner in de Spotlight: Checkoutsam.be
  1. Cool, altijd leuke info, do zo verder Sam!

  2. Romana schreef:

    Leuk artikel, een van de betere voorbeelden van reisblogs, altijd vol inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*